Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.640
% 4.28
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.640
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

X, Uygulama İçi Ödemeler için İddialı Planlarını Açıkladı, Finansal Ekosistemi Gözetliyor

x, twitter

Yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformu X, hizmetlerini genişletme stratejisinin bir parçası olarak, uygulamasını çok amaçlı bir finans merkezine dönüştürecek çok çeşitli ödeme özelliklerini kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

X’in Kusursuz Bir Finansal Deneyim Vizyonu

Şirketin ödemeler müdürü Christopher Stanley, kullanıcıların platformu para ödemek, bir şeyler satın almak ve hatta hesap bakiyelerinden faiz kazanmak için kullanmak üzere olduklarını söyledi. Stanley, Venmo gibi popüler hizmetler tarafından kullanılanlara benzemeyen bir uygulama cüzdanı hayal ederek, gelecek ödeme işlevlerinin sadece eşler arası işlemlerden daha fazlası olacağını vurguladı.

“Bu ilk başta Venmo’dur. Daha sonra faiz kazanmaya, bir şeyler satın almaya ve nihayetinde mağazalarda kullanabilmeye başlıyorsunuz (Apple Pay’i düşünün),” diye açıklayan Stanley, platformun cesur planlarını anlattı.

Bu duyuru, X’in kısa bir süre önce 9 Nisan’da Tennessee’de bir para aktarıcı lisansı almasının ardından geldi ve bu da onu ABD’de toplam 25 eyalete çıkardı. İdari zorluklar devam ediyor ve bu kez X’in başkanı Elon Musk, daha önce 2024’ün ortasına kadar yeni bir uygulama içi ödeme başlatma planlarını duyurmuştu, bunu şirketin direncini göstermek için yaptı. Stanley, platformun bütünsel finansal ekosistemini vurgulayarak, “Nihai hedefimiz, sistemimizden parayı çıkarmak için herhangi bir nedeniniz varsa, o zaman başarısız olduk demektir” dedi.

Elon Musk’ın Kripto Entegrasyonuna Yönelik Kararsızlığı

Başlangıçta X’in ödeme sistemi geleneksel fiat para birimlerine odaklanacak olsa da, olası kripto entegrasyonu hakkında çok sayıda çılgın spekülasyon var. Musk, kripto para birimlerine yönelik tarihsel tercihine rağmen, Tesla’nın büyük bitcoin varlıkları tarafından yansıtıldı, X’te kriptonun rolü konusunda şüpheci. ARK Invest CEO’su Cathie Wood ile konuşurken, kripto para birimleri ve bunların etkileri hakkında gerçekten fazla düşünmediğini söyledi.

X dijital işlemleri yeniden tanımlamayı amaçlarken, kripto para birimleri ile arasındaki entegrasyon düzeyi hala açık bir soru. Ancak finansal etkileşimleri dönüştürmeye odaklanan X, sosyal medya ve finansın buluşma noktasını yeniden tanımlamaya hazır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir