Güney Kore, ülkede hangi tür dijital varlıkların menkul kıymet olarak kabul edileceğini ve düzenleneceğini belirleyen bir kılavuz oluşturdu.
Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) yaptığı basın açıklamasında, ülkenin Sermaye Piyasası Kanunu’nda belirtilen özelliklere uyan dijital varlıkların menkul kıymet olarak değerlendirileceğini vurguladı.
Bu yasa, menkul kıymetleri, yatırımcıların orijinal yatırımlarından sonra ek ödeme yapmalarının gerekmediği finansal yatırımlar olarak değerlendirmektedir. Buna ek olarak FSC, hangi dijital varlıkların büyük olasılıkla menkul kıymet olarak sınıflandırılacağına dair örnekler de verdi. FSC’ye göre, bu, ticari faaliyetlerde bir pay sağlayan, sahiplerine temettü veya artık varlıklar için haklar veren veya yatırımcılara işletme tarafından üretilen kar sağlayan tokenleri içerebilir.
Menkul kıymet belirteçlerinin tanımlarına uyan kripto para birimleri, ülkenin Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında düzenlenecektir. Bu arada, menkul kıymetlerin özelliklerine uymayan dijital varlıklar, yaklaşmakta olan diğer düzenlemeler tarafından yönetilecektir.
FSC’ye göre, kripto borsaları gibi token ihraççıları ve aracılar, düzenlemelere dayanarak hangi kriptoların menkul kıymet olarak sınıflandırılacağına ilişkin değerlendirmeleri yapmakla görevlendirilmekte. Regülatör ayrıca değerlendirmenin vaka bazında olacağına da dikkat çekti.
Mali düzenleyici ayrıca, yeni kılavuzun ülke içinde menkul kıymet belirteçlerinin çıkarılması ve dağıtılmasının yasallaştırılmasına yönelik hazırlıkların bir parçası olduğunu belirtti.
Güney Kore, ülkedeki çeşitli sektörlerin sürekli gelişmesiyle birlikte kripto ekosistemine aktif olarak katılıyor. 19 Ocak’ta Busan şehri, merkezi olmayan bir dijital emtia borsası kurma planlarını açıkladı. Hükümet yetkilileri, platformun bu yıl faaliyetlerine başlayacağını kaydetti.
Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsini
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.