Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.086
% 4.57
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.086
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Zambiya, Kripto Düzenlemesi Üzerinde Çalışıyor

Kripto

Zambiya Teknoloji ve Bilim Bakanı Felix Mutati, kripto para birimlerinin düzenlenmesi için teknolojinin test edildiğini açıkladı.

Zambiya, kripto para birimleri ve blockchain teknolojisine ilgi gösteren Afrika ülkelerinden biri olarak öne çıkıyor. Teknoloji ve Bilim Bakanı Felix Mutati, Zambiya Bankası ve menkul kıymetler düzenleyicisi tarafından kripto para birimlerinin düzenlenmesi için teknolojinin test edildiğini açıkladı.

Mutati, kripto para biriminin ülkenin ulaşmak istediği geleceğin bir parçası olduğunu ve kapsayıcı bir dijital ekonomiye ulaşmak için bir politika çerçevesinin gerekli olduğunu belirtti.

Ayrıca Zambiya hükümeti, dijital altyapıyı geliştirerek ve sektöre yatırım yaparak Afrika’nın bir teknoloji merkezi olmayı hedefliyor. Bakan Mutati’ye göre, kripto para birimi finansal katılım için bir itici güç ve Zambiya ekonomisi için bir değişim yaratıcısı olabilir.

Bu hamle, Zambiya’nın dijital ödeme platformları aracılığıyla insanların dijital finansal hizmetlere çok daha fazla dahil olacağına inanması ile birleşiyor.

Afrika’nın kripto para birimi ve blockchain teknolojisi konusundaki ilgisinin artması, ülkelerin dijital dönüşüme ayak uydurma çabalarının bir yansımasıdır. Ayrıca Bu teknolojilerin finansal katılımı artırabileceği ve ekonomik büyümeyi destekleyebileceği düşünülmektedir. Ancak, düzenleme eksikliği ve dijital altyapının yetersizliği, bölgedeki benimsenme oranlarını yavaşlatmaktadır.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Kasım 2022’de bölgenin kripto endüstrisi büyümeye devam ederken Afrika’nın kripto piyasalarının daha fazla düzenlenmesi için bastırdı. Para fonu, düzenlemeyi benimsemesinin nedenleri arasında FTX’in çöküşünü ve kripto para birimi fiyatlarındaki dalgalanma etkisini gösterdi.

Zambiya gibi öncü ülkelerin, diğer Afrika ülkelerine örnek olabilmesi muhtemel kripto para birimi ve blockchain teknolojisi düzenlemeleri geliştirmesi beklenmekte. Ayrıca bu hamle, bölgedeki finansal katılımı artırarak ekonomik büyümeyi destekleme ve Afrika’yı dijitalleşen bir dünya için hazırlayabilme olanağı tanımakta.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir