Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.486
% 0.29
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.486
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Yapay Zeka Ve Blockchain’i Birleştiren CryptoGPT(GPT) Nedir?

CryptoGPT(GPT) Nedir

Teknoloji ilerledikçe yapay zeka teknolojisi de ilerliyor. Proje, yapay zeka ve blok zincir teknolojisini birlikte kullanmayı vaad ediyor. Yakın zamanda DaoMaker üzerinde ön satışı olan CryptoGPT(GPT) Nedir? Sizler için araştırdık.

CryptoGPT(GPT) Nedir?

CryptoGpt, yapay zeka ile verilerinizden para kazanmanıza yardımcı olan ZK Layer-2 katmanı blok zinciridir. 

Projenin ekibi 2022’nin ortalarında projeye başladı. Ekip, kullanıcılarına verilerinden para kazanmanın bir yolunu sunmak için yapay zeka araçlarını blok zincir teknolojisi ile birleştirmeyi amaçladı.

CryptoGPT’nin Temel Özellikleri

CryptoGPT Launcher, kullanıcılarının bir ekosistem içindeki uygulama kullanımlarıyla ilgili verileri toplamasına olanak tanıyan ve günlük etkinlikler için ödüller kazanmanın bir yolunu sağlayan bir araçtır. 

CryptoGPT SDK ile geliştiriciler, şekillendirilebilir kod bloklarını herhangi bir özelliği bozmadan uygulamalarına kolayca entegre edebilir. Bunu yaparak, uygulamalarının kâr oranlarını ekip ve ve potansiyel  kullanıcıları için artırabilirler.

CryptoGPT Core, Vakıf tarafından geliştirilen ve Churn Core olarak bilinen bir tüketici uygulamaları koleksiyonudur. Bu uygulamalar, günlük kullanıcılar arasında Churn’un benimsenmesini kolaylaştırmak için  tasarlanmıştır. 

CryptoGPT(GPT) Nedir

CryptoGPT Nasıl Çalışır?

CryptoGPT’nin teşvik modelinin üç ana başlığı vardır.

İlki, Uygulamaların, kayıt olan kullanıcı verilerinden para kazanarak yeni gelir yaratma fırsatı ile birlikte katılımlarını teşvik eder.

Kullanıcılar, veri toplama seçeneğini seçtikten sonra kullandıkları uygulamalar aracılığıyla ödeme alırlar. Ödeme seçeneği, CryptoGPT’nin yapay zeka programı aracılığıyla olur.  

CryptoGPT’nin ZK Toplamaları, verileri şifreleyen ve anonimleştiren Yapay Zeka motoru tarafından yararlanılan zincir üzerinde depolanır. Veriler daha sonra, çok çeşitli AI teknoloji sağlayıcıları tarafından satın alınabileceği Global Data Marketplace’e gitmeden önce işlenir ve satış için düzenlenir.

Bu yüksek kaliteli veriler, sağlık, sigorta, finans, reklamcılık, eğitim vb. gibi çeşitli sektörlerdeki veri alıcıları tarafından değer görmektedir. Bunların tümü, gelişen yapay zeka teknolojilerini kullanarak verimliliği ve otomasyonu iyileştirmenin yollarını aramaktadır.  

Yol Haritası

2023’ün ilk çeyreği, şirket AI Data Capsule NFT’sini piyasaya çıkarmayı amaçlıyor. Ek olarak, bu çeyrekte, uygulama geliştiricilerin CryptoGPT ZK-toplama Katmanı 2 altyapısı üzerinde geliştirme taahhütlerini içeren Uygulama Başlatıcıyı piyasaya sürecek.

2.Çeyrek’te Şirket, protokolün Mainnet üzerinde dağıtılması amaçlıyor. Ayrıca CryptoGPT’nin VPN AI Veri Yakalama Ortaklığına başlayacağı zamandır. 

2023’ün ikinci yarısı, CryptoGPT’nin AI Data Marketplace Beta Sürümünü bırakarak AI devrimini ilerletmesi ile başlıyor. Ayrıca bu dönem aynı zamanda şirketin Mainnet Beta testinin gerçekleşeceği dönemdir. 

Son olarak 2023’ün son üç ayında, CryptoGPT’nin Mainnet Beta sürümü geliyor. Ayrıca CryptoGPT’nin Fiziksel Yapay Zeka Veri Kapsülü NFT sürümü de bu zamanda gerçekleşecek. 

Takım

Jamila Jelani

Pazarlama Ekibi Lideri

Dejan Erja

Teknoloji Ekibi Lideri

CryptoGPT(GPT) Nedir

Art Bagdonas

Uygulama Ekosistemi Lideri

Tokenomik

CryptoGPT(GPT) Nedir

  • Projenin %10’u Geliştirme Rezervine.
  • Projenin %20’si halka açık satışa.
  • Projenin %20’si Likidite ve staking bölümüne.
  • Projenin %3’ü pazarlamaya.
  • Projenin %25’i  Veri Madenciliği Teşviklerine
  • Projenin %16’sı takıma
  • Projenin %6’sı Partnerler ve Danışmanlara ayrılmıştır.

Piyasa İstatislikleri

CoinmarketCap verilerine göre dolaşımdaki arzının %10 açıktır ve 300,000,000 adet GPT vardır.

Coinmarketcap verilerine göre maksimum arzı 3,000,000,000 adet GPT’dir.

 

GPT’i Nasıl alabilirim?

CryptoGPT(GPT), Bybit, Bitget, Gate.io gibi borsalarda listelidir. Ayrıca Satın almak ve ömür boyu komisyon indirimlerinden faydalanmak için yukarıdaki borsaların üzerine tıklayabilirsiniz.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür bilgilendirici içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

    • cmtancu diyor ki:

      Chatgpt’ nin de içerisinde bulunduğu yapay zeka dünyası piyasada gözle görülür şekilde ilerleme kaydediyor. İleride ihtimal olarak düşünülebilir.

  1. Nazim C. diyor ki:

    kolay gelsin,dizi you tube den videolarinizi izliyorum ve cokda begeniyorum ellerinize saglik.
    Size sorum su, mayis ayinda GPT coini aldim ve borsa hesabimda duruyor ancak simdi Gpt isim degistiriyor aldigim coinleri ne olacak,otomatikman onlarda degisecekmi yoksa benim birseylermi yapmam gerekecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir