Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.853
% 2.28
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.853
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SEC ve CFTC, kripto hedge fonu Three Arrows Capital’i inceleme kararı aldı

ABD’nin iki önemli düzenleyici kurumu SEC ve CFTC, bu yaz iflas eden kripto hedge fonu Three Arrows Capital’in (3AC) soruşturma kararı aldı.

Terra ekosisteminin çöküşünden sonra likidite krizine girerek faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan 3AC, iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. Son gelişmelere göre ABD SEC ve CFTC, 3AC’nin bilançosunda bir yatırımcıları yanıltacak düzeltmeler yapılıp yapılmadığı konusunu araştıramaya başladı.

Yapılan yorumlara göre inceleme sonrasında şirket ve yetkilileri yeni cezalarla karşı karşıya kalabilir.Ancak şu an Three Arrows Capital’in kurucuları Su Zhu ve Kyle Davies’in nerede olduğu bilinmiyor.

Kripto piyasalarına yoğun talep olduğu 2020 – 2021 yılı döneminde Three Arrows Capital, piyasanın en büyük hedge fonlarından biri olarak faaliyet gösteriyordu. Ancak Terra ekosisteminin sabit kripto varlığına yüksek miktarda yatırım yapan şirket, kripto paranın sabitliğini kaybetmesinin ardından ekosistemin çöküşüyle ağır bir darbe aldı ve o günden sonra bir daha toparlanamadı.

İflas sürecinde devam eden şirket, geçen ay Singapur yüksek mahkemesinin talebi üzerine milyonlarca dolar değerindeki fonların kontrolünü de kaybetti. Tasfiye sürecini yöneten şirket olan Teneo, ayrıca mahkemeye şirketin tasfiye sürecine aykırı hareket ettiği şikayetinde bulundu.

ABD düzenleyicileri sonunda soruşturma kararı aldı

Three Arrows Capital hakkında soruşturma kararı alan SEC ve CFTC, daha önce de iflasıyla ses getiren diğer bir kripto şirketi Celsius için de benzer bir eylemde bulundu. Celsius avukatları, ABD SEC, CFTC ve Federal Ticaret Komisyonunun şirketi soruşturduğunu bildirmişti.

Three Arrows Capital, ABD düzenleyici kurumların yanında Singapur Para Otoritesi tarafından da yakından takip edilen bir şirket. Singapur’lu yetkililer, daha önce 3AC’nin sahip olduğu fonlar hakkında yetkililere yanlış bilgi verdiği ve limit üstü faaliyetleri dolayısıyla kınama vermişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir