Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.125
% 3.31
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.125
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Yüksek faizler ve ekonomik endişeler nedeniyle British Land’in mülk değerleri düşüyor

Yazar – Scott Kanowsky

Investing.com – Artan faiz oranları ve karanlık ekonomik görünümün, İngiltere emlak piyasası üzerindeki baskısı nedeniyle British Land Company PLC (LON:BLND), mülklerinin değerinde bir düşüş kaydetti.

Emlak geliştiricisinin varlıklarının değeri 30 Eylül’de sona eren altı aylık dönemde %3 azalarak 9,64 milyar sterline (1 sterlin = 1,1897 dolar) geriledi.

British Land’in portföyünün üçte birine yakınını oluşturan ana emlak kampüslerinin değeri 6,23 milyar sterline indi. British Land, yüksek enflasyonun yanı sıra piyasadaki genel belirsizliğin de birimi etkilediğini söyledi.

Birimdeki maliyetlerin bu yıl %10 kadar artması ve 2023’te azalması bekleniyor.

Bu arada Londra merkezli firmanın perakende ve sipariş karşılama işinin değerlemesi de %3,7 oranında azaldı.

British Land yaptığı açıklamada, “Şu anda Mayıs 2022’de raporladığımızdan çok daha farklı bir ortamda faaliyet gösteriyoruz.” dedi.

“Yüksek enflasyon, İngiltere Merkez Bankasının bir faiz artırımı döngüsü başlatmasına yol açtı ve 10 yıllık Gilt (tahvil) oranları, son zamanlardaki en yüksek seviyelerin altında olsa da altı ay önceki seviyenin epey üzerinde. Bu durum emlak getirilerini doğrudan etkiledi ve en belirgin etki, düşük getirili varlıklarda görüldü.”

Değerlemelerdeki düşüşe rağmen giderleri dizginlemeye yönelik hamleler ve kiralardaki güçlü artış, ilk yarıdaki temel kârın %13,3 artarak 136 milyon sterline ulaşmasına yardımcı oldu.

British Land hisseleri Çarşamba günü düşüş gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir