Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.548
% 1.62
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.548
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

5 Analist: Altın Fiyatı İçin Aralık’a Kadar Bunlara Hazırlanın!

Altın fiyatı Çarşamba günü, Rusya-Ukrayna ihtilafındaki tırmanış endişelerinin değerli metal için güvenli liman tekliflerini artırmasıyla yükseliyor, ancak daha güçlü bir ABD doları külçe kazançlarını sınırlıyor.

Jeffrey Halley: Altın güvenli liman talebinden yararlanıyor

Piyasadaki gelişmeleri yorumlayan OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, mevcut durumu şu şekilde değerlendiriyor:

Enflasyon korkuları arttıkça, Çin büyümesi tökezledikçe ve Ukrayna’daki savaş ikinci tura hazırlanırken, altın bu hafta güvenli liman talebinden yararlanıyor.

Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere Dolar endeksi (DXY), Fed Başkanı Lael Brainard’ın merkez bankasının faiz oranlarını artırma rotasında kalacağına dair güvence vermesinin ardından, Mayıs 2020’nin yüksek seviyeleri yakınlarında güçlenerek altını off-shore alıcılar için daha az çekici hale getiriyor.

Bilindiği üzere altın, enflasyona ve jeopolitik risklere karşı bir önlem olarak görülse de, faiz oranlarındaki artışlar, getirisi olmayan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Bu durum da altının agresif artışlar yapmaya hazırlanan Fed2in baskısı altında kalmasına neden oluyor.

“Altın fiyatı kısa vadede ileri, orta-uzun vadede geri hareket edecek”

AirGuide kurumsal danışmanlık direktörü Michael Langford, Mart enflasyonunun, 40 yılın en yüksek seviyesi olan yıllık %8,5 artışla geldiğini, enflasyonun emtialar için tarihsel olarak yükseliş gösterdiğini belirtiyor. Analist, bu durumun altın fiyatı üzerindeki etkisi için şunları söylüyor:

Altının bir getirisinin olmadığı için yüksek faiz oranı ortamında, diğer varlık sınıflarına göre daha az arzu edilir olacaktır. Altının bir miktar yukarı yönlü ilerleyeceğini, ancak orta ve uzun vadede fiyatta düşme olasılığının daha yüksek olduğunu tahmin ediyorum.

Reuters teknik analisti Wang Tao’ya göre, spot altın 1.975 dolarda güçlü bir dirençle karşı karşıya bulunuyor.

TDS’ye göre altının sağlam girişler görmesi pek olası değil

TD Securities stratejistlerine göre altın, büyük ölçekli Çin alımlarından yararlanıyor. Bununla birlikte stratejistler, Federal Rezerv’in yıl sonuna kadar tarafsızlığa ulaşma ve agresif bir QT (niceliksel sıkılaştırma) rejimi başlatma niyetinin sinyallerini verdiği için parlak metalin baskı altına girmeye hazırlandığını söylüyor.

Stratejistler, altında short olan traderların pozisyonunun, kayıtlardaki en düşük seviyelerine yakın olduğunu belirtiyor ve altın pozisyonlarına ilişkin olarak şu bilgileri aktarıyor:

Şanghay’ın en büyük long ve short vadeli traderları tarafından tutulan toplam net pozisyonları izlememiz, bu kohortun altın pozisyonlarını son on iki ayda en yüksek seviyelerine çıkardığını ve korku ticareti azaldıkça Comex short’larının büyük ölçüde ortadan kalktığını ve ETF girişlerinin yavaşladığını gösteriyor. Aslında, kuru toz analizi, altında short olan traderların pozisyonlarının kayıtlardaki en düşük seviyelerine yakın olduğunu hala vurguluyor.

Stratejistlere göre, yıl sonuna kadar tarafsızlığa ulaşma ve agresif bir QT rejimi başlatma niyetinin sinyallerini veren bir Fed, altın girişlerinin sertleşmesinin beklendiği bir makro bağlam olarak tam olarak öne çıkmıyor. Stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ya altın böcekleri, daha büyük short pozisyonların yanı sıra girişler azalabileceğinden önemli bir düşüşe doğru uyurgezer ya da fiyatlardaki esneklik, ufukta farklı bir makro rejim için kömür madeninde bir kanarya gibi görünüyor.

Pablo Piovano: Altın fiyatı 2.000 dolara odaklanmaya devam ediyor

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, Salı günü üst üste altıncı seans için yükseliş trendini, bu sefer CME Group’un ön verilerine göre yaklaşık 7 bin kontrat artırdı. Bunun yerine hacim, art arda iki günlük geri çekilmeyi tersine çevirdi ve yaklaşık 6,5 bin sözleşme düştü.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre altın fiyatı, artan açık faizin ortasında Salı günü yükselişini sürdürdü, bu da çok yakın vadede ekstra kazançların muhtemel olduğunun göstergesi. Bununla birlikte analist, değerli metalin, şu an için 2.000 dolarlık kilit işaretinin testinde dikkatleri çekiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir