Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.278
% 2.36
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.278
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

“Yeni Zirveler mi?” 6 Analist, Altın Fiyatı Beklentilerini Verdi!

Altın vadeli işlemleri, Aralık ayından bu yana en iyi bir günlük avansı ve iki ayın en yüksek kapanışını kaydettikten bir gün sonra Perşembe günü hafif bir kayıpla sona erdi. Cuma günü yazının yazıldığı sıralarda ise altın fiyatı %0,17 artışa 1.842 dolardan işlem görüyordu. Altının bundan sonraki hareketini yorumlayan analistlerin tahminlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

Altın fiyatı yeni zirveleri tutabilir ve başlatabilir mi?

“Altın, büyük ölçüde içinde bulunduğumuz enflasyonist ortam ve ABD dolarındaki son zamanlardaki zayıflıklar nedeniyle nihayet yerini buluyor” diyen Libertas Servet Yönetim Grubunda Başkan Adam Koos, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Artan Hazine faizleri kesinlikle altın fiyatının üzerine bir tavan koymaya devam edecek olsa da, bu, 2021 baharının sonundaki fiyat artışından bu yana görülmeyen göreli güçte açık ve belirgin bir artış olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Adam Koos, şimdi altının “yeni zirveleri tutabilir ve başlatabilir mi?” sorusunun önem kazandığını belirtiyor ve özellikle ABD’nin, Covid-19 pandemisinin yarattığı tedarik zinciri sıkıntısını nasıl aşacağını çözemediği için, yeni zirveler olabileceğini düşündüğünü ifade ediyor.

Kıdemli Analist Jim Wyckoff, ise enflasyon korkularına dikkat çekiyor ve değerli metal fiyatları üzerindeki etkisini şu şekilde yorumluyor:

Enflasyon korkuları artıyor ve traderları ve yatırımcıları buna tepki vermeye zorluyor. Bu tepkilerden biri, altın ve gümüş dahil olmak üzere sabit varlıkları enflasyondan korunma olarak satın almaktır.

“Altın fiyatı artışı, daha da yükselmek isteyen bir piyasanın çığlıklarıydı”

Altındaki son hareket, dolardaki bir miktar zayıflık ve Hazine faizlerindeki gerilemenin ortasında geldi. Analistlere göre Perşembe günü, dolardaki patlama ve hisse senetlerindeki toparlanma, güvenli liman altının mütevazı düşüşüne muhtemelen katkıda bulundu. Breokerge XM’de Kıdemli Yatırım Analisti, Marios Hadjikyriacos’u günlük bir notta şu yorumu yapıyor:

Külçe dün 1.830 dolar bölgesinin üzerinde patlayarak iki ayın en yüksek seviyesini gördü ve reel faiz ve dolardaki en ufak gerilemelerden faydalanmasını bildi. Altın bu hafta faizler yükselirken neredeyse hiç hasar almadı, ancak geri çekildiklerinde bir roket gibi işlem gördü. Bu nedenle duyduğumuz, daha da yükselmek isteyen bir piyasanın çığlıklarıydı.

Marketwatch stratejistleri, 25-26 Ocak’ta toplanacak olan Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC), nihayetinde külçe için uzun vadeli görünüm üzerinde ağır bir etki yaratabileceğini değerlendiriyor ve bir dizi faiz oranı artışı için zemin hazırlamasını bekliyor.

ABD işsizlik yardımı başvuruları geçen hafta 55.000 artarak 286.000’e yükseldi ve üç ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrı bir şekilde, Philadelphia Federal Rezerv’in üretim koşulları endeksi Ocak ayında 8 puan artarak 23,2’ye yükseldi ve bu, işletmelerin Omicron salgınına rağmen hala büyüdüğünü gösteriyor. Jim Wyckoff, Perşembe günkü ABD ekonomik raporlarının değerli metaller üzerinde büyük bir etkisi olmadığını belirtiyor.

Ricardo Evangelista: Artan jeopolitik istikrarsızlık, altını destekliyor

RJO Vadeli İşlemlerinde kıdemli piyasa stratejisti Daniel Pavilonis, altını yönlendiren birincil faktörün, yükselen fiyatlara karşı bir önlem olarak çekiciliğini artıran enflasyon olduğunu söylüyor:

Piyasa yükselmeye devam etmek istiyor gibi görünüyor. Bu durum, daha fazla verinin ortaya çıktığı ve enflasyonun geçici olmadığını gösteren kendi kendini gerçekleştiren döngüye işaret ediyor.

Bu arada, yatırımcı iştahını yansıtan, altına dayalı en büyük borsa yatırım fonu SPDR Gold Trust’ın varlıkları Aralık ortasından bu yana en yüksek seviyesine sıçradı. ActivTrades kıdemli analisti Ricardo Evangelista, artan jeopolitik istikrarsızlığın, özellikle Rusya-Ukrayna gerilimlerinin altını desteklediğini belirtiyor. Rusya, Ukrayna sınırlarına asker yığdı ve Batılı devletler Moskova’nın yeni bir saldırı planlamasından korkuyor.

Bununla birlikte, artan faiz oranları, getiri getirmeyen külçeyi elde tutmanın daha yüksek bir fırsat maliyetine dönüştüğü için potansiyel bir ters rüzgar olarak kaldı. Reuters anketine göre, ABD Merkez Bankası gelecek hafta toplandığında para politikasını beklenenden daha hızlı sıkılaştırabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir