Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.652
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.652
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

2024 Yılında Kripto Piyasasında Neler Yaşanacak?

bitcoin ve altcoin piyasa analizi

Bu yazımızda kripto piyasasının 2024 yılında yaşanacak gelişmeler ile nasıl etkileneceğini bu yazımızda sizlere aktaracağız.

Hong Kong ETF Onayına Hazır

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu, sanal varlıkları içeren fonların başvurularını değerlendirmeye hazır olduğunu belirten bir bildiri yayınladı. Bu kapsamda sanal varlık spot alım satımına dayalı borsa yatırım fonları dahil olmak üzere başvuruları kabul edilecek.

Ayrıca Komisyon fonların doğrudan Hong Kong’daki uygun borsalarda perakende alım satıma izin verilen sanal varlık token’larına yatırım yapmalarını destekliyor ve geleneksel, düzenlenmiş vadeli işlemler borsalarında sanal varlık vadeli işlemlerine izin veriyor.

Binance Yıl Sonu Raporu Yayınlanıyor

Binance, 2023 yıl sonu raporunu yayınlayarak 40 milyonun üzerinde yeni kullanıcı kazandığını ve neredeyse %30’luk yıllık büyüme kaydettiğini açıkladı. 2023 yılının sonunda Binance, 170 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip olup, 1,785 ticaret çifti üzerinden 431 varlık için ticaret imkanı sunmaktadır.

P2P platformu şu anda 970 ödeme yöntemini ve 112 fiat para birimini desteklemektedir ve işlem hacmi yıllık %18 artış göstermiştir. Yaklaşık 213 milyon dolar, uyumluluk ve güvenlik önlemlerine harcanmıştır. Binance, küresel olarak 18 yargı alanında lisanslara, kayıtlara ve yetkilendirmelere sahiptir.

Hala bir Binance hesabınız yoksa buraya tıklayarak komisyon indirimli bir şekilde kayıt olabilirsiniz.

Tether CEO’su 2024’te Yeni Ürünler Tanıtmayı Planlıyor

Tether CEO’su Paolo Ardoino, Tether’ın 91 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaştığını ve 2023’te yaklaşık 4 milyar dolardan fazla rezerv eklediğini açıkladı.

Ayrıca Tether, Holpunch, Synonym, Northern Data ve Tether Energy gibi Bitcoin madencilik sektöründeki çeşitli projelere yatırım yapmış. Şirket, 2024’te yeni ürünler tanıtmayı planlarken mevcut hizmetlerini güçlendirmeye devam edecek.

Önümüzdeki Hafta Neler Yaşanacak?

2024 yılına son saatler kalırken, Bitcoin piyasasını yoğun bir gündem bekliyor. Spot Bitcoin ETF’leri SEC tarafından ilk hafta bir onay beklenmektedir. Raporlara göre, 2-3 Ocak tarihlerinde SEC’in spot Bitcoin ETF’lerine dair kararını açıklaması bekleniyor. SEC, 29 Aralık 2023 tarihinden önce spot Bitcoin ETF başvurularının tekrar güncellenmesini istemişti.

Fakat beklentiler dahilinde SEC, 2-3 Ocak tarihlerinde bir karar açıklamasa bile, 10 Ocak’a kadar bir karar açıklamak zorunda olacak. Bunun sebebi ise ARK Invest’in spot Bitcoin ETF’sinin son karar günü 10 Ocak 2024 tarihi olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir