Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.266
% 1.64
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.266
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Yatırımcılar Bu Metaverse Coin’lerde Kâr Alıyor! Sebebi Ne?

Facebook sahibi Meta Platforms, sanal bir dünya planlarında bir engele çarptığından, büyük metaverse coin projeleri bu hafta keskin bir şekilde düştü. Daha geniş kripto piyasası zayıflığı da çoğu token üzerinde baskı yarattı.

Metaverse coin projelerindeki keskin kayıpların nedeni ne?

Decentraland (MANA), The Sandbox (SAND), Axie Infinity (AXS) ve ApeCoin (APE) dahil olmak üzere en büyük metaverse coin projeleri %15 ila %26 arasında düştü. AXS, emsalleri arasında en kötü performans gösteren altcoin’di ve 600 milyon dolarlık bir hack’ten kurtulmaya çalışırken üçüncü en büyük metaverse tokeni olarak yerini de kaybetti.

Uzaya yönelik duyarlılık, Meta’nın sanal bir dünya planlarında, metaverse alanına akan sermaye miktarını yavaşlatabilecek potansiyel bir gecikme tarafından vuruldu. Yatırımcılar ayrıca, Mart ayı sonlarında token fiyatlarında güçlü bir koşunun ardından kar topluyor gibi görünüyor. Dolayısıyla kripto piyasasındaki daha geniş zayıflık, token kayıplarını da etkiledi.

Meta, metaverse hamlesinde bir engele çarptı

Metaverse’in günümüzde popülaritesinin arkasındaki en büyük faktör olduğu iddia edilen Meta, sanal bir dünya inşa etme planlarında bir engele çarptı. ABD düzenleyicileri Cuma günü, firmanın hissedarlarına metaverse planları üzerinde oy kullanma fırsatı vermesi gerektiğine karar verdi. Spesifik olarak, şirketin şimdi Meta’nın sanal bir dünya için planlarını inceleyen ve platformda meydana gelebilecek olası psikolojik ve insan hakları zararlarına atıfta bulunan bir hissedar önerisi üzerinde oy kullanması gerekecek.

Aralık ayında açıklanan teklif, Meta’nın planlanan online alanından potansiyel sağlık ve siyasi risklerin üçüncü taraf değerlendirmesi için çağrıda bulunuyor. Teklifi destekleyen aktivist yatırımcılar grubu, Facebook’un siyasi olarak bölücü içeriğe ev sahipliği yapma geçmişine dikkat çekti.

Meta başlangıçta öneriyi engellemeye çalışsa da, şimdi Meta’nın Mayıs ayındaki yıllık hissedar toplantısında oylanacak. Oylama, hissedarların teknoloji devinin bir metaverse planlarının ‘ihtiyatlı veya uygun’ olup olmadığına karar vermesini sağlayacak.

Ancak meta sanal akınlarında bocalıyor olsa da, diğer birkaç firma hızla genişleyen alandan yararlanmak istiyor. Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere Singapur’un DBS Grubu, metaverse’de bir alana bakan, giderek artan sayıda kreditörlerden en sonuncusuydu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir