Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.265
% 0.01
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.265
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

5 Analist Tahminlerini Açıkladı: Altın Beklentileri Ne?

Altın Perşembe günü yatay işlem gördü, ancak Ukrayna krizi ve artan enflasyonist baskılar güvenli liman metalinin cazibesini artırdığı için fiyatlar art arda ikinci haftalık kazanç için ayarlandı.

Piyasaların odak noktası yükselen ve kalıcılaşan enflasyon

Değerli metal, bu hafta şu ana kadar yaklaşık %1,4 değer kazandı. Çoğu piyasanın tatil nedeniyle Cuma günü kapalı olacağını düşünürsek iki hafta üst üste kazanç için ayarlandığını söyleyebiliriz. SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ukrayna savaşının tırmanması yoluyla siyasi risk primi yeniden yükseliyor. Bu da genel emtialardaki tüm fiyatları yukarı itti ve bu gerçekten yüksek enflasyon ortamını yaratıyor. Karşı tarafta, piyasa bunun sadece kısa vadeli bir fenomen olup olmadığını bilmiyor veya Fed’den Lael Brainard’ın daha az şahin olduğunu söylediği için piyasalar bir nevi riski biraz azaltıyor.

Fed Başkanı Brainard Salı günü yaptığı açıklamada, ABD merkez bankasının Mart ayında kırk yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonu düşürmeye yardımcı olmak için Haziran ayında bir dizi faiz artırımı yapacağını ve tahvil varlıklarını azaltmaya başlayacağını söyledi.

Brian Lan: Altın enflasyon verileriyle desteklendi

GoldSilver Central’da genel müdür olan Brian Lan, şu anda altının, trend ve esas olarak Fed konuşmalarıyla birlikte ABD enflasyonu verileri tarafından desteklendiğini söylüyor.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden, Doğu Ukrayna’da beklenen daha geniş bir Rus saldırısı öncesinde Çarşamba günü Ukrayna’ya 800 milyon dolarlık ek askeri yardım yapacağını duyurdu.

Getiri getirmeyen külçe, belirsiz zamanlarda güvenli bir değer deposu ve enflasyona karşı bir korunma olarak kabul edilir. Ayrıca ABD doları endeksinin, Hazine faizlerindeki düşüşün ardından Mayıs 2020’deki yüksek seviyelerinden gerilemesi, altını diğer para birimi sahipleri için daha çekici hale getirdi.

“Altın, yükselen faizleri görmezden gelip, enflasyona odaklanıyor”

Altın fiyatları Çarşamba günü yükselen tüketici fiyatlarının bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak çekiciliğini artırmasıyla ve yatırımcıların Federal Rezerv’in yaklaşan faiz artırımını geride bırakmasıyla bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. ED&F Man Capital Markets analisti Edward Meir, altının yükselen ABD oranlarını görmezden geldiğini ve tek başına enflasyona odaklandığını belirtiyor.

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Salı günü veriler, ABD’de aylık tüketici fiyatlarının Mart ayında yükseldiğini gösterdi ve bu, enflasyonla mücadele etmek için gelecek ay Federal Rezerv’den 50 baz puanlık faiz artırımı için durumu güçlendirdi. RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Daniel Pavilonis, piyasadaki gelişmeleri şu şekilde yorumluyor:

Buradan enflasyon ithal ediyoruz. Ukrayna krizi nedeniyle ihracat eksikliğinden, sevkiyat eksikliğinden ve geri siparişlerden ve diğer tüm nakliye maliyetlerinden kaynaklanan daha fazla enflasyon korkusu var.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Salı günü yaptığı açıklamada, Ukrayna ile barış görüşmelerinin çıkmaza girdiğini ve bugüne kadarki en güçlü sinyalle savaşın daha uzun sürebileceğini söyledi. Bu açıklama da altının güvenli liman cazibesini artırdı.

Pablo Piovano: Altın, 2000 doları hedeflemeye devam ediyor

Altın vadeli işlem piyasalarına olan açık faiz, CME Group’un ileri düzey verilerine göre bu sefer yaklaşık 1,6 bin sözleşme ile Çarşamba günü bir başka seans için yükseliş trendini genişletti. Öte yandan hacim, önceki günlük düşüşe ek olarak yaklaşık 40,5 bin kontrat daraldı.

Altın fiyatları, artan açık faiz ortamında Çarşamba günü üst üste altıncı seansta yükseldi. Bununla birlikte piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, değerli metal için ekstra kazançlar hala boru hattında olabilir ve her zaman ana hedef olarak 2.000 dolarlık kilit işareti ortaya çıkabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir