Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.693
% 2.55
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.693
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Yılbaşında İzlemelik Kripto İle İlgili 5 Film ve Belgesel

Kripto

Bitcoin ve kripto paraların bilinirliği dünya üzerinde artmaya devam ediyor. O kadarki Rsuya’da yapılan bir ankette kullanıcıların %78’i Bitcoine ve Kripto paralara güveniyor. Elbette bu bilgi yönetmen ve film yapımcılarının da dikkatini çekiyor. Bu yazımızda sizlere kripto ile ilgili 5 filmi derledik.

1.Kripto Vurgun (Crypto)

Martin “Marty” Duran, Omnicorp Bank’ın Manhattan’daki merkezinde kara para aklamayı önleme (AML) analistidir. Potansiyel bir müşterinin ve 7 milyar dolarlık bir şirketin, AML kurallarını ihlal ettiğini gösteren bir rapor hazırlar ve anlaşmayı bozar. CEO kovulmasını ister, fakat AML’nin başındaki Robin ona inanır ve onu kurtarır ancak New York’un kuzeyindeki küçük memleketi Elba’da bir şubeye tayin edilir.

Başarısız bir içki dükkânının sahibi olan, ancak kripto para madenciliği yaparak su üstünde kalan bir bilgisayar dehası olan çocukluk arkadaşı Earl ile yeniden bir araya gelir ve macera maşlar.

2. The Rise and Rise of Bitcoin

The Rise and Rise of Bitcoin, Nicholas Mross tarafından yönetilen 2014 yapımı bir Amerikan belgesel filmidir. Film, Bitcoin’in tarihsel genişlemesinde önemli rol oynayan birçok şirket ve kişiyle röportaj yapmaktadır. İlk gösterimi 23 Nisan 2014’te New York’taki Tribeca Film Festivali’nde yapılan film, 2014 Zürih Film Festivali’nde “En İyi Uluslararası Belgesel Film” ödülüne aday gösterilmiştir. Filmin çalışma süresi 96 dakikadır.

3.Banking on Bitcoin

Banking on Bitcoin, kripto paranın “cypherpunk” hareketinden aldığı ilhama, Mt. Gox’un kayıplara karışmasına, bazı ütopik fikirlere ve gizli yaratıcı Satoshi Nakamoto isimli kişiye (ya da gruba) kadar pek çok konuyu eleştirel bir bakış açısıyla izleyicilere aktarıyor

4.Magic Money: The Bitcoin Revolution

Filmin açıklamasında, ” küresel mali istikrarsızlık her gün manşetlerde yer alırken, giderek daha fazla insan parasını bankalardan çekiyor. Bitcoin ileriye giden tek yol mu? Sihirli Para, paramızın kontrolünün küresel kurumlardan alınıp bize geri verildiği bir gelecek çiziyor”.  Bu film ayrıca Bitcoin’in toplum için sonuçlarını gösteriyor. İlk dijital para biriminin oluşturulması ve geliştirilmesi bu filmde gösterilmektedir.

5.Life on Bitcoin

Yeni evlenen Austin ve Beccy Craig çiftinin bitcoin’le yaşadığı maceraları anlatan “Life On Bitcoin” belgeseli çiftinin 100 gün boyunca Amerikan doları ve nakit para kullanmadan verdikleri yaşam mücadelesini anlatıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir