Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.007
% 6.38
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.007
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Yatırımcı akışları piyasanın dibe vurmuş olabileceğini düşündürüyor – BofA

Yazar – Senad Karaahmetovic

Bank of America’nın geçen haftaya ilişkin verileri, Eylül ayı enflasyon rakamlarının beklenenden yüksek çıkmasının ardından müşterilerin üst üste beşinci hafta hisse senedi satın aldığını gösteriyor.

Bankanın müşterileri hem hisse senedi (3,7 milyar dolar) hem de ETF (5 milyar dolar) satın alırken sabit getirili ETF’ler (borsa yatırım fonu) yaklaşık 6 yılın en büyük girişine (3,5 milyar dolar) tanık oldu. Müşteriler Teknoloji ve İletişim Hizmetleri başta olmak üzere 7 sektörden hisse senedi satın aldı. Enerji hisseleri de Ağustos ayından bu yana en büyük girişi görürken en büyük çıkışlar Gayrimenkul ve Malzeme hisselerinde yaşadı.

BofA stratejistleri müşterilerine yazdıkları bir notta “Son birkaç haftadaki büyük girişler, yatırımcıların piyasanın dibe vurduğuna inanabileceğini gösteriyor. Tek risk: önceki ayı piyasası diplerinde %80+’ya karşılık boğa piyasası işaretlerimizin sadece %20’si tetiklendi.” dedi.

Özel müşteriler alımlara öncülük ederken onları kurumsal müşteriler takip etti. Hedge fonlar, art arda üç hafta süren girişlerin ardından geçen hafta satıcılar arasında yer aldı.

“Müşteriler, ikinci hafta da yabancı sektörlerdeki hisse senetlerinde büyük net alıcılar olurken yerli sektörlerde genelde satıcı oldular. Bu kazanç sezonunda 2015’ten bu yana yıllık satış büyümesine en büyük engelin, döviz kuru olmasını bekliyoruz (-3 puan) ve küreselleşmenin zirveye ulaştığı bir ortamda büyük çok uluslu şirketler için yerli şirketlere kıyasla risk görmeye devam ediyoruz.”

Öte yandan Citi stratejistleri son pozisyonları tartıştı:

“Son haftalarda görülen ve kısa pozisyonlardan kâr elde edilmesini de içeren düşüş eğiliminden bir dönüş yaşandı. Buna karşılık Nasdaq 100 vadeli işlem pozisyonları daha da aşağı yönlü olmaya devam ediyor ve ETF çıkışları hızlanıyor.” diye yazdı.

Avrupa’da net kısa pozisyonlar, ayı ivmesinin son dönemdeki akışlara hakim olmaya devam etmesiyle arttı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir