Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.685
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.685
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Yanlış ETF Haberi 100 Milyon Dolara Mal Oldu

Bitcoin ETF,BlackRock Spot ETF, Bitcoin ETF Onaylandı mI

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), henüz resmi olarak bir spot Bitcoin ETF onaylamadı. Ancak bugün X üzerinde, SEC’nin BlackRock’ın Bitcoin spot ETF başvurusunu onayladığına dair söylentiler yayıldı ve bu büyük bir spekülasyona neden oldu.

Bu doğrulanmamış gelişme, heyecanla beklenen boğa sezonunun başlangıcı olarak düşünüldü ve Bitcoin fiyatı aniden 30 bin dolar seviyesine yükseldi. Ancak bu hype kısa sürdü ve BTC’nin değeri yeniden 28 bin dolar seviyesine geriledi.

Piyasa uzmanları, BlackRock gibi bir finansal devin spot Bitcoin ETF başvurusunun kolay kolay reddedilmeyeceği konusunda hemfikirler. Söylentilere göre SEC, bir Bitcoin spot ETF’sini onaylamıştı. Ancak SEC ve Nasdaq’ın resmi kanallarında bu söylentiye dair hiçbir bilgi bulunmuyordu. Kesin bir yanıt ise BlackRock’tan geldi: “ETF başvurumuz hala SEC tarafından incelenmektedir.”


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Bloomberg’de üst düzey bir ETF analisti olan Eric Balchunas, söylentinin kaynağının Cointelegraph olduğunu belirtti. Haber hızla Reuters gibi medya kuruluşları tarafından da paylaşıldı, bu da BTC fiyatında ani yükselişe yol açtı.

Cointelegraph’tan gelen yeni bir açıklama, önceki söylentinin yanlış anlaşılmaya sebep olduğunu doğruluyor. İşte açıklamanın güncellenmiş hali:

BlackRock ETF başvurusu hakkındaki yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğimiz için özür dileriz. İç denetimlerimiz sürüyor ve konu hakkındaki bulgularımızı kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyoruz.”

Spekülasyonlar, Bitcoin’in fiyatının aniden 30 bin dolar seviyesine yükselmesine neden oldu ve bu durum piyasada yaklaşık 100 milyon dolarlık bir fonun likidasyonuna yol açtı. Bu miktarın yaklaşık 70 milyon dolarlık bir kısmı, short pozisyonlarında bulunan yatırımcılar tarafından kaybedildi.

ETF söylentisinin gerçek bir planlamalı gösteri mi yoksa yanlış anlaşılma mı olduğu henüz kesin olarak bilinmiyor. Ancak bu tür olaylar sıkça piyasada görülür, ve yatırımcıların duyarlılıklarını ve dikkatlerini çekmek için spekülasyonlar yapılabilir. Bu tür olaylar, piyasa katılımcılarını etkileyebilir ve bazıları büyük kazançlar elde ederken, diğerleri büyük kayıplar yaşayabilir.


İlginizi Çekebilir: Binance, Yeni Altcoin Listeliyor!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir