Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.703
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.703
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Nasdaq Açıkladı: İşte Altın Yatırımcılarının İzlemesi Gereken 10 Şey!

Nasdaq’ın hazırladığı en son Sprott Aylık Raporu, altın ve değerli metal yatırımcılarının 2022’de izlemesi gereken ilk 10 gelişmeyi açıkladı. Rapordan başlıkları ve raporu değerlendiren piyasa stratejisti Paul Wong’un açıklamalarını coinmuhendisi.com okuyucuları için hazırladık.

M2 Para Arzı, ABD 10 yıllık hazine reel faizleri ve ABD Doları (USD)

Piyasa stratejisti Paul Wong, tüm bu değişkenlerin maliye politikası tarafından yönlendirildiğini belirtiyor. ABD borcu, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı ve reel faizlerin şimdiye kadarki en düşük seviyelerine düşmesine neden oldu. “ABD dolar fiyat seviyeleri daha karmaşıktır ve daha birçok faktörden etkilenir” diyen Paul Wong, USD seviyesinin düşmesi için en önemli faktörlerden birinin, yüksek USD’nin merkez bankaları için istenmeyen bir durum olan küresel finansal koşulları sıkılaştırması olduğunu belirtiyor. Stratejist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

USD’nin gücünü artıran ana faktör, USD cinsinden çok yüksek seviyedeki dış borç nedeniyle USD likiditesine ve fonlamaya olan küresel taleptir. Genel olarak, USD için uzun vadeli eğilimin daha düşük, ancak karşı trend fiyat hareketleriyle birlikte olduğunu görüyoruz.

Genel olarak azalan parasal ve mali dürtüler

Paul Wong, para arzı büyümesi ve yeni kredi genişlemesi yavaşlarken mali teşviklerin azalacağını öngörüyor. Merkez bankaları daraltma sürecini başlattı ve faiz artışları hemen köşede. Gelişmiş piyasa merkez bankalarının 2022’nin ikinci yarısında küçülen bilançolar görmeye başlayacağına inanıyor.

Daha yüksek makro risk seviyeleri

Likidite kaynakları azaldıkça makro riske duyarlılık artacaktır. Şu anda Paul Wong, risklerin açıkça arttığını ancak ölçülmesi ve tanımlanmasının zor olduğunu düşünüyor. Tedarik zinciri sorunları ve enflasyon sorunları açık bir risk oluşturuyor, ancak stratejist, “diğer öngörülemeyen risk faktörleri, başka bir sorunlu Covid varyantı, jeopolitik, küresel bir enerji krizi ve Çin’deki gelişmeler olmaya devam ediyor” yorumunu yapıyor.

Şahin Fed

Ölçülü bir daralma sürecine işaret eden ilk mesajlara rağmen, Fed 2021 boyunca giderek daha şahinleşti. Joe Biden yönetimi enflasyonu büyük bir siyasi sorumluluk olarak görecek ve Fed’in şahin hareketlerine daha fazla ilham verecek. Fed sıkılaşsa bile enflasyon hızlanırsa, Paul Wong, bir risk olayı meydana gelirse Fed’in güvercin eylemiyle müdahale etme olasılığının daha da düşük olduğunu düşünüyor.

Jerome Powell Pivot 2.0’ı beklerken

Paul Wong, varlık alımlarının (QE) (niceliksel genişleme) ve QT’nin (niceliksel sıkılaştırma) kaldırılmasının varlık fiyatları ve risk üzerinde fiyat keşfine yol açacağına inandığını belirtiyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Fiyata duyarsız devasa bir alıcı olan Fed, sadece uzaklaşmakla kalmayıp satış yapmaya başladığında, ‘risk kanallarının’ daha aktif ve verimli hale geleceğini ve riskin daha keskin bir şekilde fiyatlanacağını hayal etmek zor değil.

Portföy riski

2022 henüz bir aylık olmasına rağmen Paul Wong, bir faiz şokunun erken aşamalarında olduğumuza inanıyor. Güvenli liman tahsislerinin artması muhtemel gören stratejiste göre, külçe, 2016’ya geri dönersek ABD Hazine endeksinden %46,7 daha iyi performans gösterdi ve daha iyi bir Sharpe oranına sahip.

Reflasyon akışları güvenli liman akışlarına geri dönüyor

2020’nin sonunda, reflasyon ticareti, koronavirüs aşılarının yaygın başarısıyla ateşlendi. Bu, Demokratik bir seçim taramasıyla birleştiğinde, yüksek düzeyde mali teşvik ve kredi genişlemesi sağladı. Altından endüstriyel metallere doğru bir dönüş gördük. Paul Wong, 2022’de, yatırımcıların güvenli liman varlıklarına geri dönmesi için koşullar olarak bu eğilimin tersine döndüğünü düşünüyor.

Yatırım dışı altın alıcıları geri dönüyor

Çin ve Hindistan altın ithalatı, altın için yatırım dışı talebin büyük kısmını oluşturmak için merkez bankası alımlarıyla birleşiyor. Covid, tüketici altın talebinin düşmesine ve ekonomilerin sıçramasına neden oldu. Altına yönelik yatırım talebinin artması, fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkardı. Paul Wong, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ancak fiyatlar düştüğünden ve ekonomiler yeniden açıldığından, tüketici talebinin toparlanması muhtemel. Ülkeler USD’den uzaklaştıkça merkez bankası alımları da artacak.

Külçe altın ve altın hisse senedi pozisyonları ve duyarlılık

Paul Wong, eski traderların, satıcılar tükendiğinde fiyatların düştüğüne dair özdeyişine dikkat çekiyor:

Hindistan, Çin, merkez bankaları ve GLD olmayan külçe ETF’ler gibi daha güçlü eller tarafından emilen yıllar içinde daha fazla altın ticareti kaynağı ile, mevcut likiditenin muhtemelen arz-talep verilerinin göstereceğinden daha az olduğuna inanıyoruz.

Ayrıca stratejist, genellikle uzun bir konsolidasyon döneminden sonra gerçekleşen altın fiyatlarında keskin bir artış bekliyor.

Aşırı düşük değerlenmiş altın hisse senetleri

Külçe altın ve altın hisse senetlerinden elde edilen gelir, tarihsel olarak enflasyona karşı koruma sağlar. Şu anda düşük değerlemelerle işlem görüyorlar. Madenciler, inanılmaz derecede güçlü bilançolarıyla özellikle kârlı oldular.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir