Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.604
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.604
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Coinmuhendisi-Syscoin AMA Özeti

Coinmuhendisi-Syscoin AMA Özeti

1 Temmuz 2022 tarihinde Coinmuhendisi olarak AMA etkinliği gerçekleştirdiğimiz Syscoin proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı ve proje hakkında bilgiler verdi.

AMA  içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Öncelikle kendisini tanıtmasını istediğimiz Syscoin yönetim kurulu üyesi Bradley Stephenson şunları iletti:

Ben kar amacı gütmeyen Syscoin Vakfı’nın yönetim kurulu üyesi Bradley Stephenson. Syscoin’e 2016 yılının sonlarında dahil oldum. 2019’dan beri vakıf kurulundayım. Geçmişim, Fortune 500 şirketleri için kurumsal veritabanı geliştirmeyi içeriyor. Tam zamanlı blok zincirine odaklanmak için kurumsal kariyerimi bıraktım. Syscoin, projenin Ethereum’dan önce ilk ana ağını yayınladığı 2014’ten beri var. Syscoin projesini vizyonu, geliştirme kalitesi ve birinci sınıf topluluğu nedeniyle seviyorum. Bitcoin’i ilk olarak 2011’de öğrendim, bu yüzden bir süredir blockchain sahnesindeyim.

 

Ama etkinliğimiz Coinmuhendisi olarak Syscoin yetkilisine sorduğumuz bazı giriş sorularıyla başladı ve sorulan soru ve verilen cevaplar şu şekilde :

S1: Syscoin’in Bitcoin ve Ethereum’un en iyisini sağladığı söyleniyor. Bu tam olarak ne anlama geliyor?

C1: Bitcoin’in güçlü madenciler ağı, Ethereum’da yapabileceğiniz her şey için güvenlik sağlıyorsa ve akıllı sözleşmeleriniz meta veri bankalarında, akıllı şehirlerde ve ötesinde milyarlarca kullanıcıya ölçeklenebilseydi harika olmaz mıydı? Bu aslında Syscoin.

Felsefemizde, Bitcoin’i bir blok zincirinde merkezi olmayan güvenli yerleşim için altın standart olarak ayarlıyoruz. Hiç şüphe yok ki, bu konuda en çok test edilen ve pazarda kanıtlanmış olanıdır. Öte yandan, Ethereum’un EVM’sini, merkezi olmayan hesaplama (akıllı sözleşmeler) için esneklik ve programlanabilirlik için altın standart olarak görüyoruz. Bunların her ikisi de, sınırlamalarına rağmen (trilemma ödünleşimleri) kendi alanlarında en kanıtlanmış sistemlerdir. Finans ve sermaye söz konusu olduğunda, kanıtlanmış sistemleri kullanmak son derece önemlidir. Syscoin’in yaptığı, hem Bitcoin hem de Ethereum’un en iyi yönlerini modüler mimarimizde altın standartlarını korurken sınırlamalarını çözecek şekilde birleştirmek.

Blok zincirleri için ölçeklenebilirliğin hala herhangi bir proje tarafından düzgün bir şekilde çözülmediğini anlamak önemlidir. Çoğu blok zinciri monolitiktir ve ademi merkeziyetçilikten ve güvenlikten ödün vererek kullanıcıları hız ve düşük ücretler için kabul edilemez büyük ödünler vermeye zorlar. Syscoin burada farklı. Syscoin’in ölçeklenebilirliği çözme yolu, modüler tasarımlı Katman 1’imiz ile şu anda geliştirmekte olduğumuz ve Eylül ayı sonuna kadar testnet’te yer almayı planladığımız Katman 2 Rollux paketimizin birleşimidir. Rollux, Syscoin’in kendi Rollup çözümleri paketidir. Bu, Syscoin’in modüler Katman 1’inde işlemleri ayarlayacak hem İyimser hem de ZK türlerinin Toplamalarını içerecektir. Syscoin ve yaklaşan yeni Ethereum arasındaki fark, Katman 1 güvenliğine geri dönüyor. Bitcoin PoW’u, şu anda Bitcoin’in kendi madencilerinin yaklaşık %25’inin zincirimizi desteklediği Bitcoin ile birleştirilmiş madencilik yoluyla tutuyoruz. Öte yandan Ethereum, PoW’dan vazgeçiyor ve PoS’a deneysel bir yol izliyor. Bunun Syscoin’i benzersiz ve blok zinciri güvenliğini ilk sıraya koyan ancak aynı zamanda gerçek ölçeklenebilirliğe ihtiyaç duyan bireyler ve kurumlar için çekici kıldığını düşünüyoruz.

S2: Syscoin, katman-1 kullanılarak Ethereum’da şu anda kullanılamayan oyun, NFT ve metaversiyonlar için neler sunabilir?

C2: Syscoin’in modüler tasarımı, anında işlemler, çok yüksek verim ve Rollux aracılığıyla küçük ücretler dahil olmak üzere Ethereum’un “birleşmesi” sonrasında Ethereum’un gelecekte umduğu her şeyi sağlayacaktır. Syscoin, meta veri deposu vb. için ideal merkezi olmayan altyapı olarak hizmet edecektir. Ayrıca, Ethereum gibi, Syscoin de toplamalar için ideal veri kullanılabilirliği sağlayacaktır. En büyük fark, tasarımımızın tüm bunları, Ethereum gibi deneysel bir PoS modeli için altın standardını feda etmek yerine, Bitcoin tabanlı PoW’nin kanıtlanmış güvenliğini korurken, Katman 1’imizin Bitcoin’in kendi ağıyla birleştirilmesiyle elde etmesidir. . Ethereum’un bunun yerine PoS’u seçmesine neden olan PoW sınırlamalarını çözdük, yani Syscoin’in PoW’dan vazgeçmesi için hiçbir neden yok.

Ayrıca, Syscoin’in Katman 1’i şu anda kesinlik sağlarken, Ethereum’un mevcut Katman 1’inin kesinlik sağlamadığını da belirtmekte fayda var. Bu, Syscoin’deki DeFi’yi son kullanıcılar için çok daha güvenli hale getirir. Şimdi tek yapmamız gereken, Rollup paketimiz olan Rollux’u uygulamak.

S3: Syscoin’in Katman 1 blok zincirinin 2.5 dakika blok süresine sahip olduğunu, Ethereum’un ise sadece 10 saniye olduğunu görüyoruz. Bunun bir nedeni var mı?

C3: Modüler tasarımımızda, hemen hemen tüm kullanıcılar, her şeyin son derece hızlı ve düşük maliyetli olduğu ve milyonlarca kullanıcıyı idare edebileceği Katman 2’de (Rollux) olacaktır. Katman 1’i doğrudan kullanmayacaklar. Rollux, kullanıcıların işlemlerini bir araya getirecek ve en üst düzeyde güvenlik için onları Katman 1 blok zincirine yerleştirecek, ancak bu, kullanıcıların herhangi bir gecikme yaşamaması için arka planda gerçekleşecek. Diğer bir deyişle, Katman 1’in (Bitcoin tipi yerleşim) tüm güvenliğini yavaş bekleme süreleri olmadan alacaksınız.

Bu, Katman 1’imizi, onun için en önemli iki şey olan güvenlik ve ademi merkeziyetçiliğe odaklamamızı sağlar. Modüler bir tasarımda, yine de kullanıcı deneyiminden soyutlanacaksa ve çoğu kullanıcı Katman 2’yi doğrudan kullanacaksa, Katman 1’i süper hızlı hale getirmenin bir anlamı yoktur. Bunun yerine, Katman 1 mümkün olduğunca güvenli ve merkezi olmayan olmalı ve iyi veri kullanılabilirliği sağlamalıdır. 2.5 dakikalık blok süresine sahip olmak, merkezi olmayan güvenliğin bir parçasıdır, çünkü bu, DeFi’yi çok daha güvenli hale getiren ve PoW’umuzu neredeyse %51 saldırılara karşı bağışık kılan çok çekirdekli zincir kilitlerle çok verimli bir kesinlik biçimi sağlamamızı sağlar!

S4:  Gelecekteki kripto pazarını etkileyen veya değiştiren toplamalar gibi Katman 2 teknolojilerini nasıl görüyorsunuz?

C4: Gerçek ölçek, potansiyel kullanım durumlarını gerçekten güçlendirir. Toplamalar tamamen başlatıldığında, birçok insanı gerçekten şaşırtacak kadar çok yeni “tek boynuzlu at” uygulaması ortaya çıkacak. Aynı zamanda, şu anda pek çok popüler monolitik proje ortadan kalkacak ve yerini daha geleceğe odaklı modüler tasarımlar ortaya koyma öngörüsüne sahip olanlar alacak. Toplamaların getirebileceği değişikliklerin büyüklüğünü yeterince vurgulayamam. Büyük küresel takaslara sahip süper hızlı monolitik bir L1’e sahip olmak artık havalı olmayacak, zarar verecek. Akıllı sözleşme Katman 1’leri artık ağırlıklı olarak güvenlik ve ademi merkeziyetçiliğe ve toplamaları uygun şekilde kolaylaştırmaya ve bu şekilde ölçeklendirmeye odaklanmalıdır.

S5: Sizce Syscoin’in en yakın rakibi hangi projeler?

C5: Şu anda Syscoin’in modüler NEVM’sine en yakın rakipler, herhangi bir monolitik Katman 1 akıllı zincirleridir – Avalanche, Cardano, Solana, Binance Smart Chain, vb. Bu projelerin eninde sonunda tasarımlarını veya değer önermelerini değiştirmeye zorlanacağına veya basitçe kendilerinin birer toplama haline geleceğine inanıyoruz. . Bir dip not olarak, Rootstock’tan bahsetmek istiyorum çünkü bir EVM sağlama ve Syscoin gibi Bitcoin ile birleştirme özelliklerini paylaşma özelliklerini paylaşıyor. Zamanına göre olgun fikirli bir projeydi. Monolitik (modüler yerine) bir tasarım sunar ve kullanıcıların hiç kimsenin gerçekten yapmak istemediği sarılı BTC’yi gaz olarak harcamasını gerektirir. Kendi tokenomiğine sahip olmayan anaç, tipik anlamda bir kripto piyasası fırsatı sunmamaktadır. Syscoin, tüm bu noktalarda Rootstock üzerinde büyük bir gelişmedir.

 

Coinmuhendisi tarafından proje kapsamında sorulan ve Syscoin tarafından cevaplanan soruların ardından etkinlik kapsamında Twitter kullanıcıları ve Telegram kullanıcıları arasından 10 kişinin soruları seçildi ve Syscoin yetkilisi tarafından sorular cevaplandı.


TWİTTER KAZANANLARI

S1: NEVM’nin EVM’den farkı nedir? SysCoin neden NEVM kullanıyor? Bu konuda bizi bilgilendirebilir misiniz? (@emremir1570)

C1: NEVM, “Ağla Geliştirilmiş Sanal Makine” anlamına gelir. Ethereum’un kendi sanal makinesiyle aynıdır, ancak birleştirilmiş madencilik yoluyla Bitcoin madencileri tarafından desteklenerek ve Syscoin’in genel tasarımının modülerliğini devralarak “Ağ Geliştirilmiştir”. Syscoin’in NEVM’si ile Ethereum’un EVM’si arasındaki fark, ağ tarafından nasıl desteklendikleridir.

S2: Syscoin’i bir web3.0 blok zinciri olarak görüyor musunuz? Evet ise, sağlamlık sözleşmeleri kolayca Syscoin blok zincirine taşınacak mı, hayır ise, akıllı sözleşmeler hangi dilde oluşturulacak?(@bahadircglr)

C2: Syscoin’in NEVM blok zincirindeki akıllı sözleşmeler, Ethereum geliştiricilerinin alışık olduğu aynı Solidity programlama dilini kullanır. Ethereum üzerinde çalışan herhangi bir akıllı sözleşme, Syscoin NEVM’de de çalışabilir. Herhangi bir değişiklik gerektirmeden %100 uyumludurlar. Başka bir dil seçmiş olsaydık veya kendi dilimizi yaratsaydık, geliştiriciler başka bir dil öğrenmek zorunda kalacağından, bu birçok proje için bir giriş engeli anlamına gelirdi. Bu, EVM/Solidity’ye bağlı kalmamızın en büyük nedenlerinden biridir. Geliştiriciler için işleri kolaylaştırır.

S3: Bize Masternodes + Chainlock’lardan, işlevleri ve TOPLULUĞA yararlarından bahseder misiniz?(@onurazazi2)

C3: İyi soru. Syscoin’in ağ mimarisi, teşvik edilmiş tam düğümler veya “ana düğümler” içerir. Bunlar, işletim için SYS’de ödeme aldığınız tam düğümlerdir. Şu anda ağımız, bağımsız sahipler tarafından aktif olarak çalışan bunlardan yaklaşık 2.500’üne sahiptir. Sahipler için büyük bir fayda, masternod’unuz ağı ne kadar uzun süre destekliyorsa, SYS ödüllerinizi artıran bir kıdem programıdır. Birçok masternode bu nedenle üç yıldan fazla bir süredir faaliyet göstermektedir. Bir masternode çalıştırma hakkında daha fazla bilgiyi https://sysnode.info/ adresinde bulabilirsiniz. En az 100.000 SYS’ye sahip olmanızı gerektirir.

Masternode’ların temel amacı, birleştirilmiş madenciliğin üzerine Kesinlik sağlayan ek bir güvenlik katmanıdır. Bu, blok zincirini bencil madencilik, %51 saldırıları ve DeFi’ye yönelik MEV saldırıları gibi yaygın PoW güvenlik açıklarına karşı korumaya yardımcı olur. Ethereum’un PoS’a geçmesinin en büyük nedenlerinden biri, Kesinlik sağlamanın bir yolunu bulmaktır. Syscoin, bir zincir kilidini etkin bir şekilde uygulamak için BLS imzaları sağlayan çoklu çekirdekler oluşturmak için masternode’ları kullanarak PoW’u korurken Kesinlik elde etti. Zincir kilitler oldukça tekniktir, bu nedenle resmi Syscoin anlaşmazlık sohbetine katılabilirsiniz ve zincir kilitler hakkında daha fazla ayrıntı istiyorsanız orada konuşabiliriz.

S4: Henüz Crypto / Blockchain alanına girmemiş işletmelere Syscoin teknolojisini sergileme planlarınız nelerdir? Onları sadece bu adımı atmaya değil, rekabet yerine Syscoin ağını seçmeye nasıl teşvik edecek veya teşvik edeceksiniz?(@tolgay629)

C4: Mevzuata uygunluk, geleneksel iş ve finans için blok zincirine en büyük giriş engelidir. Syscoin’in bu zorluğa başka hiçbir projede görmediğim benzersiz ve uygulanabilir bir çözümü var. Syscoin, işletmelerin, varlıklarının işlemlerinin zincir dışı kontroller yoluyla herhangi bir düzenlemeye uygun olmasını sağlarken, nihayet işletmelerin halka açık bir blok zinciri kullanmalarını sağlayan isteğe bağlı bir noter yeteneği sağlar. Düzenlemeler de değişebilir, bu nedenle noter sistemimiz, işletmelerin kurallar geliştikçe zincir dışı kural kümelerini uyarlamalarına olanak tanır. Bunun da ötesinde, velayetsiz bir çözümdür, yani bir varlığın sahipleri, uyum sağlamak için sahipliklerinden başka bir sisteme vazgeçmek zorunda kalmazlar. Bu cok büyük. Bu sistem hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz: https://github.com/syscoin/sips/blob/master/sip-0002.mediawiki

İhtiyacı olanlar için uygun ölçekte DeFi’yi etkinleştirmek için bunu Rollux mimarimize de genişleteceğiz. Bir DEX üzerinde Tesla hissesi (veya başka bir menkul kıymet) ile SYS veya Wrapped-BTC arasında uyumlu bir şekilde ticaret yapabileceğinizi veya değiş tokuş yapabileceğinizi hayal edin. Bu, şirketlerin bunu başarmasına yardımcı olabilecek altyapıdır.

Syscoin’in varsayılan olarak açık ve halka açık bir blok zinciri olarak izinsiz olduğunu unutmamak önemlidir. Noter, isteğe bağlı bir özelliktir, yani Syscoin küresel olarak uyumluluğu zorlamaz… bu, projelerin ihtiyaç duymaları halinde tercih ettikleri bir özelliktir ve kural setlerini kendileri kontrol eder. Varsayılan olarak Syscoin, Bitcoin veya Ethereum kadar izinsizdir.

S5: Bitcoin madencileri, NEVM katmanıyla değil, yalnızca çatal bitcoin katmanıyla uyumluysa, NEVM katmanından syscoin işlemlerini nasıl doğrular? Ve bu iki katman, katman 1 olarak nasıl bir arada var olabilir?(@abdulkadirs46)

C5: Birleştirilmiş madencilik basitçe, Bitcoin madencilerinin Bitcoin (ebeveyn) üzerinde daha önce yapmış oldukları işin kanıtını alabilmeleri ve bir blok madenciliği yapmak için başka bir zincire (alt) sunabilmeleri anlamına gelir. Bunun çalışması için alt zincirin kesinlikle Bitcoin’e dayalı olarak sınırlandırılması gerekmez. Syscoin doğrulaması, Bitcoin madencilerinin (veya havuzlarının) Bitcoin Core örnekleriyle birlikte çalıştırdığı Syscoin Core kuralları dahilinde gerçekleşir. Syscoin Layer 1, çift zincirli bir mimariye sahiptir. Bir Bitcoin tabanlı UTXO zinciri ve bir EVM zinciri, 2 yönlü bir peg köprüsü aracılığıyla birbirine güvenilir bir şekilde bağlıdır. Bu, her iki zincirin de aynı yerel parayı (SYS) kullanmasını ve tedarik etmesini sağlar ve birlikte Katman 1’imizi oluştururlar. Bu blok zincirlerin her ikisi de Bitcoin’in PoW’unu Syscoin Core içinde paylaşır. Bununla ilgili daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız Discord’umuza katılabilir veya https://syscoin.org adresindeki Syscoin 4 Teknik Belgemizi veya https://jsidhu.medium.com adresinde lider çekirdek geliştiricimiz Jag Sidhu’nun makalelerini okuyabilirsiniz.

 

TELEGRAM SORULARI

S1: Syscoin 2014 yılından beri hayatımızda ve bizlere kolaylıklar sağlıyor. Peki, SYS’yi ilk kez duyan ve öğrenmek isteyenlere yardımcı olacak bir Ambassador Programı var mı?(@topalsolucanfurki)

C1:Evet, herkesin Syscoin projesine yardım edebileceği bir elçi programımız var. İnsani yardımı, Syscoin’i diğer dillerde yaymayı ve insanları blockchain ve Syscoin hakkında eğitmeye yardımcı olmayı içerir. Daha fazlasını öğrenmek isterseniz şu makaleyi okuyabilirsiniz: https://medium.com/syscoin-ambassadors/syscoinambassadors-5c5645e413d1

S2: Syscoin projesinin yerel Web3 cüzdanı olan “Pali Cüzdan” hakkında bilgi verir misiniz? Pali Cüzdan’ın şu anki web3.0 işlevi nedir, artık sadece UTXO ana zincirini mi destekliyorsunuz, farklı zincirleri “Pali Cüzdan”a entegre etme planınız var mı?(@captainprice111)

C2: Evet, Pali Cüzdan, Bitcoin tarzı blok zincirler ve dapp’ler için yerel Web 3.0 cüzdanımızdır. Bunu Metamask gibi düşünün, ancak Bitcoin/Syscoin için. Yakın gelecekte NEVM’yi de içerecek şekilde genişletilecek, bu da Ethereum dapp’lerini tek bir cüzdanda destekleyeceği anlamına geliyor. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz: https://paliwallet.com

S3: Bunu okudum, burada BTC madencileri EIP1559 aracılığıyla statik bir sübvansiyon kazanıyor. EIP1559 nedir ve #Syscoin protokolünde neden önemlidir? BTC Madencileri buna nasıl başlayabilir? Teşekkürler(@Umudo21)

C3: EIP1559, SYS yerel parasının ekonomik modelidir. Bu, ETH’ye çok benzer olduğu anlamına gelir. SYS, arzı talebe dayalı olarak ikili olarak yönetmek için bir yakma/darphane mekanizması kullanır. Ücretler yakılır ve madeni para arzı yılda maksimum yaklaşık %1,25 oranında şişer, ancak ücret yakma nedeniyle bundan gerçekten daha düşüktür. Fayda odaklı olduğu için, tıpkı ETH gibi maksimum bir kaynağı yoktur, ancak aynı zamanda yanma nedeniyle aşırı bir coin arzı da yoktur. Bunun Syscoin’i birleştiren Bitcoin madencileri için sağladığı şey, BTC maksimum arza ulaştıktan ve Bitcoin ağı onlara yalnızca ücret verdikten sonra bile Bitcoin ağını desteklemeye devam etmek için geleceğe yönelik sürekli bir teşvike sahip olmalarıdır. Gelecekteki dünyada, Bitcoin ağını desteklemeye devam ettikleri için SYS alacaklar.

S4: PoW ve PoS arasındaki fark nedir? Rollux hangisini kullanacak? Rolluk’un diğer zincirlerde kullanıma uyum sağlamak için EVM desteği var mı?(@jiyan3402)

C4: Rollux, Syscoin kullanan birden fazla toplama olacağı anlamına gelir. Bu toplamalar, duruma göre toplamanın kullanım durumları için ideal olan, ihtiyaç duydukları fikir birliği mekanizmasını kullanır. Çoğu durumda bunlar muhtemelen bir PoS biçimi olacaktır. Ancak güvenlik için en önemli katman, Syscoin’in kendisi olan Katman 1’dir. Bu, ana düğümleri içeren ekstra güvenlik önlemleri ile her zaman Bitcoin tarzı PoW’u blok kaynağı olarak kullanacaktır.

S5: Sektörde LN dönüşü için benzersiz bir sistem olan UTXO zincirindeki Z-DAG ağınızdan bahseder misiniz? Z-DAG ödeme çözümleri hızlı mı hareket ediyor, bu ödeme çözümü sadece SPT jetonları için mi kullanılıyor?(@vetruya)

C5: Syscoin, UTXO tabanlı yeni teknolojiler geliştiren birkaç blok zincirinden biridir. Cardano bir başka. Bunu yapan çok fazla proje yok. Z-DAG, 2018’de kuruldu. UTXO tabanlı belirteçler için yüksek verimli bir geçiş ağıdır. Bu tür iki token, Syscoin UTXO zincirindeki Lode’un AUX ve AGX altın ve gümüş destekli sabit paralarıdır. Z-DAG, bu belirteçler için 60.000 TPS’ye kadar sağlar. Z-DAG’ın gerçekten en iyi yaptığı şey, Lightning Networks için bir esneklik yedeği olarak hizmet etmektir. Ödeme kanalları mevcut değilse, Z-DAG müşterilerin yine de işlem yapmalarını sağlar. Bu çok ilginç bir teknoloji ama sektör henüz onu gerçekten kullanmak için olması gereken yerde değil. Zamanının ilerisindedir. Bir gün endüstri olgunlaştığında çok önemli bir teknoloji olacak. Şu anda NEVM ve akıllı sözleşmelere çok daha fazla odaklanmış durumdayız, ancak gelecekte Z-DAG çok önemli olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Coinmuhendisi-Syscoin AMA Özeti” te bir düşünce

  1. Pingback: Syscoin Proje İncelemesi – Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir