Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.353
% 1.96
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.353
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Vitalik Buterin’in Kripto Para Düzenlemelerine Yönelik Önerileri ve Katman 2 Çözümleri Üzerine Düşünceleri

Vitalik Buterin

Vitalik Buterin, kripto para dünyasında “yararsız” ürünler ve hizmetler sorununu çözmek amacıyla üç önemli öneride bulunmuştu. Bu öneriler, kaldıraç kullanımının sınırlandırılması, denetimlerin ve şeffaflık önlemlerinin artırılması ve kullanıcı bilgi testlerinin uygulanmasını kapsıyor. Ancak, bilgi testlerinin nasıl pratik olarak uygulanacağı konusunda belirsizlikler devam ediyor.

Kripto para projelerinde kaldıraç oranlarının sınırlandırılması ve denetim ve şeffaflık gerekliliklerinin oluşturulması için politika önlemlerinin alınması gereklidir. ABD’deki kripto para topluluğu, yüksek kullanıcı sayısına rağmen düzenlemelerde tutarlı bir yaklaşımın eksikliğinden şikayetçi. Buterin, uzun vadeli vizyon ve planlara sahip projelere daha fazla koruma sağlayan bir düzenleyici ortamın önemine vurgu yapıyor ve net bir ekonomik değer anlatısı olmadan token çıkarma risklerinin yüksek olduğunu belirtiyor.

Buterin, kripto para endüstrisine fayda sağlayacak bir düzenleyici çerçevenin oluşturulmasının, hem düzenleyicilerin hem de sektör katılımcılarının işbirliği ile mümkün olduğunu kabul ediyor. Bu işbirliği, yatırımcıları ve kullanıcıları korurken yeniliği teşvik eden bir ortamın yaratılması açısından kritik öneme sahiptir.

Toncoin, Kazakistan’da Düzenleyici Onay Aldı

Karmaşık Katman 2 Çözümlerine Dair Endişeler

Yakın zamanda Buterin, aşırı karmaşık Katman 2 ölçeklendirme çözümleri hakkında endişelerini dile getirdi. Ethereum‘un arkasındaki beyin, karmaşık Katman 2 ağlarının potansiyel risklerine dikkat çekerek, blok zinciri ekosistemlerinin geliştirilmesinde daha dengeli bir yaklaşım çağrısında bulundu. Blockchain topluluğu, Katman 1 ağlarının kritik hatalar ve saldırı vektörleri riskini en aza indirmek için basitliğe öncelik vermesi gerektiğine inanıyor. Daha karmaşık özelliklerin yönetimi ise, ölçeklendirme çözümleri sunmak üzere tasarlanmış Katman 2 ağlarının sorumluluğundadır.

Katman 2 ağları, ayrı bir ağda gerçekleştirilen işlemleri bir araya toplar ve bunları Katman 1‘de doğrulama için gruplar halinde göndererek verimi artırır ve işlem ücretlerini düşürür. Bu yaklaşım, blockchain teknolojisinin daha geniş kitleler tarafından benimsenmesini kolaylaştırır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir