Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.370
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.370
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Yatırım Danışmanı Altın Fiyatı İçin Uyardı: Bu Tarihte Alın!

Altın fiyatı hafif bir toparlanma sergilerken Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran, altına yatırım yapanların beklemesi gerektiğini söyledi. Başaran ayrıca, ideal olduğunu düşündüğü alım seviyelerini ve zamanını açıkladı. coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz…

Emlak ve Yatırım Danışmanı: Altın yatırımcıları beklemede kalsın

Altın fiyatları için ABD enflasyon verilerine odaklanılırken Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran, altının biraz daha gerileyeceğini düşündüğünü söyledi. Ayrıca, alım için henüz zaman olmadığını belirtti. Uzmanın yaptığı açıklamaya göre altının ons fiyatındaki sıkışma sonlara geldi, ancak “iyi bir trader bunu bilse bile belli bir seviye kırılmadan almaz”. Uzman isim, altının hangi tarafa kırılırsa ancak o zaman alım satım yapılması gerektiğini söylüyor.

Mert Başaran’a göre altının yukarı yönde bir kırılma yaşayabilir ve zamanla 2.100 doları görebilir. Ancak bu seviyenin ardından trendin  1.860 dolara doğru aşağı yönlü bir kırılma yaşamasıyla alım yapmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyor. Yazım sırasında, ons altının 1.826 dolardan işlem gördüğünü belirtmekte fayda var.

Altın fiyatı 1.000 lirayı görebilir mi?

Daha önce de bildirdiğimiz üzere Mert Başaran, gram altın fiyatının yeniden 1.000 liraya çıkabileceğini söylemişti. 2021’in Aralık ayının son haftalarında dolar 18 liraya, gram altın ise 1.000 liranın üzerine yükselmişti.  Ardından devlet yetkililerinin açıklamasıyla iki varlık da geri çekildi. Ancak Mert Başaran, altının yeniden 1.000 lirayı göreceğini düşündüğünü belirtti.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan bu sert fiyat artışına işaret ederek “Altın 1000 lirayı görecek. Ama şu an dolar 18 oldu, altın 1000 lirayı gördü. İnsanlar kar edemedi, her şey pahalılandı,” ifadelerini kullandı. Altının eşit şartlarda değil, insanların değerlendirebileceği hayat şartlarının oluştuğu bir anda yükseliş yaşaması gerektiğini açıkladı. Yazım sırasında ons altın 1.826 dolardan alınırken gram altın 800 liraya yükselmiş durumda. Bu hafta, yatırımcıların odağında Perşembe günü açıklanacak olan ABD enflasyonu yer alıyor. Beklentiler enflasyonun yüzde 7.3 oranında gerçekleşmesi yönünde. Aralık ayı enflasyonu yüzde 7 seviyesindeydi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir