Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.301
% 3.94
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.301
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Yellen’dan küresel tedarik sorunları konusunda dost ülke vurgusu

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, pandemiyle bozulan, Ukrayna işgaliyle daha da kötü hale gelen ve Çin’e olan bağımlılığın tehdit ettiği tedarik zinciri sorunlarını aşmakta ABD’nin “güvenilir” müttefiklerine destek olmaları çağrısında bulundu.

Üç ülkeyi ziyaret ettiği uzakdoğu gezisinde Yellen, geçtiğimiz iki yılda tedarik sisteminde yaşanan sorunlardan dolayı ortaya çıkan kırılganlıkları azaltmak ve hem ABD’de hem de diğer bölgelerde enflasyonu azaltmak konusunda dost ülkelerin desteğine vurgu yaptı.

Seul’de LG’ye ait bir AR-GE tesisinde yaptığı konuşmada, “Dost ülkelerin desteği ilişkileri derinleştirmek ve daha fazla sayıda güvenilir ortağımızla tedarik zincirlerimizi çeşitlendirerek tarafların ekonomilerindeki riskleri azaltmakla ilgili” diyen Yellen, “Bunu yaparak hem ABD hem de Kore hane halklarını fiyat artışlarından jeopolitik ve ekonomik risklerden kaynaklanan bozulmalardan ve fiyat artışlarından koruyabiliriz” ifadelerini kullandı.

Yellen ile ortak basın toplantısında konuşan LG Chem CEO’su Shin Hak-Cheol LG Energy Solution ve LG Chem’in halihazırda ABD’ye 2025 yılına dek 11 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını belirtti.

Shin, LG Chem’in aralarında ABD’nin bulunduğu birçok ülkede pil üretiminde katot-aktif materyal, ayırıcılar ve karbon nanotüpler gibi farklı materyaller geliştirmek için 4,5 milyar dolar harcayacağını sözlerine ekledi.

Hazine Bakanı Yellen Biden yönetimi tarafından birçok konuda eleştirilen Çin’e de değinerek ABD ve diğer ülkelerin Asya’nın en büyük ekonomisine bağımlılığını azaltması gerektiğini söyledi. Yellen, “Çin gibi ülkelerin kritik ham maddeler, teknolojiler ve ürünler konusunda piyasa pozisyonlarını kullanarak ekonomilerimizi bozmasına ya da istenmeyen jeopolitik avantajlar elde etme denemeleri yapmasına izin veremeyiz” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir