Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.457
% 2.31
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.457
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Coinmuhendisi-Calo AMA Özeti

Coinmuhendisi-Calo AMA Özeti

13 mayıs 2022 tarihinde Coinmuhendisi olarak AMA etkinliği gerçekleştirdiğimiz Kaydee, Calo’dan ortaklık yöneticisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Öncelikle kendisini tanıtmasını istediğimiz Calo’dan ortaklık yöneticisi şunları iletti:

Merhaba Millet! Ben Kaydee, Calo’dan ortaklık yöneticisi. Bugün sizinle projemiz Calo Metaverse’i paylaşmama izin verdiğiniz için teşekkür ederim.

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak  Calo’dan ortaklık yöneticisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde :

S1:Lütfen kendinizi topluluğa tanıtın. Calo Metaverse’in bizim için ne anlama geldiğini kısaca açıklayabilir misiniz?

C1: Calo Metaverse, insanların daha fazla hareket etmesine ve hareket etmesine yardımcı olmak için Gamefi ve Socialfi faktörlerine sahip bir sağlık – yaşam tarzı platformudur.

Kendinizi bir NFT spor ayakkabı ile donatabilir ve oyunlarda kullanmak için FIT ve CALO jetonları kazanmak veya karları nakde çevirmek için yürümek, koşmak veya koşmak gibi günlük egzersizler yaparak oyuna başlayabilirsiniz.

Vizyonumuz, insanları daha fazla egzersiz yapmaya ve bunu bir rutin olarak sürdürmeye teşvik ederek topluma iyi sağlık getirmektir. Calo Metaverse’de konsept, oyun kurgu ve sosyal kurgu unsurları kazanma hareketi ile kullanıcılar oyun içinde gelir elde ederken egzersiz yapmanın keyfini çıkarabilirler.

S2: Calo Metaverse’deki oyun oynama hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyoruz. Daha fazlasını paylaşabilir misin?

C2: Aslında, Ocak ayında oynaması ücretsiz olan Calo App beta 1.0’ı yayınladık. Ancak, kullanıcılara daha fazla değerin yanı sıra daha harika özellikler eklemek istiyoruz. Böylece, Calo Beta 2.0 bu ay oyun kurgusu ve sosyal kurgu unsurlarıyla geliyor.

Calo Beta 2.0’da, kullanıcıların oyun oynamaya başlamak için bir NFT spor ayakkabıya sahip olmaları gerekir. Kullanıcılar, NFT spor ayakkabısını pazardan satın alabilir veya kiralayabilir. Her spor ayakkabı, jetonların/NFT’lerin basım hızına ve spor ayakkabı dayanıklılığına karar veren özelliklere sahip olacaktır.

Calo Metaverse’de 3 oyun modumuz olacak: tek, meydan okuma ve takım meydan okuma modu.
-Tek mod (P2E): Kullanıcılar antrenmana istedikleri zaman katılabilir. Kendi hızınızda tamamlamak ve FIT/CALO jetonu kazanmak kolaydır
-Challenge modu (P2P): Kullanıcılar haftalık ve aylık zorluklar için katılabilir. Ödüller en üstteki lider panosuna gidecek.
-Team-challenge modu: Aktivasyon Kodunu paylaşarak kullanıcı birikmiş puanlar kazanır. Belirli bir noktada, kullanıcılar kendi takımlarını ve grup zorluklarını yaratma hakkına sahiptir. Takımlar bir bütün olarak birbirleriyle rekabet edecek ve kazanan takım NFT ve jeton ödüllerini kazanacaktır.

S3:  Calo Metaverse Ekonomisindeki Jetonlar (Calo & FIT) hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

C3: Calo ekosisteminde 2 jetonumuz var: $CALO ve $FIT.$Calo jetonu sınırlıdır ve zaten DEX’te listelenmiştir. $Calo, yönetim ve oyun oynama faaliyetleri için kullanılır, örneğin: NFT’lerin basılması, bahis, ücret (yüksek lvl NFT’lerde seviye atlama, temel özellik noktasını değiştirme…)

$FIT jetonu sınırsızdır. $FIT Jetonları, Tekli Modda veya Meydan Okuma Modunda yaptığınız egzersizle kazanılabilir. Kullanıcıların aşağıdaki gibi etkinlikler için $FIT’e ihtiyacı olacaktır: NFT spor ayakkabı satın alma, Ayakkabı basımı, Onarım, Spor Ayakkabıları Tesviye Etme, NFT Stone yükseltmesi, Alanların kilidini açma. $FIT jetonları, oyun için ana jetonlardır, $FIT ekonomisini destekleyecektir. Ve kullanıcılar, Calo Metaverse’i diğer Move to Projects’ten farklı kılan $FIT tokenomikleri üzerinde daha fazla kontrole sahip olacak.

S4 : Bize NFT spor ayakkabılar hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz ve bunu FIT kazanmak için nasıl kullanabiliriz?

C4: Her biri her kullanıcının özel fitness düzeyine göre tasarlanmış 4 ana spor ayakkabı türü vardır: yürüteç, koşucu, koşucu ve antrenör.Her biri her kullanıcının özel fitness düzeyine göre tasarlanmış 4 ana spor ayakkabı türü vardır: yürüteç, koşucu, koşucu ve antrenör.Kullanıcı, egzersiz yoluyla FIT kazanmak için bir NFT spor ayakkabıya sahip olmalıdır. 1 NFT spor ayakkabı, kullanıcıya 2 dayanıklılık = 10 dakikalık egzersiz verecektir. Maksimum $FIT basım miktarı, Sneaker miktarına, seviyesine ve nitelik noktalarına bağlıdır.

NFT spor ayakkabınız varsa, dış görünümü özelleştirebilir, kiralamak için koyabilir, yeni spor ayakkabı için nane satabilir, Stone’a ekleyerek yükseltme yapabilir, takas edebilirsiniz. NFT spor ayakkabı ayrıca NFT madalyaları kazanmanıza yardımcı olabilir. Tüm bu faaliyetler NFT’lere değer katacak ve ayrıca $FIT kazanma şansını artıracaktır.

Son zamanlarda, Whiteliste Alma ve Genel satış yoluyla 4500NFT dağıttık. Özellikle halka açık satış turunda, sadece 10 dakikada 1000 NFT satıldı.

S5:Calo Metaverse’in sonraki planlarıyla ilgili ayrıntılara ne dersiniz?

C5: Bu ay bizim için çok özel, çünkü 24 Mayıs’ta oyun yayınına çıkıyoruz. İşte o zaman kullanıcı Calo’da koşmaya ve jeton kazanmaya başlayabilir.Lansmana hazırlanırken, $FIT listelemesi, NFT satışı gibi etkinliklerimiz ve programlarımız var ve yakında Shoeminting etkinliği olacak.

Shoeminting etkinliklerine katılmanın faydaları:
– Shoeminting için özel ücret (168FIT’den itibaren)
-Düşük yatırım getirisi
-Pazarımızda basılmış NFT’lerin ticaretinden yararlanın
-Oyun oynamaya başladıktan sonra en kısa sürede başlayabilir ve jeton kazanabilir

Kazanmaya geçişin yanı sıra, kullanıcılara daha fazla fayda sağlamak için kazanmak için başka faaliyetler de uyguluyoruz. Mesela: Kazanmak için davet edin, kazanmak için paylaşın, kazanmak için oy verin….

Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve CALO tarafından cevaplanan soruların ardından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve CALO Ortaklık yöneticisi tarafından sorular cevaplandı.

TWITTER KAZANALARI 

S1: Projeniz aracılığıyla her bir NFT’nin bir kullanıcıdan diğerine nasıl aktarılacağını ve kullanıcının NFT’lerinin kaybolmasını önlemek için kullanılan yöntemleri kısaca açıklar mısınız?(@RichAirdrop1)

C1: Evet, şu anda zaten Calo uygulamasında zincir üstü cüzdanımız ve pazar yerimiz var. Oyunda ve ticarette kullanmak için jetonlarınızı ve NFT’lerinizi kesinlikle cüzdanınıza aktarabilirsiniz.Calo pazar yeri, kullanıcıların NFT’leri satın alması veya satması için güvenli bir yerdir, çünkü bunun için sisteme geri sahibiz. Bir işlem yapıldığında, sorunsuz gittiğinden ve her iki tarafın da istediğini aldığından emin olmak için izlemek ve kontrol etmek için kayıtlarımız olacak.

Bunun için küçük bir ücret olacak, ancak kullanıcılar için daha güvenli, daha hızlı ve kullanışlı.

S2: Bugün Kazanmak için Taşı(#M2E) Projeleri çok popüler. Ancak bu uygulamalardaki temel sorun Ayakkabı NFT’lerinin yüksek maliyetidir. Bu sorunu çözmek için herhangi bir çalışmanız var mı? #CALO’da NFT Ayakkabı satın alabilecek miyiz?(@criptonightt)

C2: Calo ekibi bu sorunun farkındadır. Diğer M2E projelerini de araştırdık ve yeni kullanıcıların katılması için yüksek giriş maliyetinin engel olduğunu görüyoruz. Bunu kapsamak için, oyuna katılmak ve gerçek jetonlar kazanmak için deneme NFT’leri kazanmak için $Calo stake programımız var. Bu şekilde kullanıcılar, parayı yatırmadan önce oyun oynama deneyimini yaşayabilirler. Stake programı Dapp.Calo.run’da mevcuttur, lütfen kontrol edin

Bunun yanında, fiyatı kontrol etmek için piyasada satılan ve piyasada bulunan NFT’leri kontrol edeceğiz. Sonuç olarak, Calo için giriş maliyeti şu anda piyasadaki diğer projelerin sadece yarısı.Şu anda NFT’leri Calo pazarından veya diğer NFT pazarından satın alabilirsiniz. Ayrıca, toplulukta düzenli olarak katılabileceğiniz airdrop etkinlikleri düzenliyoruz.

S3: CALO’yu Stepn veya diğerlerinden ayıran temel özellik nedir? Neden CALO’yu seçmeliyim? (@inundatio)

C3: StepN bize çok ilham veren harika bir proje.Bir M2E projesi olarak, StepN’e benzer bir oyun geliştirmenin ilk aşamasına sahip olabiliriz. Ancak, bizi öne çıkaran USP’miz var.

1. Oyun oynama: Calo’nun yukarıda bahsettiğim çoklu oynatma modu var
2. FIT Token kullanarak uygulama içi piyasada işlem yapma
Yeni sürümdeki FIT Token, Sınırsız Token’dir. FIT Token yardımcı olacaktır:
– FIT Token için likidite her zaman desteklenir
-Kullanıcılara Calo ekonomisinin işleyişine karar verme yetkisi verin
– FIT tutma olasılığı yüksek olan kullanıcılar için garanti edilen değeri artırın
-Uygulama İçi Market’te NFT alışverişi için artan talep
-En önemlisi, FIT Token, Calo Token’dan (Limit Token) fazla etkilenmez.

3. Enflasyonu düşürme mekanizması
-Reel piyasadan yatırım sermayesi çekmek için paralel bir ekonomi inşa etmek
-NFTs Sneaker’ın oyun modları, özellikle turnuvalar aracılığıyla enflasyonu kontrol etmesi için özel bir mekanizma var.
-Ayakkabı “darbesi” için kullanılan FIT Token miktarı, enflasyonla mücadeleyi sağlamak için NFT sayısına göre ayarlanacaktır.

S4: Bugünlerde sahte test anahtarları oluşturabileceğiniz veya bisikleti koşu yarışlarında kullanabileceğiniz birçok uygulama olduğunu gördüğünüz gibi, CALO atletik performansta hile yapmayı nasıl engelliyor?(@Bepanha5)

C4: Aldatmayı sınırlandırmanın birden fazla yolu vardır:
1. GPS’i takip edeceğimiz için koşarken Calo uygulamasını açmanız gerekecek. Bu, harita üzerinde hareket etmiyorsanız jeton kazanamayacağınız anlamına gelir.
2. Egzersiz yaparken vücut hareketini kontrol ederiz. Bisiklete binersen anlarız
3. NFT’lerin tipine bağlı olarak, yürürken veya koşarken temponuzu sabit tutmanız gerekecektir. Hızınız menzil içinde değilse, jetonlar basılmaz

S5: Bu CALO uygulamasını çok iyi buluyorum, ancak her insan her sporu farklı sevebilir, bu yüzden giyilebilir cihaz veya telefon taşımaya uygun olmayan sporlar var mı diye sormak istiyorum, CALO’nun sizin için nasıl bir çözümü var? Bu sorun mu?(@barisbalci_)

C5: Bunu gündeme getirdiğin için teşekkürler. Şu anda kazanmak için yürüyüş, koşu ve koşu aktivitelerini destekliyoruz.Bununla birlikte, birçok kullanıcının diğer sporlardan, özellikle de iç mekan antrenmanlarından hoşlandığını biliyoruz. Bundan sonra spor salonu, koşu bandı, yoga, yüzme gibi daha fazla kapalı alan sporu geliştirmeyi planlıyoruz…

TELEGRAM SORULARI

S1: Bu benim için doğru proje…çünkü sporu gerçekten seviyorum….ama korktuğum şey, eğer platformunuzda bir hata olursa…. o zaman, küçükten ölümcüle kadar bir hata raporunu nasıl ele alırsınız? hızlı ve mükemmel bir kullanıcı?… ingilizcem biraz kötüyse özür dilerim.(@Feriwahyudi19)

C1: Sporu sevdiğinizi duymak harika. Yeni bir uygulama başlatmanın bir süre zahmetli olabileceğini anlıyoruz. Uygulamayı yükseltmek için günlük olarak kullanıcı geri bildirimi topluyoruz. Ancak uygulamada sorun veya hata yaşarsanız, lütfen Telegram topluluğundaki yöneticimizle iletişime geçin. Sorunu en kısa sürede ele alacağız. Teşekkürler

S2: Calo projesinde NFT’lerin şişmesini azaltmak için planınız nedir? Calo platformunda spor ayakkabı basmanın bir sınırı var mı, NFT spor ayakkabı yakmak için bir mekanizmanız var mı?(@hsyin1)

C2: $FIT ve NFT spor ayakkabılarının yakın ilişkileri olduğundan, NFT’lerin enflasyonunu kontrol etmek için NFT’lerin spor ayakkabılarını da emekliye ayırma mekanizmamız var.
Örneğin, kullanıcı spor ayakkabı kullanarak 200 km’ye kadar koşabilir. Bundan sonra, kullanıcı antrenman sırasında jeton basmak için emekli spor ayakkabısını kullanamaz. Ancak, kullanıcı hala bu NFT’lere sahiptir ve daha fazla egzersiz süresi eklemek için kullanır.

S3: Merhaba dünya üzerinde bir çok etkinlik var ister maraton koşusu ister diğer etkinlikler olsun bu etkinliklere katılarak Calo kazanabiliyoruz fakat bu çok verimli olmuyor çünkü enerji ve dayanıklılık kısa sürede tüketiliyor. Enerji ve dayanıklılığı artırmak için bir planınız var mı?(@fuatt40)

C3: Dayanıklılık, kaç tane NFT spor ayakkabınız olduğuna bağlıdır. 1 spor ayakkabı 2 dayanıklılık verir = 10 dakika koşu. 3 spor ayakkabı 4 dayanıklılık verir = 20 dakika koşu.
Zamanın yanı sıra, günlük para basmak için de şapkamız var. Maksimum şapka, sahip olduğunuz spor ayakkabılarının seviyesine ve kalitesine bağlı olarak değişir.
Kullanıcıların katıldığı maraton gibi spor organizasyonları ile çalışıyoruz. Belirli olaylar için dayanıklılığı uzatabiliriz.

S4: Metaverse evrenine tam olarak uyum sağlayabilecek misiniz? AR ve VR’yi tamamen entegre edecek misiniz? (@puhahahaha)

C4: AR ve VR, oyun kurgu ve sosyal kurgudan sonra geliştirme listemizde.
Bireysel antrenman şu anda trend oluyor ve AR ve VR antrenmanının potansiyelini görüyoruz. Calo’da sanal top ile futbol oynayabilir veya sanal bir antrenör ile yoga yapabilirsiniz.

İnsanların spor ve fitness aktiviteleri aracılığıyla katılabilecekleri ve birbirleriyle bağlantı kurabilecekleri bir metaverse oluşturma vizyonumuz var. AR, VR teknolojisi sayesinde, kullanıcıların hissetmesini ve dokunmasını kolaylaştırabiliriz.

S5: CALO projesinden ayakkabı baskısında bir seviye sınırı var mı? Bir kullanıcı NFT spor ayakkabılarına kaç kez basabilecek? NFT F1, NFT F0 ve NFT F2 işlevleri nelerdir ve aralarındaki farkları açıklayabilir misiniz? (@mucana)

C5: Her NFT 7 kez basabilir. Darp ücreti her basımdan sonra artacaktır. “Alt” NFT türü, kalite ve nitelik noktaları “ebeveyn” NFT’lerine bağlı olarak rastgeledir. Ancak, işlevler aynıdır ve alt NFT’yi basmaya devam edebilirsiniz.
Bahsettiğim gibi 4500 orijinal NFT yayınladık, yani bir sonraki satışa kadar. Piyasada artan NFT’ler, ayakkabı boyama faaliyetlerinden kaynaklanmaktadır.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir