Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.109
% 3.32
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.109
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Japonya, Yerel Kripto Firmalarına Güzellik Yaptı

Japonya

Japonya hükümeti, yerel finans ve teknoloji sektörlerini büyütmek amacıyla yerel kripto firmalarına vergi indirimi yapacak.

Dünya genelinde kripto paralar için bakış açısı değişmeye başladı. Yıllar önce yasaklanan ve baskılanan kripto paralar, şimdilerde ülkelerin yoğun ilgi gösterdiği sektör haline geldi. Özellikle blockchain ve metaverse, küresel çapta bir rekabet ortamı yarattı. Gelişen kripto endüstrisi, yakın gelecekte kripto paraların yasal bir zemine oturtulabileceğinin de sinyallerini veriyor. Diğer tarafta Japonya, yerel kripto firmalarına uyguladığı yüzde 30‘luk vergi oranını düşürme kararı aldı.

Japonya, Yerel Kripto Firmalarını Teşvik Ediyor

Japonya hükümeti, kripto ticareti ve ihracı yapan yerel firmalara yüzde 30‘luk bir vergi yansıtıyordu. Japon şirketlerin daha fazla sektöre dahil olmalarını amaçlayan hükümet, vergi yükümlüklerini hafifletmeye karar verdi.

Yerel kripto şirketlerinin, vergi oranları nedeniyle başka ülkelerde şirket kurdukları belirtildi. İyileştirme ile birlikte, bu durumun da önüne geçilmesi planlanıyor.

Japonya‘nın iktidar partisi Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) vergi komitesi 15 Aralık‘ta bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda, Japon kripto şirketlerin çıkardıkları token’lardan elde ettikleri kağıt kazançlara değinildi. Komite, bu kazançlar üzerinden vergi ödeme zorunluluğunu kaldıran bir teklifi onayladı.

Ayrıca ülke hükümeti, daha yumuşak kripto vergisi kurallarının Ocak ayında parlamentoya sunulmasını planlıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Japonya, Yerel Kripto Firmalarına Güzellik Yaptı” te bir düşünce

  1. Pingback: Bu Hafta Takip Edilecek 5 Önemli Gelişme | COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir