Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.033
% 1.90
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.033
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

“Bitcoin ETF Onaylanırsa Piyasa Uçar” Uzmanlar Açıkladı!

"Bitcoin ETF Onaylanırsa Piyasa Uçar" Uzmanlar Açıkladı!

Kripto para topluluğu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin spot ETF başvurularını onaylamasını heyecanla beklerken, bu durumun Bitcoin’in piyasa değerine etkileri üzerine yapılan bir analiz, dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu.

Zincir üstü veri platformu CryptoQuant’ın paylaştığı rapora göre, SEC’nin Bitcoin spot ETF başvurularını onaylaması durumunda, Bitcoin’in piyasa değeri 150 milyar dolarlık bir artış yaşayabilir. Ayrıca, bu onayın ardından gelecek ek yatırımlarla birlikte toplam piyasa değerinde 900 milyar dolarlık bir artışın mümkün olabileceği belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir: Binance, Yeni Altcoin Listeliyor!

Raporda, 2021 boğa sezonunun kurumsal şirketler tarafından başlatıldığı, ancak şirketlerin artık sadece bilançolarına Bitcoin eklemekle kalmayıp müşterilere de Bitcoin erişimi sağlamayı amaçladığı vurgulanıyor. Müşterilere Bitcoin erişimi sağlama durumunun spot ETF’ler aracılığıyla gerçekleşeceği düşünülüyor.

CryptoQuant’ın analizine göre, Bitcoin spot ETF başvurusu yapan şirketlerin yönetimi altındaki varlık değeri 15.6 trilyon dolar. Bu şirketlerin bu varlıklarının sadece yüzde 1’ini Bitcoin’e yatırması durumunda bile BTC piyasa değerinin 155 milyar dolar artabileceği öngörülüyor.

Analizde, Bitcoin’e yönelik bu tür büyük yatırımların piyasaya yeni para girişini hızlandırabileceği ve her 1 dolarlık yeni paranın piyasa değerini 3 ila 5 dolar artırabileceği belirtiliyor. Bu durumun, Bitcoin’in değerini ve popülaritesini artırarak kripto para ekosistemine olumlu katkılar sağlayabileceği düşünülüyor.

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın!

Ayrıca konu ile ilgili başka bir yorum varlık yönetim şirketi olan 3iQ’dan geldi. 3iQ Spot Bitcoin ETF’i onaylandığında Bitcoin fiyatının 45 bin dolara kadar yükselebileceğini söyledi.

 Bitcoin spot ETF’lerinin SEC onayı alması durumunda kripto para piyasasında önemli bir büyüme ve değer artışı yaşanabileceği öngörülüyor. Ancak, bu durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ve onayın zamanlaması henüz netlik kazanmış değil. Kripto para topluluğu, gelişmeleri yakından takip ediyor ve Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasıyla piyasada nasıl bir etki yaratacağını görmeyi bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir