Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$64.053
% 2.26
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 64.053
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Walmart, Kripto Para Birimlerinin Ödeme Aracı Olacağını Belirtti

Walmart şirketinin CTO’su Suresh Kumar, kripto para biriminin yakın gelecekte ödeme aracı olarak kullanılacağını iddia etti.

Geçtiğimiz gün Yahoo Finance‘nin düzenlediği piyasa konferansına katılan Kumar, Walmart şirketinin kripto paralara sıcak baktığını belirtti. Şirketin bu teknolojiye olumlu yaklaştığını aktaran CTO, küresel anlamda benimseneceğini iddia etti. CTO’ya göre, müşteriler yakın gelecekte sanal ve fiziksel ürünler için kripto paralar ile ödeme yapabilecek.

Walmart Kripto Para Birimleriyle Sıcak Temas Halinde

Kumar, finans sektöründeki üç ana bozulmanın altını çizdi. Kripto para birimlerinin bu bozulmaların merkezinde yer aldığını belirten Kumar, şunları söyledi;

“Özellikle kripto hakkında konuştuğumuzda, fiziksel veya sanal ortamlarda, metaverse veya farklı alanlarda, ürünlerin keşfi ve ardından insanların nasıl işlem yaptığı ile ilgili olacak.”

Geçtiğimiz ay Roblox ile ortaklaşa yaptığı çalışma ile metaverse teknolojisine adım atan şirket, Walmart Land tanıtımını gerçekleştirmişti. Kripto para birimlerine de yakınlık sergileyen şirketin, yakın gelecekte ödeme aracı olarak kullanacağı da iddia ediliyor.

Küresel çapta hizmet veren şirketin, kripto ödeme desteğini yayma çalışmaları sürüyor. Ancak geçmiş dönemde Litecoin ile ortaklık kurulduğuna dair yalan bir haber ortaya atılmıştı. Walmart, 2021 yılından beri mağazalarında 200’den fazla Bitcoin ATM’si bulunduruyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir