Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$61.257
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.257
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Elon Musk ve Bill Ackman, Fed’i Faiz Oranlarını Yükseltmeyi Bırakmaya Çağırdı

elon musk

Ackman, Fed’in faiz oranlarını yükseltmeyi geçici olarak durdurması gerektiğine inanırken, Elon Musk bunların %0,5 oranında düşürülmesi gerektiğini savundu.

Amerikalı milyarder Bill Ackman, ABD FED politikasını geçici olarak durdurmasının bankacılık sistemini istikrara kavuşturacağına inanıyor.

Bu hafta FOMC toplantısında konuşan Tesla CEO’su ve dünyanın en zengin insanlarından biri olan Elon Musk, merkez bankasını faiz oranlarını en az 50 baz puan düşürmeye çağırdı.

Durdurma Düğmesine Basmak Bir Zorunluluk Gibi Görünüyor

Ackman , Fed’in neden faiz artırım stratejisini geçici olarak bırakması gerektiğini açıklamak için Twitter’a götürdü . ABD’de hisse senedi ve tahvil sahiplerini etkileyen son bankacılık çöküşlerine dikkat çekti. 

Kapalı olan Silvergate, SVB ve Signature Bank ve  diğer finans kuruluşları önemli zorluklar yaşadı. Geçtiğimiz ay hisseleri yüzde 90’ın üzerinde değer kaybeden San Francisco merkezli Bankada bunun örnekleri arasında.

Ackman, türbülansın “çözülmemiş” kaldığına inanırken, faiz oranlarını art arda dokuzuncu kez artırmanın ek yatırımcı kayıplarına ve çöken bankaların domino etkisine neden olabileceğine inanıyor.

“Finansal istikrar Fed’in birinci sorumluluğu olduğundan, bu, Federal Rezerv’in oranları yükseltmesi ve sistem üzerinde ek baskı yapması gereken bir ortam değil.”

Milyarder, ABD’deki enflasyon oranını Fed’in çözmesi gereken mevcut bir sorun olarak kabul etti. Bununla , merkez bankası, “güncellenmiş bir sigorta getirilene kadar bir FDIC mevduat garantisi” gibi diğerlerine odaklanmalıdır.

Musk’ın Konuya Bakışı

Twitter CEO’su Musk, Ackman’ın tweet’ine Federal Rezerv’in faiz oranlarını 50 baz puan düşürmesi gerektiğini söyledi. 

Kripto savunucuları uzmanı, kararın bitcoin de dahil olmak üzere dijital varlıklar için faydalı olabileceğine inanıyor. BitMEX tarafından yürütülen yakın tarihli bir araştırma,   yatırımcıların daha büyük getiri arayışı içinde daha riskli varlıklara maruz kalma olasılığı yüksek olduğundan, bunun piyasada bir toparlanmaya yol açabileceğini ve kripto para birimi endüstrisine olan ilgiyi artırabileceğini tahmin ediyor .

Yine de, ABD merkez bankasının bu hafta dönüş yapması pek olası görünmüyor. Çoğu piyasa katılımcısı, faiz oranlarını 25 baz puan yükselterek işareti %5’e yuvarlayacağını düşünüyor. 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir