Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.824
% 5.84
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.824
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Yatırım Uzmanı, Altın Fiyatları İçin Beklenen Rakamları Verdi!

Geçen seneyi yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratarak kapatan ons altın, bu yıl ABD ve AB’de enflasyonunun son 40 yılın zirvelerine tırmanması ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle tetiklenen yaptırımların enflasyonu daha da kontrol edilmesi zor bir konuma sürüklemesiyle yatırımcıların sığınağı oldu. Buna ilaveten, TCMB’nin faiz indirim süreciyle 18 TL’ye kadar tırmanan Dolar/TL kuru, KKM gibi araçlarla kontrol altına alınmaya çalışılsa da yeniden yükselmeye başladı ve 15 TL sınırına dayandı. Bu durum da dolar ile fiyatlanan ons nedeniyle gram altın fiyatları için çift doz rüzgar yarattı. Bu etkiyle gram altın fiyatları, yeniden 900 TL’nin üzerine çıkmayı başardı. Bu ortamda İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, altın fiyatları için görüşlerini paylaştı.

Yatırım uzmanına göre altın fiyatları için kritik seviyeler

Coinmühendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, Fed Başkanı Jerome Powell’ın enflasyonu dizginlemek için şahin açıklamalarının ardından ABD 10 yıllık tahvil faizleri en son Mayıs 2019 yılında gördüğü seviyelere yükseldi. Yatırım uzmanı, ABD 10 yıllık faizlerinin %2,32’e yükselmesiyle ons altını fiyatları üzerinde baskı uyguladığını, öte yandan Rusya ile Ukrayna arasındaki yoğunlaşan çatışmanın sarı metali desteklediğini ifade ediyor. Seda Yalçınkaya Özer, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ons altın, yüksek ABD faizleri ile riskten kaçınma arasında sıkışmış görünüyor. Halen daha Rusya-Ukrayna arasındaki risklerin masada olması ons altını canlı tutuyor. Buna karşın şu an teknik olarak önemli bir seviye olan 1.940 dolar üzerinde yükselmekte zorlanıyor.

Teknik açıdan ons altının yükseliş potansiyelini sürdürebilmesi için 1.940 dolar üzerine yerleşmesinin şart olduğunu söyleyen Seda Yalçınkaya, 1.915 desteğinin altında oluşabilecek geri çekilmelerde 1.875 dolar destek seviyesine doğru gevşemenin olabileceğini tahmin ediyor. Buna karşın yatırım uzmanına göre, geri çekilmelerde yukarı yönlü tepkilerin oluşması için gerekli temel koşullar halen daha bulunuyor.

Gram altın konusunda da görüşlerini paylaşan Seda Yalçınkaya Özer, gram altının 890 TL üzerinde işlem görmeye devam ettiği sürece yükseliş potansiyelinin devam edebileceğini belirtiyor ve 940 TL yakınlarında yeni alımlar için temkinli olunması gerektiği konusunda yatırımcılara uyarılarda bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir