Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.491
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.491
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Vitalik Buterin, Yapay Zeka Hakkında Konuştu

Vitalik Buterin, Ethereum kurucusu, eth, yapay zeka,

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, kontrol altında olmayan süper akıllı yapay zekanın (YZ) insanları aşarak dünya gezegenindeki yeni üst tür olabileceğini iddia ediyor.

Buterin, bu durumun, insanların Yapay Zeka gelişimine nasıl tepki vereceği faktörüne bağlı olacağını belirtti. Kripto para birimi alanında bir düşünce lideri olarak kabul edilen Buterin, 27 Kasım tarihinde blogunda, Yapay Zekanın sosyal medya, doğum kontrolü, uçaklar, silahlar, tekerlek ve matbaa gibi diğer yeni buluşlardan “temelde farklı” olduğunu ifade etti. Ek olarak, Yapay Zekanın insanların çıkarlarına ters düşebilecek yeni bir “zihin” türü oluşturabileceğini belirtti:

“Yapay Zeka hızla zayıflar ve insan zihniyetini aşarak gezegenin yeni üst türü olma potansiyeline sahiptir.” Demektedir.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Buterin, üst düzey yapay zekanın, özellikle insanları hayatta kalabilmesi için bir tehdit olarak algılamaya başlarsa, iklim değişikliğinden, insan kaynaklı bir salgından veya nükleer bir savaştan farklı olarak, insanlık için potansiyel bir son olabileceğini iddia etti ve insanlar arasında bir hayatta kalma mücadelesi başlatabileceğini dile getirdi.

“Yapay Zeka’nın yanlış yöne gitmesi, dünyanın daha kötü bir duruma gelmesi için (neredeyse) mümkün olan en kötü yol olabilir: bu durum, literal anlamıyla insan ırkının yok olmasına neden olabilir.” şeklinde konuştu.

Vitalik Buterin, “Mars bile güvenli olmayabilir,” şeklinde belirtti. Ayrıca Buterin, Ağustos 2022’de gerçekleşen bir ankette, 4.270’den fazla makine öğrenme uzmanının yapay zekanın insanlığı yok etme ihtimalini %5-10 olarak değerlendirdiğini belirtti.

Ancak, bu tür iddiaların “aşırı” olduğunu belirtirken, insanların üstün gelmek için çeşitli yolları olduğunu da ifade etti.


İlginizi Çekebilir: Binance Futures Bu Altcoini Listeleyecek !

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version