Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.043
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.043
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Coincheck Nedir, Ne İşe Yarar?

Coincheck, proje ortaklarının kripto kredilendirmesi yoluyla pasif gelir elde etmeyi sağlayan kripto para birimi alışverişi ve ticareti için geliştirilmiş bir platformdur. Bitcoin, Litecoin, Ethereum, BitcoinCash ve diğer kripto para birimleri Coincheck’te işlem görmektedir.

Coincheck, Koichiro Wada ve Yusuke Otsuka tarafından kurulan, merkezi Tokyo olan, Japonya’da bulunan bir Japon borsasıdır. Ağustos 2014’te kurulmuştur. Nisan 2018’de Coincheck, Monex Group tarafından 3,6 milyar yen karşılığında satın alınmıştır.

Coincheck 2016’dan beri Amerika Birleşik Devletleri’nde tedarik bir şirketin ticari markası ve 2016’dan beri ticari markasıdır. Ocak 2018’de Coincheck hacklendi ve yaklaşık 530 milyon dolar çalındı. Hack’lenme olayı, Japonya’nın iki kripto para ticareti grubunun birleşmesine yol açmıştır. Finansal Hizmetler Ajansı, Coincheck’e güvenlik uygulamalarını iyileştirme emri vererek idari işlem başlattı. Ancak kullanıcılarının korunması sebebiyle borsanın kapatılması emrini vermedi. Coincheck başlangıçta saldırıdan etkilenen tüm kullanıcıları tazmin edemeyebileceğini duyurdu. Fakat daha sonra etkilenen 260.000 kullanıcının tümünü Japon yeninde kendi sermayesini kullanarak geri ödeyeceğini açıkladı. Şubat 2021 itibarıyla Tokyo Cumhuriyet Savcılığı, 31 kişiyi çalıntı token işlemlerine karıştıkları için suçladı. Toplamda, bu kişiler yaklaşık 18,8 milyar çalıntı madeni parayı diğer kripto para birimlerine dönüştürdü. 

Şirketin web ve Coincheck Trade View adlı mobil uygulaması bulunmaktadır. Veri ve fon koruması, iki faktörlü kimlik doğrulama ve orijinal bir şifreleme sistemi ile sağlanmaktadır. Kripto para birimleri soğuk yöntem kullanılarak saklanmaktadır.

Coincheck Avantaj ve Dezavantajları Nelerdir?

Coincheck borsasının avantaj ve dezavantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Avantajları

  • Popüler kripto para birimlerinin neredeyse hepsi listelenmektedir.
  • Yüksek düzeyde platform güvenliği sağlanmaktadır.
  • Web ve mobil uygulaması mevcuttur.
  • Ticaret kominyonu bulunmamaktadır.
  • Platform içerisinde çok fazla eğitim ve açıklayıcı materyal bulunmaktadır.
  • Kripto para birimlerini Japon yeni ile değiştirmek mümkündür ve bir blockchain yatırım sistemi vardır.

Dezavantajları

  • Teknik destek servisi ile sadece bilet sistemi aracılığıyla iletişim kurulmaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir