Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.270
% 1.52
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.270
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Cboe Vadeli İşlemler İçin Onay Aldı!

Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu’ndan onay alan Cboe Digital, bu yılın ikinci altı ayında vadeli işlemlere başlayacağının duyurusunu yaptı. Buna göre 2017’den beri kullanıcılar tarafından kullanılmayan marjin işlemler, oluşturulan vadeli işlem sözleşmesi başvurusu ile kullanılabilecek.

Bu onayla kullanıcılar Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemleri için ön ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Bu yüzden daha az alım-satım gerçekleşecek. Geleneksel finans firmalarının vadeli işlemlere bu sayede erişim imkanı daha kolay olacak.

Cboe Digital Başkanı John Palmer Bloomberg’e verdiği demeçte: ”Bizim de spot piyasaya sahip olmamızın avantajlarının olduğu yer burasıdır. Katılımcıları gözetim altına almaya veya fiziksel varlıklarına dokunmaya zorlamak istemedik.”

Cboe Digital Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Litecoin ve USDC dahil olmak üzere dijital varlıkların hem spot hem de türev ürünlere izin veren ABD’de kayıtlı tek borsadır. Türev ürünleri ise değeri bir dayanak varlığın değerindeki değişimlere göre değişen ürünler olarak kabul edebiliriz.

ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Cboe’nin yaklaşımını doğru bulduğunu ve diğer kripto borsalarının da öncü konumda olan bu şirkete uyum sağlaması gerektiğini belirtti. Böylece kripto para borsaları geleneksel borsalara uyum sağlamış olacak.

Borsanın şu anda ağırlıklı olarak yatırımcıları kurumsal işletmelerdir.DRW, Galaxy Digital, Interactive Brokers ve Robinhood Markets’ın da dahil olduğu firmalar geçtiğimz yıl azınlık durumdaydı.

 


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir