Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.157
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.157
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

3 Usta İsim: Altın Fiyatları, Bu Seviyelere Gidebilir!

Altın fiyatları, Ukrayna’daki savaşın güvenli liman külçe talebini artırmasıyla Pazartesi günü yükselirken, yatırımcılar Moskova-Kiev barış görüşmelerini yakından takip ediyor.

Craig Erlam: Altına önemli güvenli liman akışları olabilir

OANDA kıdemli piyasa analisti Craig Erlam, Ukrayna’daki gelişmelerin piyasalara etkisini şu şekilde yorumluyor:

Ukrayna çevresinde bir başka tırmanış, başka bir emtia dalgalanmasını tetikleyen yaptırımlar görürsek, altına önemli güvenli liman akışlarını, hatta enflasyon riskinden korunma hareketlerini yönlendirecek.

“Gelişmeler, orta vadede altın fiyatları için olumlu bir ortan sunmaya devam edecek”

Heraeus değerli metaller analistleri ise reel faizlere dikkat çekerek, “Reel faiz oranları yükselirken, bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak altına olan iştah azalabilir” değerlendirmesini yapıyor.

Atlanta Federal Rezerv Bankası Başkanı Raphael Bostic Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 2022 için altı faiz artırımı planlarken daha agresif politika sıkılaştırmasına açık olduğunu söyledi. Heraeus analistleri, şu şekilde değerlendiriyor:

Ancak, Fed’in üst faiz artış tahminleri gerçeğe dönüşse bile, enflasyon yine de önde olacak ve reel faiz oranları negatif olacak. Bu durum, orta vadede altın için olumlu bir ortam sunmaya devam edecek.

“Fed’in faiz artırımı beklentileri altın fiyatları üzerinde baskı yarattı”

coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın, dokuz ayın en büyük haftalık kaybını takiben şimdilik istikrarlı görünüyor. Commerzbank’taki ekonomistlerin görüşüne göre, sarı metal hala güvenli bir liman ve değer deposu olarak görülüyor. Ekonomistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

%3,4 ile altın, geçen Haziran’dan bu yana en büyük haftalık kaybını kaydetti. Bunu, Fed’in faiz artırımına ve piyasanın yıl içinde daha fazla faiz artırımı beklentisine bağlıyoruz. Daha yüksek tahvil faizleri ve daha yüksek reel faiz oranları da geçen haftaki düşüşe katkıda bulunmuş olabilir. Buna karşılık, ABD doları bir miktar değer kaybetti. Bu yüzden muhtemelen herhangi bir ters rüzgar yaratmadı.

ETF yatırımcılarının güçlü altın alımlarına devam ettiğini belirten ekonomistler, Bloomberg tarafından takip edilen altın ETF’lerinin geçen hafta 30 ton giriş kaydettiğini ve CFTC’nin istatistiklerine göre, spekülatif finansal yatırımcıların, son 1,5 yılla karşılaştırıldığında ortalamanın üzerinde bir seviyede kaldığını söylüyor. Ekonomistlere göre, güvenli liman ve değer deposu olarak altına hâlâ büyük ölçüde güvenenler sadece ETF yatırımcıları değil, aynı zamanda spekülatif finansal yatırımcılar da güveniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir