Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.127
% 3.24
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.127
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Elon Musk, B Planını Duyurdu: Dogecoin Sıçradı!

Dünyaca ünlü milyarder ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın geçtiğimiz günlerde Twitter’ı tamamen satın almak için verdiği teklif hala konuşuluyor. Musk’ın Twitter için verdiği 43 milyar dolarlık teklifin ardından Dogecoin fiyatında önemli bir artış gözlemlendi. İşte haberin detayları…

Musk’ın Twitter’ı satın alma teklifi hoş karşılanmadı

Ünlü girişimci Elon Musk’ın, Twitter’ı tamamen satın almak için sunduğu teklif, popüler sosyal medya sitesinin en büyük hissedarlarından biri olan Suudi Prens El-Velid bin Talal tarafından reddedildi. Ayrıca Twitter yönetiminin de Dogecoin (DOGE)’in en büyük destekçilerinden biri olan Musk’ın bu teklifini hoş karşılamadığı bildiriliyor. Anonim bir kaynağa göre Twitter’ın yönetim kurulu, satın alımın gerçekleşmemesi için mücadele edecek.

Dogecoin savunucusu Musk da söz konusu teklifin kabul edileceğinden şüphe duyduğunu ifade ediyor. Musk, Vancouver’da düzenlenen bir TEDx etkinliğinde yaptığı konuşmada, Twitter’ı alabileceği konusunda emin olmadığını belirtti. Bununla birlikte Musk, teklifinin reddedilmesi halinde bir B Planı olduğunu sözlerine eklerken konuya ilişkin daha detaylı bir açıklamada bulunmadı.

Dogefather’ın açıklamalarının ardından Dogecoin fiyatı arttı

Elektrikli araba üreticisi Tesla’nın CEO’su olan Elon Musk, Twitter’ı satın almak istemesinin sebebinin daha fazla para kazanmak olmadığını, ancak ifade özgürlüğü konusunda daha kapsayıcı bir alan yaratmak amacıyla almak istediğini sözlerine ekliyor. Coinmuhendisi.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere Musk, yaptığı hisse alımları sonucunda Twitter’ın en büyük hissedarı olmuştu. Bu gelişmenin ardından kendisine yönetim kuruluna girmesi teklif edilmesine rağmen bu teklifi geri çevirmişti.

Kendisini Dogefather olarak nitelendiren Musk’ın son dönemde Twitter’a yönelik eleştirileri de oldukça dikkat çekiyor. Ünlü milyardere göre, Twitter ifade özgürlüğünü engelliyor. Musk ayrıca tweet’leri daha sonradan düzenleyebilmek gibi bazı değişiklikler yapılabileceğini savunuyor. Öte yandan Musk’ın Twitter’ı satın alma teklifi sunmasıyla Dogecoin önemli bir fiyat artışı kaydetti. Popüler memecoin DOGE, yazım sırasında son 24 saatte yüzde 0,38 artış kaydederek 0,1403 dolardan işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir