Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.070
% 2.03
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.070
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Vitalik Buterin Memecoin’lerin Piyasadaki Olumlu Etkisinden Bahsetti

Vitalik Buterin

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin son blog yazısında memecoin’ler konusunu ele alarak kripto para dünyasına olumlu katkıda bulunan daha fazla “iyiler” görme arzusunu dile getiriyor.

Buterin, tercih etmeyebileceği gruplar veya bireyler arasında bile övgüye değer yönleri kabul etmeyi gerektiren kişisel ahlaki kılavuzunu özetleyerek başlıyor. Totaliter ideolojilerle, dolandırıcılıkla ya da kısa süreli heyecanla ilişkilendirilen ve nihayetinde hayal kırıklığına yol açan memecoin’lerden hoşlanmadığını özellikle dile getiriyor.

Memecoin’ler son zamanlarda büyük ilgi görse de Buterin, ırkçı hakaretler içeren veya Holokost veya 11 Eylül gibi trajik olaylara duyarsız atıflarda bulunanlar da dahil olmak üzere kasıtlı olarak saldırgan memecoin’lerin ortaya çıkmasıyla ilgili artan bir endişeyi kabul ediyor.

Buterin, memecoin alanında ırkçılığı teşvik etmek veya dolandırıcılığı kolaylaştırmak gibi olumsuzluk potansiyelini kabul etmesine rağmen, kripto topluluğunda eğlence ve eğlencenin önemini de kabul ediyor. Bu eğilime direnmek yerine, kripto alanının ekosisteme ve genel olarak topluma olumlu katkıda bulunan “yüksek kaliteli eğlenceli projeleri” teşvik ederek onu kucaklamaktan fayda sağlayabileceğini öne sürüyor.

Buterin, yalnızca yaratıcılarını ve içeridekileri zenginleştirmek yerine, kamu mallarını ve hayırsever amaçları destekleyen daha fazla “iyi” memecoin’e ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Potansiyel bir örnek olarak, token tedariklerinin veya devam eden ücretlerin önemli bir kısmının hayırsever girişimlere tahsis edildiği hayırseverlik coinlerini gösteriyor.

Buterin’in bu yorumu, son zamanlarda sektörde memecoin’lere yönelik küçümseme ifadelerini takip ediyor. Özellikle CryptoQuant’ın kurucusu ve CEO’su Ki Young Ju, kısa süre önce memecoinleri meşru projeleri gölgede bıraktığı ve sektörün itibarına zarar verdiği için eleştirdi.

Ancak, eleştirilere rağmen, memecoin’ler düzenleyici incelemeyi çekmeye devam ediyor; İngiltere’nin Finansal Davranış Otoritesi, “finfluencer’lar” olarak adlandırılan kişiler tarafından kripto da dahil olmak üzere sosyal medyada finansal ürün veya hizmetlerin tanıtılmasından önce yetkili temsilcilerden onay alınması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir