Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$65.120
% 0.39
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 65.120
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Analist Korkuttu: Bitcoin’de Bu Seviyelere Hazırlanın!

Bitcoin (BTC), boğaların hafta sonlarında bir dönüş sağlayamamasının ardından 9 Nisan’da 42.000 dolara yöneldi. Popüler kripto analisti daha düşük seviyeleri işaret ediyor. Bununla birlikte mevcut BTC fiyat seviyelerini bir satın alma fırsatı olarak gören sadece Bitfinex ağır topları değil.

Bitcoin için alarm çanları mı çalıyor?

TradingView’den alınan veriler, BTC’nin hafta sonu başlarken birkaç hafta boyunca destek seviyelerinin yavaş yavaş dağıldığını gösteriyor. 43.000 dolarlık çoklu testlerden sonra BTC Bitstamp’ta, 23 Mart’tan bu yana en düşük seviyesi olan 42.131 dolara düştü.

Bir kurtarma hamlesi umut eden boğalar, cumartesi günü yazılana kadar 24 saat içinde toplam 200 milyon dolarlık çapraz kripto tasfiyesi ile acıyı hissettiler. On-chain izleme kaynağı Coinglass’tan gelen veriler de bunu doğruladı.

Kripto tasfiye tablosu / Kaynak: Coinglass

Analistlere göre traderlar için, kısa vadeli görünüm bu nedenle karakter olarak kesin olarak düşüş gösteriyor. Popüler kripto analisti Crypto Ed, 40.000 dolarlık bir yeniden test öngörüyor, ancak Bitcoin’in orada durmayabileceği konusunda uyarıyor. Analist, şu tahminde bulunuyor:

44 bin doları ve hatta 45-46’yı geri almadığı sürece, korkarım daha fazla olumsuzluğa ve en azından 40 bin ve hatta daha düşük bir seviyeye yeniden test etmeye hazır olmamız gerekiyor. Bir hafta önce söylediğim gibi, artık bu hareketlere güvenmiyorum.

Analist, aşağıdaki grafikte, 40.000 dolar ve 37.500 dolar destek seviyelerinde öngörülen çok adımlı bir düşüş trendini işaret ediyor.

BTC açıklamalı grafik / Kaynak: Crypto Ed/ Twitter

On-chain analitik firması Glassnode’un kurucu ortakları Yann Allemann ve Jan Happel, bu arada, düşük hafta sonu pazar hacimleri sayesinde volatilite potansiyeline dikkat çekti.

Önceki haftanın aksine, Bitcoin’in Pazar günü kapanacak haftalık mumu bu nedenle yaklaşık 5.000 dolar veya yaklaşık %10 kayıp içeriyordu.

Bitfinex balinalarını hiçbir şey durduramaz

Bununla birlikte, herkes bir çıkış girişiminde bulunmuyor. En son verilere göre, Bitcoin balinaları satıcılardan yeni arz satın almakla meşguldü ve Bitfinex borsasında bazı önemli teklif hacimlerinin dolduğu görüldü.

Daha önce Coinmuhendisi.com haberlerinde, Bitfinex balinalarının bu yılki alım satım alışkanlıklarına değinilmişti. Bu arada menşei bilinmeyen başka bir büyük hacimli cüzdan da benzer şekilde fiyat hareketinden bağımsız olarak, düzenli aralıklarla milyonlarca dolar değerinde BTC satın almaya devam etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir