Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.654
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.654
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

PUBG Şirketi, Bu Altcoin’le Ortak Oldu: Fiyat Yükselişe Başladı!

Popüler video oyunu PUBG’nin geliştiricisi Krafton, Solana Labs ile Blockchain ve NFT tabanlı oyun ve hizmetleri ortaklaşa geliştirmek için bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Geliştirici, Web3 alanındaki oyun oluşturma yeteneklerinden yararlanmayı amaçladığını söyledi. Haberin ardından altcoin fiyatı yükselişe geçti. Ayrıntılar için Coinmühendisi.com okumaya devam ediniz.

Popüler oyun şirketi altcoin projesi Solana ile ortaklık kurdu

Hareket, kripto ve video oyunu alanında yerleşik geliştiricilerin ilgisini çeken Blockchain ve play-to-earn (P2E) oyunlarının artan popülaritesinin arttığına işaret ediyor. Solana, yaklaşık 30 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın dokuzuncu en büyük altcoin projesi. Blockchain, geliştiricilerin yüksek düzeyde ölçeklenebilir uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyor. Krafton tarafından bugünün anlaşmasının arkasındaki motivasyonlardan biri olarak bu özellik vurgulandı. Haberin kripto piyasasında duyulmasının ardında altcoin fiyatı atağa geçti.

Krafton’ın Solana ile yaptığı anlaşma, geliştiricinin Web3 teknolojisine yaptığı yatırımın bir uzantısı olarak geliyor. Geliştirici, bu yılın başlarında Web3’e geçişinin habercisiydi ve o zamandan beri bu alanda birkaç firmaya yatırım yaptı ve işbirliği geliştirdi. Şubat ayında Krafton, Güney Koreli NFT piyasası Seoul Auction Blue ve XBYBLUE’ya toplam 6,6 milyon dolarlık yatırım yaptığını ve ayrıca ikisi ile NFT projeleri geliştirmeyi kabul ettiğini açıkladı.

Şirket, metaverse ile birlikte planlı bir çok oyunculu online rol yapma oyununda NFT’nin benimsenmesinden yararlanma planlarını özetledi. Bu metaverse tabanını, ZEPETO metaverse tabanının operatörü NAVER ile işbirliği yaparak inşa ediyor.

P2E, Blockchain oyunları yatırımcıları çekiyor

Esasen oyuncuları jetonlarla ödüllendiren P2E oyunları, bu yıl popülaritesini artırarak büyük yatırımcıları cezbetti. Bu haftanın başlarında, dünyanın en büyük üçüncü kripto borsası olan FTX, kendi oyun tekliflerini desteklemek için P2E geliştiricisi Good Luck Games’i satın aldı. Good Luck Games birkaç deneyimli geliştiriciden oluşuyor ve şu anda Storybook Brawl adlı kart tabanlı bir otomatik savaşçı üzerinde çalışıyor. Zynga ve Ubisoft dahil olmak üzere yerleşik video oyunu geliştiricileri de uzaya taşınmaya ilgi duyduklarını ifade ettiler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir