Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.625
% 1.91
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.625
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Ether, Bitcoin 71,000 Dolar Seviyesinde Dururken 3,600 Dolar İle Yükseldi!

Ether, Bitcoin 71,000 Dolar Seviyesinde Dururken 3,600 Dolar İle Yükseldi!

Doğu Asya ticaret gününün başlangıcında, Ether (ETH) fiyatları hızla yükselirken Bitcoin (BTC) nispeten sabit kaldı.

Endeks verilerine göre, Ether fiyatı 3600 dolara ulaşırken, Bitcoin 71,000 dolar civarında tutundu.


İlginizi Çekebilir : Ethereum Layer-2 Savaşları Ekosistemin Geleceğini Tehdit Ediyor mu?


CoinDesk 20, dünyanın en likit dijital varlıklarını ölçen bir endeks olarak %3.5 artışla 2,600’ün üzerinde işlem gördü. Lido DAO ve Rocket Pool ETH gibi merkezsiz likidite teminat protokolleri de CoinGecko verilerine göre sırasıyla %10 ve %8 oranında yükseldi.

ETH’nin Bitcoin’e karşı performansı, son günlerde DeFi protokolü Ethena’nın toplam kilitli değerinin (TVL) 2.2 milyar doları aşmasıyla artan piyasa ilgisine bağlanabilir. Ethena’nın USDe sentetik stabil kripto para birimi, CoinDesk’in bildirdiğine göre, son zamanlarda Bitcoin’i teminat olarak ekledi.

Bu, yakın gelecekte bir Ether spot borsa yatırım fonunun onaylanmasına yönelik umuttan ziyade, tamamen token talebine dayalı bir ralli olabilir.

Polymarket’teki bahisçilere göre, ABD’de Mayıs sonuna kadar spot bir Ether ETF’sinin onaylanma olasılığı %16, Haziran sonuna kadar onaylanma olasılığı ise yalnızca %45 olarak görünüyor.

Bazı yatırımcılar, geçen hafta Ether-Bitcoin oranının önemli desteğin altına düşmesinin ardından Bitcoin liderliği için pozisyon aldılar. Bu nedenle, ETH’nin piyasa üzerindeki yükselişi, piyasa pozisyonlarında hızlı bir ayarlamaya neden oldu ve bu da sonsuz finansman oranlarında veya uzun/kısa pozisyonların tutma maliyetinde keskin bir artışa yol açtı, Singapur merkezli QCP Capital, Telegram’da bir notta açıkladı. Yukarı yönlü oynaklık ayrıca ETH ön uç çağrı opsiyonlarında önemli bir kısa kapama da getirdi.

“Geçen Cuma, olası bir yükseliş hareketini bekliyorduk ve bu hareketin BTC tarafından yönlendirileceğini düşünüyorduk,” QCP yazdı. “Ancak liderlik beklentimizde yanıldık, çünkü bu hareket büyük ölçüde ETH tarafından yönlendirildi.”


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version