Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.032
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.032
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Tornado Cash Kurucusu Suçlamaları Reddediyor

Kripto para karıştırma servisi Tornado Cash’in kurucu ortaklarından Roman Storm, kendisine yöneltilen kara para aklama suçlamalarını reddediyor. Storm’un avukatları, 29 Mart’ta New York Güney Bölgesi Birleşik Devletler Bölge Mahkemesine yaptığı başvuruda, Storm’un kara para aklama işletmesi yürütmediğini ve Uluslararası Acil Ekonomik Yetkiler Yasası’nı ihlal etmediğini belirterek aleyhindeki tüm suçlamaların düşürülmesini talep etti.

Storm’un avukatları, platformun temel işlevlerinin, ABD yaptırımlarına tabi tutulan hacker gruplarının platformu kullanmaya başlamasından önce geliştirildiğini ve kullanıma sunulduğunu savunuyor. Avukatlar, Storm’un halka açık hale gelen mikseri kimlerin kullandığı konusunda sınırlı kontrole sahip olduğunu iddia ediyor.

Storm’un ekibi, Storm’un amacının yasal kripto para kullanıcıları için gizlilik odaklı yazılım çözümleri geliştirmek olduğunu belirtiyor. Suçlamaların temelsiz olduğunu ve davanın düşürülmesi gerektiğini savunuyorlar.

Suçlamalar Kuzey Kore Yaptırımlarından Kaçınmaktan Kaynaklanıyor

ABD yetkilileri, Tornado Cash‘in Kuzey Kore’nin Lazarus Grubu’nun ABD yaptırımlarından kaçmasına yardım ettiğini iddia ediyor. Bu durumun potansiyel olarak rejimin nükleer programını finanse etmesine izin verdiği düşünülüyor.

Storm, Eylül 2023’te suçsuz olduğunu iddia etti ve kefaletle serbest bırakıldı. Şu anda ABD’nin dört eyaletinin belirli bölgelerinde seyahat kısıtlamalarıyla karşı karşıya.

2024’ün başlarında Storm, davanın yazılım geliştirme ve kullanıcı gizliliği üzerindeki potansiyel etkisini vurgulayarak gizlilik savunucularından destek istedi. Arbitrum DAO aracılığıyla bir teklif ve GoFundMe kampanyası yoluyla hukuki savunma fonları toplama girişimleri başarısız oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version