Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.824
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.824
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coinmuhendisi-Klaytn AMA Özeti

Coinmuhendisi-Klaytn AMA Özeti

19 mayıs 2022 tarihinde Coinmuhendisi olarak AMA etkinliği gerçekleştirdiğimiz Klaytn yetkilisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Öncelikle kendisini tanıtmasını istediğimiz Klaytn yöneticisi şunları iletti:

David Shin, bir Girişimci ve dünya çapında çeşitli girişimlerde yer almış eski bir Bankacıdır. Aynı zamanda, kripto para birimleri ve blok zinciri teknolojisi ile ilgili olarak yerel/bölgesel kuruluşlar ve yetkililerle uygun şekilde etkileşimi sağlamak için Asya’da kar amacı gütmeyen kuruluşların kurulmasına yardımcı olan aktif bir topluluk kurucusudur.

Bir Bankacı olarak David, en son TD Bank’ta Küresel Hisse Senedi Türevleri ve Repo Satışlarından Sorumlu Asya Başkanı olarak çalıştı. David, bankanın dijital varlıklar üzerindeki stratejisini geliştirmek için üst düzey yönetimle birlikte çalışan TD’deki kilit kripto uzmanıydı. David ayrıca, Kanada’da kripto para birimlerinin nasıl düzenlenmesi gerektiği konusunda TD Bank adına Kanada Düzenleyicilerine yanıt taslağı yazdı.

Temmuz 2019’da bankacılık sektöründen ayrıldıktan sonra David, Bitcoin.com’a yeni borsalarının Başkanı olarak katıldı. 2020’de Tezos Vakfı Danışmanı olarak, Tezos Vakfı tarafından desteklenen bir evlat edinme kuruluşu olan TZ APAC’ın Asya Başkanı olarak tam zamanlı olarak katılmaya karar verdi. Kısa süre önce Kakao’daki Klaytn küresel evlat edinme çabalarına başkanlık etmek için Tezos’tan ayrıldı. Onun odak noktası, geliştirici, perakende ve kurumsal gruplar arasında Klaytn blok zincirinin benimsenmesini ve faydasını oluşturmak olacaktır.

David, kripto ve blok zinciri ile ilgili projeler hakkında tavsiye ve danışma arayan birçok finans kurumu için bir adamdır. Bazı küresel merkez bankalarına dijital para birimlerinin faydaları konusunda rehberlik etti.

David, CNN, CNBC, Bloomberg, NY Times, Swiss TV ve Economist gibi bölgesel ve küresel medya kuruluşlarında görünmesini sağlayan dijital para birimlerini erken benimseyen biri olarak kabul ediliyor.

 

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak  Klaytn yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde :

S1:  Konuk tanıtımı ve blockchain endüstrisine nasıl girdiniz? Klaytn ve ekibine giriş (Ek: Kakao ile ilişki nedir?)

C1: 2012 yılında, Goldman Sachs’ta çalışan iyi bir arkadaşım bira içerken bitcoin’in ne olduğunu bilip bilmediğimi sorduğunda Hong Kong’da yaşıyordum. “hayır” dedim, yapmadım. Bana eve gitmemi ve google satoshi’nin teknik incelemesini yapmamı söyledi. O gece okudum ve uyuyamadım. Ertesi sabah, beni ilk ASIC çiplerinden birini tasarlayan küçük kardeşiyle tanıştıran iyi bir arkadaşımı aradım. Bu yüzden fişlerin 001 siparişini satın alıyordum.Yani benim bitcoine doğuşum madencilikti.

Klaytn, Kakao’nun blok zinciri bölümüdür. Klaytn bir ethereum çatalıdır ve 2019’da ana ağa girmiştir. Şu anda klaytn büyük bir küresel genişleme hamlesindedir. Bu küresel strateji ile geçen yıl Singapur’da bir ofis açtılar ve küresel çabalara liderlik etmem için beni işe aldılar. Klaytn’a katılmadan önce Asya’nın başkanı olarak Tezos’daydım. Klaytn’da geldim ve 3 alanda büyümek için küresel plana odaklandım… oyun, metaverse ve yaratıcı ekonomiler.

S2: Klaytn 1.0 ve Klaytn 2.0’ın yönü arasındaki fark nedir?

C2: klaytn 1.0, küresel genişleme hamlelerinden önceki klaytn’i temsil eder. klaytn 2.0, 2021’de başlayan yeni çağı veya küresel klaytn çağını nasıl tanımladığımızdır.klaytn 1.0 odak noktası, gerçekten Kore’de benimsemeyi oluşturmak ve DeFi’nin temelini oluşturan bir ekosistem oluşturmaktı. klaytn 2.0 bir pivot aldı ve daha önce belirtildiği gibi oyun, metaverse ve NFT’lere yöneldi.

S3: Klaytn, meta veri deposu oluşturucularına nasıl fayda sağlar?

C3: klaytn’da dikkatimizi inşaatçılara odaklıyoruz… bu, kaynaklarımızı inşaatçıların inşasını kolaylaştıran geliştirici araç setleri oluşturmaya harcadığımız anlamına geliyor. Ayrıca altyapımıza ölçeklenebilecek ve istikrarlı olacak şekilde yatırım yapıyoruz. Her iki ayda bir kesinti yaşayan solana’ya kıyasla 2019’dan beri 2 kesinti yaşadık.

Son olarak, ekosistemdeki tüm ağır yükleri tek başına yapmak zorunda kalmadan ölçeklendirmenin en uygun yolunu bulmaları için ortaklar getiriyor ve inşaatçılarımız için bir ortaklık modeli oluşturuyoruz.

S4: Yaklaşan ortaklıklar/işbirlikleri/etkinlikler hakkında heyecan verici bir haber var mı?

C4: evet çok var, ancak birçoğu için şu anda bizi ifşa etmekten alıkoyan anlaşmalar altında olduğumuz için yalnızca birkaçını kamuya açıklayabiliyorum.paylaşabileceklerim için… yakın zamanda Güneydoğu Asya’nın en büyük espor takımı olan EVOS ile sponsorlukların yanı sıra bir lonca stratejisi geliştirmek de dahil olmak üzere birkaç işbirliği alanında çalışmak üzere anlaştık.

Ayrıca yakın zamanda zaten bir ilişkimiz olan opensea ile stratejik bir ortaklık imzaladık ancak yakın zamanda bu anlaşmayı genişlettik. Bu genişletilmiş anlaşmayla, yıl sonundan önce Kore’de yapılacak bir opensea/klaytn NFT konferansı için çalışıyoruz, bu yüzden lütfen buna dikkat edin…

S5: Klaytn 2.0, Klaytn’in Metaverse blok zincirine daha iyi dönüşmesine nasıl yardımcı olur?

C5: klaytn 2.0, altyapımızın ölçeklenebilirliğine ve uyumluluğuna çok fazla odaklanıyor. Hedeflerimizle stratejik olarak uyumlu diğer evm olmayan zincirlerin yanı sıra tüm evm zincirlerinde birlikte çalışabilirlik üzerinde çalışıyoruz. Bu birlikte çalışabilirliğe odaklanma ve zincirimizi ölçeklendirmeye yaptığımız yatırım, metaverse projelerinin sorunsuz bir şekilde klaytn üzerine inşa edilmesini sağlayacaktır.

Meta veri depoları oluşturmak, blok zincirlerden daha fazla işlevsel olmayan ve işlevsel gereksinimler gerektirecektir. Bunu erken fark ettik ve metaverse projelerinin zincirimize getireceği yüksek talebe hazırlıklı olmak için zincirimizi oluşturmaya yatırım yapmaya başladık.ayrıca altyapımıza birçok yeni hizmet ve iş ortağı katmanı ekledik. Oracles, dizin oluşturucular, IPFS, kesinlik vb. konularda dahili bir uzman olmak gerçekçi değildir…

Bu nedenle, inşaatçılara birlikte çalışacakları en iyi ortamı sağlamak için çözümlerini entegre etmeye yardımcı olacak endüstri lideri ortaklarla anlaştık…

 

Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve Klayyn tarafından cevaplanan soruların ardından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve Klaytn yetkilisi tarafından sorular cevaplandı.

 

TWITTER KAZANANLARI

S1. ORTAKLAR, tüm projelerin ekosistemlerini güçlendiren en önemli unsurlardır. Proje ortaklarınızdan ve benimsediği ortaklık stratejisinden bahseder misiniz? (@Emreks14)

1. Japon teknoloji devi GMO İnternet Grubu, Klaytn’de JPY ile sabitlenmiş bir sabit para da dahil olmak üzere blok zinciri kullanım örneklerini keşfetmek için

2. Endonezya’nın Salim Group’un dijitalleştirme kolu olan İnovasyon Fabrikası, varlık yönetimi çözümleri, tedarik zinciri izlenebilirliği ve oyun ve eğlencede NFT kullanımı dahil olmak üzere blok zinciri tabanlı uygulamaları keşfetmek için

3. Asya NFT pazarı Doğu NFT, küresel LGBTQ kripto ekonomisini Y Serisi içeriğine dayalı NFT’lerle kullanmak ve sanat, müzik ve eğlence alanında dünyanın en büyük ortaklarıyla işbirlikleri yoluyla ufku genişletmek için

4. ABD merkezli eğlence grubu Animal Concerts, A listesindeki ünlüler için NFT’leri basacak ve 2022’nin ilk çeyreğinde bir ev ismi sanatçısı için bir NFT müzayedesiyle başlayacak

5. Küresel fintech hızlandırıcısı F10, Singapur’daki blockchain girişimleri için bir kuluçka programı oluşturacak

Son 3 ayda muazzam bir ivme kazandık ve 2022’deki metaverse dalgasını sürmek için iyi bir konumdayız. Japonya, Endonezya, Tayland, ABD ve Singapur’daki bu stratejik ortaklıklar, uluslararası genişleme yol haritamızın temel bileşenleridir. Önde gelen oyun şirketleriyle daha fazla ortaklık yolda.

S2: Hızla büyüyen NFT ekosisteminde Klaytn’ın yatırımcılarına sunduğu avantajlar nelerdir? (@furkanybn1)

C2: En önemli avantajı, opensea’ya entegre edilmiş 3 zincirden biri olmamızdır. Ethereum, çokgen ve klaytn. Klaytnein opensea’daki nft işlem hacimleri, ethereum işlem hacmine çok yaklaşıyor. Taban fiyatlar, klaytn nft varlıkları için istikrarlı ve yüksektir. Bu nedenle, NFT’ler için likit, istikrarlı ve küresel olarak erişilebilir bir pazar sunuyoruz.

S3: Klaytn 2.0 hafif kağıdı, Ethereum eşdeğerinden bahseder. Bunun anlamı nedir? Klaytn’i meta veri deposu inşası için ilk tercih edilen blok zinciri olacak kadar benzersiz kılan nedir?(@INVESTOR543)

C3: Eth eşdeğerliğinin anlamı, EVM tabanlı dapp’lerin herhangi bir değişiklik yapmadan ve kolayca dahil olabilmesidir.Geliştiriciler için işe alıştırmayı mümkün olduğunca kolay hale getirmeye çalışıyoruz.

Tercih edilen meta veri zinciri olma değer önerimiz açısından… Bu, ekosistemimizi diğer katmanlardan çok daha ilginç hale getiren ortaklıklarımızla bağlantılıdır. Bu, meta veri deposundaki eğlence kullanım durumları için NFT biletleme çözümlerini içerir. Bu aynı zamanda oyun içi açık dünya ortamları için işlevsel NFT’leri de içerir. Yapıcıların zincir oluşturmasını ve entegre etmesini kolaylaştıran geliştirici araçlarının yanı sıra.

S4: Klaytn Platformu geliştiriciler için uygun bir platform mu? Klaytn’i geliştiriciler için çekici kılan faktörler nelerdir?(@smailpeoplenft)

C4: Geliştiricilerin katılımını çok daha kolay hale getirmek için mühendislik ekiplerimizin üzerinde çalıştığı bazı şeylerden daha önce bahsetmiştim. Ayrıca, diğer evm uyumlu zincirlerden uygulamaları taşımak için ethereum eşdeğerini çok daha basit hale getirdik. Son olarak, ağı geliştirmeye devam edebilmemiz ve binayı daha kolay hale getirebilmemiz için iyi geliştiricileri ekosistemimize çekmek için önemli hackathon sağlayıcılarıyla ödül programları üzerinde çalışıyoruz.

S5: Herkes için metaverse blok zinciri olmak için Klaytn’deki önemli kilometre taşlarına sahip yol haritası nedir? 2022 için ne görmeyi bekleyebiliriz?(@suemetin)

C5: yol haritası için… web sitemizde pek çok bilgi bulabilirsiniz… www.klaytn.foundation

Ayrıca önceki sorularda yol haritamızın kilit noktalarına değindim, bu yüzden lütfen bu cevaplardan bazılarına göz atın.2022’de neler görmeyi bekleyebileceğinize gelince…

Klaytn Vakfı, 100.000.000 $ değerinde KLAY taahhüt edeceğimiz yeni Katkı Kanıtı (PoC) programımızın pilot aşamasını duyurmaktan heyecan duyuyor. Sürdürülebilir ekosistem büyümesini teşvik etmek için tasarlanan yeni PoC programımız, aktif DApp’lerin kullanıcılarını ve oluşturucularını KLAY ve kilitli sabit para değerine ve toplam gaz ücreti kullanımına dayalı olarak ödüllendirir.

Kimler katılabilir?
Bu pilot aşama için yalnızca DeFi projeleri için başvurular açacağız, ancak PoC programı tam olarak başlatıldığında NFT ve oyun projelerini içerecek şekilde genişletilecektir.

PoC Özeti
Katkı Kanıtı programı, Klaytn ağının büyümesine katkıda bulunan kullanıcıları ve ekipleri ödüllendirmek için tasarlanmıştır.
Program, TVL’nin DeFi protokollerindeki büyümesini ödüllendiren bir pilot uygulama olarak başlayacak.
Hak kazanmak için, DeFi protokolünün en az 50 milyon dolarlık bir TVL’ye sahip olması gerekir.
Seçilirse, DeFi protokolünün kullanıcıları ve ekipleri, KLAY ödüllerinde %1,2’ye kadar APR alacak.

 

TELEGRAM SORULARI

S1:  Ekibinizi pazar lideri yapacağını düşündüğünüz en güçlü avantajınız nedir?

C2: En güçlü avantaj, şu anda Asya’daki tek gerçek katman 1 blok zinciri olmamızdır. Asya kripto piyasasına ilgi arttıkça, klaytn inşaatçılar, yatırımcılar ve kullanıcılar için zincir haline gelecek…

S2: Metaverse dünyasına girmemize izin vermenin dışında, KLAYTN’in günlük hayatımızda çözüm bulmak istediği sorunlar var mı? Eğer öyleyse, hangi sorunları çözecek? (@bediamnds)

C2: metaverse, oyun ve NFT’lerin dışında, karbon kredilerinin tokenizasyonuna ve tedarik zinciri için klaytn kullanımına bakıyoruz. özellikle karbon kredileri, bir blok zinciri olarak ESG dostu olma inancımıza dayanıyor.

S2: Web sitenizde Klaytn2.0’dan bahsediyorsunuz. Öyleyse Bize Anlatır mısınız, Klaytn2.0’ın Metaverse ve kripto dünyasına getireceği yenilikler neler olacak?(@Ozge_Q)

C3: Daha önce bahsedildiği gibi, klaytn 2.0 için bazı yol haritası öğeleri, geçmişte gördüğümüz bazı defi uygulamalarından çok daha fazla kaynak gerektiren oyun ve metaverse projelerine hazırlanmak için zincirimizde ölçeklenebilirlik oluşturmaya odaklanmıştır. Ayrıca, geliştiricileri ve uygulamaları entegre etmeyi kolaylaştırmak için zincirimize entegre etmek için SDK’lar, API’ler, köprüler ve diğer hizmet katmanları üzerinde çalışıyoruz.

S4: Birkaç gün önce BSN ile önemli bir ortaklığın duyurusunu yaptınız. Bu ortaklığın klaytn ekosistemine sağlayacağı faydalardan ve yeni ortaklık planınızdan bahseder misiniz?(@ysff09)

C4:Bu çok güzel bir soru… BSN, Çin hükümeti tarafından tanınan şu anda Çin’e açılan tek kapı. Bu, Çin’e erişmek isteyen herhangi bir projenin bunu yalnızca BSN ile çalışarak yapabileceği anlamına gelir. BSN ekibiyle olan iyi ilişkimiz göz önüne alındığında, BSN ağının düzenlenmiş sınırları altında Çin’de OPB’ye (kara zinciri) öncelik vermeyi ve başlatmayı başardık.

S5: Nft projelerinde geleceği görüyor musunuz, yoksa bir anda patlayan ve sonra sönüp giden bir atılım mı sence?(@kaannn_35)

C5: Bu soru için teşekkürler… PFP NFT’lerinde veya statik NFT’lerde başlı başına bir gelecek görmüyorum. NFT’lerin geleceğinin işlevsel NFT’lere veya dinamik NFT’lere doğru ilerlediğini görüyorum. klaytn’da her ikisi için de çok heyecanlıyız ve hem işlevsel hem de dinamik NFT’lerle çalışan ekiplere/projelere yatırım yapıyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinmuhendisi-Klaytn AMA Özeti” te bir düşünce

  1. Pingback: Klaytn Proje İncelemesi – Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir