Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.624
% 1.70
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.624
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Japonya’nın endüstriyel üretimi düşüş yönünde revize edildi

Yazar – Ambar Warrick

Investing.com – Çarşamba günü açıklanan verilere göre Japonya’nın sanayi üretimi, yüksek enflasyon nedeniyle artan girdi maliyetleri ve zayıflayan denizaşırı talebin yerel imalat üzerinde yarattığı baskı yüzünden Ekim ayında daha da düşük bir oranda revize edildi.

Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı verilerine göre endüstriyel üretim, Ekim ayında bir önceki aya göre %3,2 oranında düşerek önceki tahmin olan %-2,6’dan daha fazla düşüş gösterdi. Bu rakam aynı zamanda Eylül ayındaki %1,7’lik düşüşün neredeyse iki katı oldu.

Veriler ayrıca sevkiyatların ve şirket envanterlerinin ay boyunca daha da küçüldüğünü gösterdi. Yine de daha önceki tahminle birlikte açıklanan veriler imalat aktivitesi görünümünün iyileşmekte olduğunu gösterdi.

Japon işletmeler, bu yıl imalat faaliyetlerini bir kez daha azaltan enflasyon nedeniyle artan girdi maliyetleriyle karşı karşıya. Çarşamba günü erken saatlerde açıklanan veriler, sektördeki kötüleşen eğilimlerin ortasında fabrika hissiyatının dördüncü çeyrekte daha da zayıfladığını gösterdi.

Zayıflayan yen, ham madde ithalatının maliyetini artırdığı için bu yıl Japon üreticiler üzerinde ağır bir baskı oluşturdu. Gaz ve elektrik gibi kamu hizmetleri de küresel emtia fiyatlarındaki dalgalanma nedeniyle daha pahalı hale geldi.

Yen büyük ölçüde, Japonya Merkez Bankasının yaklaşık sekiz yıldır ultra genişlemeci para politikasını sürdürmesinden dolayı yerel faizler ve ABD’deki faiz oranları arasındaki uçurumun açılması nedeniyle düştü.

Ancak bu eğilim önümüzdeki aylarda, özellikle de ABD’de enflasyonun 2022’nin başlarında ulaştığı 40 yılın zirvesine göre daha da azalmasıyla değişebilir. Fiyat baskılarının azalması Fed’in daha küçük faiz artırımlarına yol açabilir ve dolardaki güçlenmenin yen üzerindeki baskısını azaltabilir.

Emtia piyasaları da istikrar kazanıyor gibi görünüyor, bu da Japonya’nın ticaret dengesine daha fazla fayda sağlayabilir.

Bu hafta açıklanacak verilerin; zayıflayan yen ve denizaşırı mallara yönelik durgun talep nedeniyle zor durumda olan Japonya’nın dış ticaretine daha fazla ışık tutması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir