Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.009
% 2.63
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.009
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Yatırım Analisti, Altın Fiyatını Yorumladı: 2011’den Farklı…

Altın fiyatı, 2.000 doların üzerindeki son zirvelerinden düşerken, değerli metal yüksek bir konsolidasyon aralığında kritik destek sağladı. Perth Mint’te listelenen ürünler ve yatırım araştırmaları yöneticisi Jordan Eliseo, altın için yakın vadede daha fazla oynaklık ihtimali olsa da, piyasanın sağlıklı kaldığını söylüyor.

“Altın 2011’de açıkça aşırı satın alınmıştı, şimdi durum farklı”

Jordan Eliseo, altın fiyatlarının ilk rekor seviyeye ulaştığı 2011 yılına benzer bir fiyat hareketi görebileceğinden korktuğunu kabul ediyor. Altının yaklaşık 11 yıl önce kırılan ilk rekorunun, fiyatların en yüksek seviyelerinden %45 düşmesiyle 10 yıllık boğa piyasasını sonlandırdığını kaydediyor.

Ancak analist, altının 2.000 doların üzerindeki son hamlesi ile 2011 arasında birkaç fark olduğunu belirtiyor. Jordan Eliseo, şimdi ve o zaman arasındaki önemli farkın, piyasanın aşırı satım bölgesinde olmaması olduğunu söylüyor. Analist, altının 200 günlük hareketli ortalamasının sadece %7 üzerinde olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte 2011 yılında fiyat 200 günlük hareketli ortalamanın %27 üzerindeydi. Analist, konuya ilişkin şu yorumu yapıyor:

Altın 2011’de açıkça aşırı satın alındı ​​ve anlamlı bir düzeltme için gerekliydi ve daha sonra düşüş buna dayandı.

Sarı metalin, faiz, hisse senedi ve enflasyonla ilişkisi

Altın için bir başka önemli faktör de getiri eğrisinde görülen değişim. Analist, 11 yıl önce 2 yıllık ve 10 yıllık tahvil arasındaki farkın %2 civarında nispeten istikrarlı olduğunu kaydediyor. Geçen ay 39 baz puan olan spread’in, geçen yıl keskin bir şekilde düştüğünü hatırlatıyor. Eliseo’nun izlediği bir diğer faktör de altın ve hisse senetleri arasındaki ilişki. 2011’de altının hisse senetlerinden önemli ölçüde daha iyi performans gösterdiğini ifade ediyor. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Hisse senetlerine göre altın 2011’de pahalıydı. Bugün ucuz görünüyor. Basitçe söylemek gerekirse, hisse senedi getirileri muhtemelen daha düşük olacak.

Enflasyon da şimdi 11 yıl öncesine göre önemli ölçüde yüksek. Eliseo, Eylül 2011’de yıllık enflasyonun %3,9 olduğunu söylüyor. Coinmühendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, geçen ay ABD TÜFE yıllık %7,9 artış gösterdi. Analist, bu durumun altına etkisini şu şekilde yorumluyor:

Kısmen altının o yılki güçlü performansının da etkisiyle 2011’de enflasyon hakkında bolca konuşulurken, piyasalarda belirgin enflasyonist baskının önünde çok az şey vardı. Bugün önemli ölçüde daha sorunlu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir