Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.139
% 0.68
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.139
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

5 Analist, Haftalık Altın Tahminlerini Paylaştı: İşte Seviyeler!

Daha güçlü bir dolar ve büyük merkez bankalarından gelen faiz artışlarıyla güvenli liman metalin cazibesi azaldı. Güvenli liman metali altın, Cuma günü %1 gerileyerek haftayı düşüşle kapattı. Analistler, altının bundan sonraki yönünü belirlemeye çalışıyor.

Bob Haberkorn: Altın enflasyon ve faiz oranları arasında sıkıştı

RJO Vadeli İşlemler kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, piyasayı yorumladı. Stratejist, altının Perşembe günkü büyük sıçramanın ardından, doların %1,1 artmasıyla bazı kazanımlarından vazgeçtiğini söylüyor. Daha güçlü bir dolar, off-shore alıcılar için metali pahalı hale getirdiği için altına zarar veriyor.

Ancak Haberkorn, “enflasyon ve faiz oranları arasındaki bir çekişmenin ortasında sıkışıp kaldığını” da sözlerine ekliyor.

J.P. Morgan: Faiz artışları altın fiyatlarını sınırlıyor

Federal Rezerv 1994’ten bu yana en büyük faiz artışını bu hafta açıkladı. Ayrıca, İsviçre Ulusal Bankası 15 yıl aradan sonra ilk kez politika faizini yükseltti. İngiltere Merkez Bankası da onları izledi. J.P. Morgan bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Başlangıçta daha güçlü enflasyon, kıymetli metal fiyatları için yükseliş eğilimi gösterdi. Şimdi Fed ve diğer merkez bankalarından bir politika faizi tepkisi geldi. Bunun için daha agresif fiyatlandırma ile hızla etkisiz hale geliyor. Bu da muhtemelen fiyatları sınırlı tutuyor.

Ole Hansen: Bunlar altının güvenli liman cazibesini destekliyor

Daha yüksek faiz oranları, tahvil faizlerini yükseltti. Ayrıca faiz getirmeyen külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırdı. Bunun için, geleneksel olarak enflasyona karşı koruma sağlayan altının cazibesi azalıyor.

Ancak Saxo Bank analisti Ole Hansen bir notta, farklı bir açıdan bakıyor. Analist, altının güvenli liman cazibesinin artan stagflasyon riskleri, on yıllardır süren yüksek enflasyon ve riskli varlıklardaki çalkantı tarafından desteklendiğini söylüyor. Bu nedenle analist, “altın, artan reel faizlerin dikte ettiği hızda düşmedi’ diye ekliyor.

Lukman Otunuga: Sarı metal için bir rollercoaster haftası oldu

FXTM piyasa analizi yöneticisi Lukman Otunuga verdiği demeçte, altın ve doları yorumladı. Analist, ikisi arasındaki ilişkiyi şu şekilde değerlendiriyor:

Değişen dolar ve sallanan Hazine faizleri sayesinde altın için bir rollercoaster haftası oldu. Altın, yatırımcılar yükselen faiz oranlarının küresel büyüme üzerindeki etkilerini değerlendirirken haftalık bir düşüş gördü.

“Altın, mevcut aralığın dışına çıkmak için yeni bir katalizör arıyor”

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere Fed’in bu hafta faiz oranlarını 75 baz puan artırdı. Analist, bunun, altının yakın vadedeki yukarı yönlü kazanımlarını sınırlamasını muhtemel görüyor. Bununla birlikte, daha sıkı para politikasının ortasında ABD’de resesyona ilişkin artan korkulardan bahsediyor. Ve bu korkuların, güvenli liman altına yönelik iştahı canlandırmasının ve esasen aşağı yönlü kayıpları sınırlamasının mümkün olduğunu söylüyor. Otunuga, şimdilik, teknik açıdan şu seviyelere dikkat çekiyor:

1.800 dolar civarında destek ve 1.880 dolarda dirençle karışık bir aralığa geri döndü. Sarı metal, mevcut aralığın dışına çıkmak için yeni bir yönlü katalizör arıyor olabilir.

Altın fiyatı teknik analizi

Değerli metal bu haftanın ortasında bir miktar canlandı. Piyasa analisti Rajan Dhall, altının 1.800 doların altındaki herhangi bir aşağı yönlü hareketi bir kez daha reddettiğini belirtiyor. Analist, Fed’in altın üzerindeki etkisine daha yakından bakıyor. Ve piyasaların, güvenli liman varlığına ihtiyaç olduğunu açıkça hissettiğini söylüyor. Analist, teknik açıdan ise şu seviyelere işaret ediyor:

Alıcıların bu yükselişe ivme kazandırmak için kırmaları gereken 1.879,45 dolarlık bir yüksek konsolidasyon var. Bunun ötesinde, bir sonraki direnç, 1.920 dolar civarında yeşil gölgeli alanda. Aşağı yönde, önceki dalganın 1.805 dolar seviyesinde kırılmasının sorun yaratması mümkün.

Analist, bu son yükselişin sadece bir geri çekilme olduğunu söylüyor. Ayrıca Mart 2022’den bu yana altta yatan düşüş eğiliminin hala geçerli olduğu anlamına geldiğini kaydediyor. Analiste göre, eğilim çizgisi desteği ve ayıların kırması gereken başka bir kilit seviye var. Rajan Dhall, analizine şu yönde devam ediyor:

Kırmızı gölgeli bölge, çok sıkışık bir fiyat alanını temsil ediyor. Bu, 1.780 dolardan birçok kez test edildi. Şimdilik, fiyat bir kaya ile sert bir yer arasında sıkışmış durumda. Bu nedenle yukarıda belirtilen seviyelerden herhangi birinin kırılması, bize sarı metalin gelecekteki yolu hakkında ipuçları verecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir