Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.094
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.094
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

(ZRX)0xProtocol Nedir ?

0xProtocol

0x, Ethereum tabanlı varlıkları sorunsuz bir şekilde takas etmek için tasarlanmış açık kaynaklı bir protokoldür ve ZRX token’i üzerinden işlem görür. Ethereum blockchain üzerine inşa edilmiş birçok DApps (dağıtık uygulama) bulunsa da, 0x platformu tüm ERC20 token’lerin değiştirilebileceği bir altyapı sunmayı hedefler.

WhitePaper’da belirtildiği gibi, 0x(ZRX), Ethereum üzerinde merkezi olmayan borsaların (DEX) geliştirilmesi için temel bir yapı sağlar. Kısacası, proje, değişim işlevselliği gerektiren herhangi bir geliştirici için bir yapı taşı olarak işlev görür.

Takım Hakkında Bilgi

Will Warren ve Amir Bandeali, projeye 2016 yılında başlayarak 0x Labs’ı kurdu. 0x Labs, Coinbase, Google, Meta, Bitso, Microsoft, Citi, Spotify ve diğer üst düzey şirketlerden gelen yeteneklerden oluşan misyon odaklı bir ekibe sahiptir.

Yatırımcılar

0x Protocol (ZRX)’in yatırımcıları arasında A.Capital, Jump Crypto, OpenSea, Coinbase, Brevan Howard, Reid Hoffman ve Jared Leto gibi şirketler yer almaktadır.

Proje Fikri Nasıl Çalışır ?

ZRX, her iki zincir üstü DEX ağının likidite havuzlarından yararlanmak için köprü sözleşmeleri kullanır. Protokol, Kyber, Uniswap, MakerDAO’nun Oasis’i ve çok daha fazlası dahil olmak üzere tüm üst düzey DEX’leri taramak için tasarlanmıştır. Platform, kullanıcılara sorunsuz bir alım satım deneyimi sunmak için Relayers ve DEX’leri benzersiz bir şekilde birleştirir

Yol haritası

0x’in kurucuları, başlangıçta platform için daha kapsamlı bir vizyon tasarlamışlardı, ancak sonradan Ethereum tabanlı varlık ticaretini desteklemek amacıyla bir likidite toplayıcıya dönüştürdüler. Ekim 2016’da piyasaya sürülen 0x, 2017’deki Initial Coin Offering (ICO) sürecinde, Polychain Capital ve Pantera Capital gibi önde gelen sponsorlardan 24 milyon dolarlık fon toplamayı başardı.

0xprotocol (ZRX) yol haritası

Platform zamanla evrim geçirerek, 2018’de ERC-721 token ticaretini destekleyecek şekilde güncellendi. Bu sayede çeşitli borsalarda hızlı ve verimli NFT işlemleri gerçekleştirmek mümkün hale geldi. 2021’in ortalarında, Matcha ile entegrasyon tamamlanarak 0x, kullanıcılara optimum fiyatları belirleme ve farklı borsalarda işlem yapma imkanı tanıdı.

0x, DAO (Otonom Organizasyon) tarafından yönetilen ve yönetişim tokeni ZRX ile desteklenen bir platformdur. Bu yapı, ZRX token sahiplerine, platformun gelecekteki gelişimine katkıda bulunma ve etkileme yetkisi tanır. Bu sayede 0x, topluluğunun platformun stratejik kararlarını paylaşmasına ve gelişimine katkı sağlamasına olanak tanır.

Ekosistemi

ZRX, kullanıcıların merkezi bir otorite veya aracı olmadan ERC-20 token’lerini takas etmelerine olanak tanır. Bu işlemleri kolaylaştırmak için Relayer’lar tarafından işletilen sipariş defterleri kullanılır. Bu aktarıcılar alım satım ücretlerinden kazanç sağlayarak tokenlarını çıkarabilir.

0x ekosistemi, protokol üzerine inşa edilen geliştiriciler, merkezi olmayan borsaların kullanıcıları ve projeye dahil olan yatırımcılar gibi çeşitli tarafları içerir. 0x‘in amacı, blok zinciri teknolojisi ve merkeziyetsizliğin avantajlarından yararlanarak dijital varlıkların alım satımını daha verimli ve herkes için erişilebilir hale getirmektir.

0xProtokol(ZRX) Piyasa Verileri

ZRX’in Dolaşımdaki Miktarı 847,5 Mn ZRX
ZRX’in maksimum arzı 1.000.000.000 ZRX 

0xProtocol (ZRX)  Nereden Alınır?

0zProtocol(ZRX)  CoinBinanceKucoin gibi birçok borsalarda. Borsalara indirimli kayıt olmak için BURADAN referans linklerine ulaşabilirsiniz.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için BURAYA tıklayarak bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir