Kriptolar:
30253
Bitcoin:
$66.182
% 0.11
BTC Dominasyonu:
%54.0
% 0.46
Piyasa Değeri:
$2.41 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.182
BTC Dominasyonu:
% 54.0
Piyasa Değeri:
$2.41 T

WisdomTree, Bitcoin ve Ether ETP’leri İçin Londra Borsasında Onay Aldı

Varlık yöneticisi WisdomTree (WT), Financial Conduct Authority (FCA) tarafından Londra Borsası’nda (LSE) kripto borsa yatırım ürünleri (ETP’ler) listelemek için onay aldı. WisdomTree’nin Fiziksel Bitcoin (BTCW) ve Fiziksel Ethereum (ETHW) ETP’lerinin 28 Mayıs’ta profesyonel yatırımcılar için işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Bu ETP’ler sadece profesyonel yatırımcılara açık olacak ve 35 baz puanlık ücret taşıyacak. New York merkezli firma, dünya çapında 111 milyar dolardan fazla varlığı yönetiyor ve WisdomTree Bitcoin Fonu (BTCW), Ocak ayında ABD’de spot bitcoin ETF’si olarak onaylananlar arasındaydı. Firma, 2019’dan beri Avrupa borsalarında kripto ürünleri sunmaktadır.

FCA, Mart ayında finansal kurumların profesyonel yatırımcılar için ETP listesi taleplerine itiraz etmeyeceğini açıkladı. LSE, ikinci çeyrekte bitcoin (BTC) ve ether (ETH) ürünleri için başvuruları kabul edeceğini doğruladı. FCA, Ocak 2020’de kripto türev ürünleri dahil ETP’ler için bir yasak getirmişti. Ancak bu ürünlerin Avrupa’da birkaç yıldır geniş ölçüde bulunması ve ABD’deki spot ETF onaylarının ardından, düzenleyici tutumunu ayarladı. Yasağı perakende yatırımcılar için ise yürürlükte tutmaya devam ediyor.

WisdomTree’nin bu adımı, kripto varlıklarına profesyonel yatırımcıların erişimini genişletmeyi ve dijital varlık yatırım ürünlerinin benimsenmesini artırmayı amaçlıyor. Bu gelişme, FCA’nın daha önceki kısıtlamalarını gevşetme kararı ve Londra Borsası’nın bu ürünlere yönelik artan talebi karşılamaya yönelik girişimleriyle uyumlu olarak görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir