Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.622
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.622
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ABD Enflasyon (TÜFE) Verisi Açıklandı!

ABD Enflasyon (TÜFE) Verisi Açıklandı!, TÜFE, ABD enflasyon, Kripto

FED faiz kararı ve dolayısıyla Kripto piyasalarını yakından etkileyen ABD enflasyon (TÜFE) verisi açıklandı. İşte Detaylar!

Merakla beklenen ABD enflasyon (TÜFE) verisi açıklandı. Açıklanan verilere göre ABD enflasyon oranı yıllık %3.2 olarak açıklandı. Beklenti ise %3,3 idi. Bir önceki ayki veri %3,7 olarak açıklanmıştı.

Dikkatinizi Çekebilir: ABD Enflasyon Verisi Bitcoin’i Nasıl Etkiledi?

Dolar endeksi (DXY), enflasyon verilerini takiben aşağı yönlü hareket ederken; Bitcoin’de 300 dolara yakın bir yükseliş yaşandı. Açıklanan veri öncesinde 36,400 dolar seviyelerinden işlem gören Bitcoin, veri ile birlikte 36,660 dolara kadar yükseldi. Bu hareketlilik, tüm kripto para piyasasını etkiledi. Ethereum (ETH) da 2,053 dolara kadar yükseldi.

Bu ay, enflasyonda beklenmedik bir düşüş yaşandı. Enflasyon verisinin düşüş göstermesi ile beraber özellikle çekirdek enflasyon ve aylık yükseliş verilerinde olumlu gelmesi ile birlikte ABD Merkez Bankası (FED)’nın faiz artırma politikasında bir gevşeme bekleniyor.

“Bu durumun BTC’de yükselişe neden olması normal hareketlilik ve geri çekilmeler elbet olacak. Uzun vade için konuşmak gerekirse verilere göre FED’in faiz artışı yapması zor gözüküyor. Eğer 1-2 ay daha enflasyonda düşüş devam ederse 2024 gibi faiz indirimleri görebiliriz..”

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version