Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.285
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.285
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Vitalik Buterin’den Worldcoin’e Destek: “Gerçekten İnanılmaz!”

Sam Altman’ın iris biyometrik tabanlı kripto para projesi Worldcoin, veri gizliliği endişeleri nedeniyle Avrupa başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler ve hükümetler tarafından inceleme altına alındı. Bu incelemelere rağmen proje, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’den destek almayı başardı.

Vitalik Buterin’den Destek

Buterin, 29 Mart’ta X’te yaptığı bir paylaşımda, Worldcoin’i gizlilik eleştirilerini ciddiye alıp sistemini daha az veri içerecek şekilde tasarladığı için övdü. Bu desteğin, projenin Portekiz’de yasal sorunlarla boğuştuğu bir zamanda gelmesi dikkat çekici.

Buterin, Worldcoin’in gizlilik eleştirilerine yanıt olarak sistem tasarımında değişiklik yapma konusunda oldukça iyi bir iş çıkardığına inanıyor. Ayrıca modern kriptografideki teknolojik gelişmeleri de övüyor:

“Bence gizlilik eleştirilerini ciddiye alma ve sistemlerini giderek daha az veri içerecek şekilde tasarlama konusunda oldukça iyi bir iş çıkarıyorlar. Modern kriptografi gerçekten çok güçlü ve inanılmaz.”

Geçmişteki Eleştiriler

Buterin, Temmuz 2023’te Worldcoin’in biyometrik kimlik doğrulama mekanizması hakkındaki görüşlerini paylaşmıştı. Worldcoin’in kimlik doğrulama sisteminin gizlilik ve güvenlikle ilgili endişeleri artırdığını ve sistemi iyileştirmek için sürekli geliştirme gerektirdiğini savunmuştu.

Buterin, gizlilik kaygılarını gideren sistem tasarımlarının yıllar alabileceğini, ancak WLD coin’in zayıf tasarımının, Orb etrafındaki gizlilik ve güvenlik kaygılarının ve şirketin bazı iş kararlarının dikkate alınması gereken bazı şeyler olduğunu belirtmişti.

Fiyat Artışı Devam Ediyor

Veri gizliliği endişeleri nedeniyle Portekiz, İspanya, Güney Kore, Kenya ve diğer birçok ülkede sorunlarla boğuşmasına rağmen Worldcoin’in fiyatı artmaya devam ediyor.

WLD, Mart ayında fiyatında %10’dan fazla artışla bu yıl %400’lük bir kazanç elde etti. WLD fiyatı 10 Mart’ta 11,82 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. O zamandan beri fiyat azalan bir kanalda işlem görüyor ve yatırımcılar kanalın üzerinde bir kırılma bekliyor. Yapay zeka ile ilgili gelişmelerin ortasında şu anda yukarı yönlü bir ivme var.

Bildiğiniz gibi Token 2049 Nisan ayında Dubai’de gerçekleşecek. Token 2049’a özel linkimiz ile indirimli şekilde bilet sahibi olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir