Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.821
% 1.93
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.821
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Waves Nedir

Waves nedir? Scorex çevresinin üzerine inşa edilmiş geniş kapsamlı ve merkezi olmayan bir borsa platformudur. Kullanıcıları  için kapsamlı bir akıllı sözleşme programlarına gerek duymadan  coinlerini, varlıklarını oluşturması, aktarması ve yayınlamasına olanak sağlar.

Coin ERC-20 standardında geliştirilerek Ethereum ağıyla birlikte çalışabilir hale getirildi. Kullanıcılarına istikrarlı ve güçlü bir Blockchain ortamı sunmaya çalışan Waves, aynı zamanda herhangi bir istikrarsızlık sorununu da yaşamadan kullanıcılarına  güvenli para transferi sağlamaya çalışır.

2018’de Waves ekibi, Waves Mainnet’e akıllı sözleşme işlevselliği ekleyerek üçüncü tarafların merkezi olmayan uygulamalar(dapps) ekleyerek oluşturmasını sağladı. Ayrıca 2019 yılında  platformun arkasındaki ekip, ağın kurumlar için tasarlanmış versiyonu olan Waves Enterprise’ı kurdu.

Waves Kim Tarafından Kuruldu

Platform 2016 yılında, haziran ayında Alexander İvanov tarafından kurulmuştur. Ivanov, Waves projesini  coin oluşturma işleminin bir web uygulaması oluşturması kadar kolay olmasın gerektiğini düşündüğü için kurdu. Ivanov Waves’ten önce de piyasada boy gösteren biriydi. Başlıca işleri  anlık değişim platformu olan Coinmat’ı ve endeksleme sitesi Cooleindex’i piyasaya sürmüştür. 

Alexander Ivanov - the founder of Waves Platform - BitcoinWiki

Waves Nasıl Çalışır

Blok zinciri, yazılımını çalıştırmak için iki farklı türde düğüme izin verir: tam düğümler ve hafif düğümler

Tam düğümler, işlemlerin tam geçmişini tutarken, hafif düğümler işlem onayı ve ağ içindeki etkileşimler için tam düğümlere bağımlıdır.

Waves, dağıtılmış ağını senkronize tutmak için, kiralık hisse ispatı (LPoS) adı verilen hisse ispatı (PoS) konsensüs mekanizmasının bir varyasyonunu kullanır.

Akıllı Varlıklar 

Waves blok zincirinin merkezinde, Waves’e özgü bir programlama dili olan Ride’da yazılmış ekli bir komut dosyasıyla “Akıllı Varlıklar” belirteçleri oluşturma yeteneği yer alır. Herhangi bir belirteç, bir komut dosyası eklenerek işlevler verilebilir. Komut dosyalarının yürütülmesi 0,004 Waves ücretindedir. Waves, kullanıcıların herhangi bir programlama deneyimi olmadan coin  çıkarmasına olanak sağlar.

Waves LPoS Blok Zinciri

Geleneksel bir  kanıtı modelinde, coinleri kilitlemeyi seçen herhangi bir düğüm, blok zincirine blok eklemeye uygun olabilir. Bir düğümün blok ekleyebilme şansı, genellikle bir düğümün özel bir sözleşmede kilitlediği coin miktarına bağlı olarak artar veya azalır. LPoS ile düğümler, bakiyelerini tam düğümlere kiralama seçeneğine de sahiptir. 

Waves-NG

Hangi düğümün bir sonraki bloğu üretme hakkını alacağını belirleyen protokole Waves-NG denir ve bu, Bitcoin  için ilk önerilen fakat daha sonra  reddedilen bir fikrin bir modifikasyonudur. Cornell Üniversitesi öğretim görevlisi ve AVAX’ın kurucusu Emin Gün Sirer’in Bitcoin-NG isimli ölçeklendirme projesine dayanmaktadır.

Waves-NG, Waves blok zincirini iki tür bloğa böler – “anahtar bloklar” ve “mikro bloklar”. Anahtar bloklar, rastgele seçilen bir Pos madencileri  tarafından oluşturulur ve bu  bloktaki bir ortak anahtar daha sonra diğer düğümler tarafından işlemleri içeren birçok mikro blok oluşturmak için kullanılır.

WavesNG saniyede 100 işlem hızına sahiptir. Bu değer Bitcoin’de 7, Ethereum’da i20, Litecoin’de  ise 56’dır

Waves ekosisteminde bulunan bazı projeler

Neutrino

Neutrino, erişilebilir bir DeFi araç seti olarak işlev gören, algoritmik, fiyat açısından istikrarlı bir varlık oluşturma protokolüdür. Ulusal para birimleri veya emtialar gibi belirli gerçek dünya varlıklarına sabitlenmiş sabit paraların oluşturulmasını sağlar.

Exchange

Otomatik bir piyasa yapıcının (AMM) likidite havuzları ile bir sipariş defteri ve ticaret motorunu birleştiren yeni nesil DEX borsasıdır.

Swo.fi

Waves ve sabit para birimleri  için çeşitli likidite havuzlarını birleştiren Waves Blockchain’e dayanan otomatik piyasa yapıcıdır.

Sıgn

SIGN Art, NFT’ler için dijital bir pazar yeridir.

Waves Ducks

Waves Ducks, NFT formatında tahsil edilebilir görüntülerine odaklanan bir oyundur.

Keeper  Wallet

Güvenli anahtar depolama ve üçüncü taraf web uygulamalarıyla etkileşim için resmi tarayıcı uzantısı.

Waves Roadmap

Kendi sitelerinde  7 ana başlıkta toplanmıştır.

  1. Waves 2.0: Ethereum Sanal Makine Desteği ile Yeni Konsensüs
  2. Yeni yönetim modelleri
  3. DAO Çerçevesi
  4. Zincirler arası finansman: Tüm zincirlere köprü
  5. Yerçekimi Köprüleri
  6. Evrensel Köprü Entegrasyonu
  7. Meta: Dijital dünyalar arasında bir köprü
  8. Düzey 0 Metaverse Protokolü
  9. ABD Şirketi ve Hızlandırıcı Programı
  10. ABD Şirketi
  11. Hızlandırıcı Programı
  12. Öngörülen Zaman Çizelgesi
  13. Waves  (1 ➝ 2) – Harekete Katılın

 

Tokenomics ve Waves İstatistikleri

2016 yılında  Waves coinin ICO’su gerçekleştirildi. ICO’da 100 milyon Waves basıldı. Coin dağıtımı şu şekildedir 

%85 Token satışına tahsis edildi

%1 erken destekçilere tahsis edildi 

%1 ICO sonrası ödüllere tahsis edildi 

%4 stratejik ortaklara ve destekçilere tahsis edildi

%9 geliştirme ekibine tahsis edildi.

 Coinmarketcap verilerine göre

355,256,836 dolar piyasa değerine sahiptir.

109,706,566 adet Waves bulunmaktadır.

başlangıçta belirli bir arza sahip olan Waves, bir süre sonra ekip tarafından arzı sınırsız olarak değiştirilmiştir.

WAVES’i Nasıl alabilirim

Waves’i , dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya Tıklayabilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir