Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$60.820
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.820
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Haftaya iyi bir başlangıç yapan kripto paralarda olumlu eğilim korunuyor

Investing.com – Kripto piyasalarını domine eden iki kripto para Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), hafta başında sırasıyla %1,5 ve %2’lik değer artışlarıyla ılımlı bir yükselişe sahipti. 

Bitcoin, dün kısmi yükselişe karşın 19.500 dolar bandı üzerinde bir gün kapanışı görerek önemli bir destek elde etti. Bugün ise en büyük kripto para düşük hacimli işlemlerde 19.600 dolar bandına kalarak haftalık kazanımlarını koruyor. Bugün 375 milyar dolar piyasa değerine sahip Bitcoin, ayrıca dünkü değer artışı sonrası haftalık periyotta artıya çıkmış durumda. 

Ethereum ise dünkü değer artışı sonrası bugün 1.330 dolar bandında sabit kaldı. Piyasalarda ortalama işlem hacminin 50 milyar dolar seviyesinde düşük kalması, satış baskısının azaldığını gösterirken yeterli alıcı hacminin de olmadığına işaret ediyor. 

Bugün ilk 10 kripto para arasında da zayıf seyir göze çarpıyor. Bunun yanında 11. sıradaki Polygon (MATIC), son 24 saatte %5’e yakın değer artışıyla ilk 10’a göz kırpmaya başladı. Bugün 0,85 doların üzerinde işlem gören MATIC tokeni, 7,52 milyar dolar piyasa değeriyle 7.89 milyar dolar piyasa değerine sahip DOGE’nin hemen arkasında yer alıyor. 

Makroekonomik veri akışı eksikliğinde volatilitesi azalan kripto piyasalarında ilk 100 kripto paranın şu an 55’i ekside devam ederken 45 kripto para, dne göre hafif alıcılı hareket ediyor. 

İlk 100’de en çok yükselen Lido DAO, %8 değer artışına sahipken Cosmos (ATOM), Curve DAO (CRV) ve Polygon (MATIC) %5’e yakın değer artışılarıyla ilk sıralarda yer alıyor. Bugün satıcılı hareket altcoin’ler içinde son günlerin popüler altcoin’i Quant %10 düşüşle ilk sırada bulunuyor. Unus Sed Leo (LEO), %5 düşüşle ikinci sırada yer alırken Compound (COMP) %3 bandında gerilemeyle 3. sırada bulunuyor.

Buna göre toplam piyasa değeri, dünkü %1,5 oranında artış sonrası 930 milyar dolar seviyelerinde kalmaya devam ederken ABD işlem saatleri öncesi sakin bir görünüme sahipti. Diğer yandan ABD ve Avrupa vadeli endeksleri, gün boyunca pozitif hareket ederken kripto para piyasaları, günün geri kalanında mevcut ivmesini devam ettirebilir. 

Ayrıca dolar endeksinin yükseliş hızının yavaşlaması ve bugün 111 puan seviyelerini test etmesi, kripto paralar üzerinde satış baskısının düşük kalmasında da önemli bir rol oynuyor. Piyasa algısında ise önemli bir değişiklik yok. Kripto para korku ve risk iştahı endeksi, 2 puan yükselişle bugün 22 puanda bulunurken aşırı korku bölgesinde kalmaya devam ediyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir