Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.051
% 3.07
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.051
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Yatırım Stratejisti Önemli Tavsiyeler Verdi: Altın Bunu Yapıyor!

Federal Rezerv bu yıl para politikasını sıkılaştırmaya ve bilançosunu küçültmeye çalıştığı için serbest para dönemi sona eriyor. Bir piyasa stratejistine göre, yatırımcılar bu ortamda somut bir şey tutmak istiyorlar ve altın, yatırımcılar için hala daha önemini koruyor.

“Yatırımcılar, piyasa riski ve enflasyona karşı koruyacak emtialara bakmalı”

Daha önce Aberdeen Standard Investments olarak bilinen ABRDN’deki ETF Yatırım Stratejisi Direktörü Robert Minter, yakın zamanda verdiği bir demeçte, Federal Rezerv’in para politikasını sıkılaştırma ve likiditeyi azaltma arayışıyla, piyasada risk ve oynaklığın bir kez daha demirbaş haline geldiğini söylüyor.

Robert Minter, teknoloji sektörünün ve kripto para birimlerinin, yüksek risk olarak görüldüğünden mevcut ortamda yatırımcıların sermayesini çekmek için mücadele edebileceğini de sözlerine ekliyor. Stratejiste göre yatırımcılar, piyasa riskine ve artan fiyat baskılarına karşı koruma sağlayacak emtialara bakmalı:

Yatırımcıların ‘protonlarından’ kurtulmalarının ve ayağınıza bırakmak istemeyeceğiniz (somut) gerçek bir şey satın almalarının zamanı geldi.

“Altın, yatırımcılar için önemli bir taktik varlık olmaya devam ediyor”

Robert Minter, sektör geniş tabanlı arz ve talep dengesizlikleri gördüğü için firmasının endüstriyel metaller konusunda iyimser olduğunu belirtiyor. Dünya çapındaki uluslar çökmekte olan altyapıyı yeniden inşa ederken, bakır gibi metallerin azalan arzı ve artan talebi görmeye devam ettiğini ifade ediyor.

Mevcut mikroçip tedarik sorunlarının çözülmesini beklediğinden ve otomobil üreticileri azalan arzlarını yeniden eski seviyelerine getirmek istedikleri için üretimi hızla artırdığından, yatırım firmasının boğa olduğu bir diğer değerli metal paladyum. Firma bu yıl altın konusunda nispeten tarafsız olsa da Robert Minter, bunun önemli bir portföy çeşitlendiricisi olduğunu söylüyor:

Altın, geçen yıl en çok hayal kırıklığı yaratan emtiaydı. Ancak yatırımcılar için hala önemli bir taktik varlık olmaya devam ediyor.

Robert Minter: Altın, kendinizi hatalara karşı korumanızı sağlıyor

Stratejist, Federal Rezerv’in artan enflasyon tehdidini ele alma baskısının 2022 yılına kadar altın ve gümüş fiyatlarını yönlendiren en önemli faktör olmaya devam ettiğini kaydediyor. coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, ABD Ocak ayında enflasyonu 40 yılın en yüksek seviyesine çıkarak %7,5’e ulaştı. Bu veri sonrasında Fed’in Mart ayında 50 baz puanlık bir artış yapacağı olasılığı artarken, piyasalar yıl boyunca altı faiz artışı potansiyelini fiyatlamaya başladı.

Altın için pozitif olan Robert Minter, piyasa beklentilerinin bir noktada değişmesi gerektiğini söylüyor. Stratejist, Federal Rezerv’in para politikasını aşırı sıkılaştırarak, ekonomik büyümeyi yavaşlatma riskini göze almayacağını düşünüyor:

Borsa ve bir dereceye kadar tahvil piyasası, eninde sonunda sönecek olan son derece agresif hareketlerle fiyatlanıyor. Soru şu ki bu agresif hareketler tersine çevrilmeden önce ne kadar büyük bir çukur kazacağız?

Fed sadece faiz oranlarını yükseltmekle kalmıyor, aynı zamanda yıl sonundan önce bilançosunu küçültmek için zemin hazırlıyor. Robert Minter, merkez bankasının planının altın yatırımcılarını bu kadar caydırmasını beklemediğini belirtiyor:

28 trilyon dolar federal borç ve Fed’in bilançosunda 9 trilyon dolar olduğu sürece (bir noktada düşse de çok büyük bir para) kendinizi hatalara karşı korumanız gerekiyor ve altın bunu yapıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir