Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.668
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.668
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

WePower (WPR) Nedir?

WePower (WPR) enerji sağlayıcılarını kurumsal enerji müşterilerini ve enerji üreticilerini bir araya getiren bir platformdur. Bu platform sayesinde enerji sektörünün bileşenlerinin kolay ve doğrudan “yeşil enerji” işlemleri gerçekleştirebilmesi mümkün olacak. Yeşil enerji WePower ekosisteminde alınıp satılan bir değer olarak dikkat çekiyor. WePower platformu, her boyuttan şirketlerin kolaylıkla yeşil enerji satın alabilmesini mümkün hale getiren bir yeniliktir. Temiz enerji satın almak isteyen şirketler doğrudan enerji üreticilerine ulaşarak bu ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Okumuş olduğunuz bu içerikte WePower platformundan ve ekosisteme sağladığı imkanlardan bahsedeceğiz. Elbette bunu yaparken platformun kripto parası WPR token’lere yönelik birtakım verilere de değineceğiz.

WePower (WPR) blockchain teknolojisini kullanan bir yeşil enerji platformudur. Bu platformun enerji sektörüyle ilgili bütün bileşenleri bir araya getirmesi hedefleniyor. Bu bileşenler arasında enerji sağlayıcıları, üreticileri ve tüketicileri yer alıyor. Söz konusu taraflar WePower platformu sayesinde doğrudan birbirine bağlanacak. Geleneksel sistemde yaşanan aksaklıklar ya da gereksiz ödenen ücretler blockchain teknolojisinden güç alan bu platform sayesinde tarih olacak. WPR token’ler WePower platformunda kullanılmak üzere tasarlanmış kripto paralar olarak biliniyor. WePower ağında kullanılacak ödeme yöntemlerinde WPR token’ler geçerli olacak. Bir ERC-20 token’i olan WPR token’ler kullanıcılarına kaliteli hizmetler sağlıyor.

WePower ekibinin web sayfasında yer alan bir ifadeyle projenin temel hedefini özetlemek mümkün. Buna göre “kurumsal bazda yeşil enerji tedarik süreci en az online ortamda alışveriş yapmak kadar kolay hale gelecek” ifadesi göze çarpıyor. Web sayfasında yer alan verilere göre günümüzde halen çok sayıda şirket yeşil enerji olanaklarından tam anlamıyla faydalanamıyor. Bilindiği üzere yeşil enerji diğer enerji türlerine göre daha az maliyetli ve sağlık bir enerji kaynağı. Yenilenebilir enerji kaynaklarının maliyeti son yıllarda geleneksel enerji kaynaklarıyla rekabet eder hale geldi. Bu sayede bu yeni enerji kaynağı geleneksel yöntemlere karşı geliştirilen sıkı bir alternatif haline geldi. Ancak mevcut sistemde yer alan karmaşıklıklar, birçok kurumsal müşterinin bu ucuz ve sürdürülebilir enerji kaynağına ulaşabilmesini engelliyor. Bu türden enerji kaynaklarına, mevcut sistemde, yalnızca büyük kurumlar ulaşabiliyor. WePower ekibinin ifade ettiğine göre dünyadaki enerjinin üçte ikilik bir dilimi ticari ve endüstriyel müşteriler tarafından kullanılıyor. Buna göre yeşil enerjiye ulaşmak isteyen kullanıcıların potansiyelinin bir hayli büyük olduğunu söyleyebiliriz.

WePower (WPR) Ne Zaman Başlatıldı?

WePower (WPR) projesine yönelik ilk adımlar 2017 yılında atıldı. O yıllarda henüz yalnızca fikir olarak bulunan proje kripto para piyasasının ilk halka arzlarla (ICO) çalkalandığı bir dönemde yeşillendi. Bu dönemin WePower ekibi için teşvik edici nitelikte işlev gösterdiği çıkarımını yapmak mümkün. 2017 yılının ikinci yarısında bu proje yavaş yavaş hayata geçirilmeye başlandı. Ekim 2017’de ekip bir ICO etkinliği düzenledi ve proje için yatırım toplama yoluna gitti. Bu etkinlik sonucunda 3 milyon dolar değerinde fon elde edildi. Sonuç olarak WPR token’ler kullanıcılarıyla buluşturuldu. Platformun testleri yapıldı ve 2018 yılının başında bir token satışı daha yapıldı. Sonuç olarak WePower platformu 2018 yılının yaz aylarında tam olarak faaliyetlerine başladı. Çalışmalarına ara vermeden devam eden WePower ekibi bugünkü haline gelmeyi başardı.

WePower (WPR) Nasıl Çalışır?

WePower (WPR) platformunun nasıl çalıştığını anlayabilmek adına enerji sektöründe yer alan mevcut durumu değerlendirelim. Sektörde enerji üreticileri, tedarikçileri ve kurumsal müşteriler yer alıyor. Normal şartlar altıdan kurumsal müşterilerin daima ucuz ve yeşil enerjiye sahip olması mümkün olmaya biliyor. Ancak WePower platformunun yapısı sayesinde bu üçlünün iletişime geçebilmesi artık işten bile değil. WePower platformu bu sektör bileşenlerini bir araya getiriyor. Platformun kripto parası ise WPR token’ler olarak biliniyor. Mevcut sistemde enerji tedarikçileri yalnızca yüksek hacimli satın alımlarına olanak vermeyi tercih ediyor. Bu durum da küçük ölçekli şirketlerin ucuz enerjiyle tanışamamasına neden oluyor. WePower platformunda her boyutta enerji alış verişi yapabilmek mümkün. Ayrıca geleneksel sistemde gerçekleşen pahalı ve uzun süreli işlemler de WePower sayesinde tarihe karşıyor. WePower kullanıcılarına hızlı ve düşük işlem ücretli imkanlar veriyor. Geleneksel sistemde yaşanan likidite problemi yeni ekosistemde ortadan kaldırılıyor. Görüldüğü üzere WePower platformu etkili bir şekilde çalışarak mevcut sorunları gideriyor ve kendisine mali bir değer meydana getiriyor.

WePower (WPR) Fiyatı

WePower platformunun kripto parası WPR’ler bu içeriğin hazırlandığı anda 0,0056 dolardan alınıp satılıyordu. WPR’ token’lerin tarihi incelendiğinde bu kripto paranın şimdiye dek en yüksek 0,22 dolar değerini kayıtlara geçirdiğini görüyoruz. 2021 yılının Kasım ayı itibariyle bu token son bir yıl boyunca en düşük 0,0043 dolardan alınıp satılmış. WePower ekibi tarafından projenin tanıtımına yönelik hazırlanan evraklarda yer alan verilere göre WPR token’ler sınırsız tedariğe sahip. İçeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre dolaşımda 688 milyon WPR bulunuyordu.

WePower (WPR) Nereden Alınır?

WePower platformunun kripto parası WPR token’ler bazı yöntemler kullanılarak temin edilebilir. Bu yöntemler arasında kullanıcıların en çok itimat gösterdiği metot borsalar. Kullanıcılarına güven vermeyi başaran bu kuruluşlar, kripto para alım satım işlemlerinde güvenli bir liman olarak görülüyor. Bitcoin (BTC) tarihinde bu borsaların kimi zaman hack’lendiğine ya da kullanıcılarını bir şekilde mağdur ettiğine de şahit olduk. Bu yüzden kullanıcıların gerçekleri göz ardı etmeyerek hareket etmeleri herkesin iyiliği yönünde sonuçlar verecektir. WPR token’e platformunda yer veren kripto para borsaları arasında çok fazla seçenek yer almıyor. WPR token’lerin henüz yalnızca bir borsa tarafından listelendiğini söylemek yanlış olmaz. Bu borsa da Bitbns olarak biliniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir