Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.507
% 0.32
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.507
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Vitalik Buterin: Ethereum’u Beğenmiyorsanız Bu Altcoin’i Kullanın!

Ethereum (ETH) yaratıcısı Vitalik Buterin, Proof-of-Work ağlarını tercih edenlere seslendi. Proof-of-Stake’tense Proof-of-Work’ü tercih eden insanları Ethereum Classic (ETC) Blockchain’ini kullanmaya davet etti. İşte detaylar…

Vitalik Buterin, ETC’yi tavsiye etti

Paris’teki EthCC konferansında konuşan Buterin, Ethereum Blockchain’inin Proof-of-Work’ten Proof-of-Stake’e geçişini işaret edecek bir olay olan yaklaşan Merge’ü tartıştı. Buterin, Ethereum Classic’ten DAO’yu fork’layarak vizyonuna ihanet etmeyen “orijinal Ethereum” olarak bahsetti. Buterin, ETC’nin oldukça misafirperver bir topluluk olduğunu aktardı. Buterin, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Bu çok misafirperver bir topluluk ve bence kesinlikle Proof-of-Work hayranlarını memnuniyetle karşılayacaklar. Şaka değil. Proof-of-Work’ü seviyorsanız, Ethereum Classic’i kullanmalısınız. Tamamen iyi bir zincir.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere piyasa katılımcıları Ethereum zincirinde PoW’den PoS’e geçişi bekliyor. Bu durumun da, ETH ağındaki madencileri Ethereum Classic’e yöneltmesi beklenmekte. Dolayısıyla, Ethereum Classic son birkaç hafta içinde önemli miktarda fiyat hareketi gördü. Ethereum resmi olarak PoS’a geçtiğinde, Ethereum Classic, Bitcoin’den sonra ikinci en büyük PoW ağı olacak.

Ethereum Classic’te yaşanan son gelişmeler

Ethereum Classic, ağ tasarımı ve uyumluluk açısından Ethereum’a en yakın olan ağdır. Çünkü Ethereum Classic, Temmuz 2016’da çekişmeli bir hard fork’un ardından Ethereum’dan ayrılan eski zincirdir. Spekülatörler bu nedenle Ethereum Classic’in Ethereum’dan göç eden madencilerin ilk tercihi olmasını bekliyor. Bu, muhtemelen ETC’nin son fiyat artışının ana nedenlerinden biri.

Teknik açıdan bakıldığında, Ethereum Classic, 200 günlük üstel hareketli ortalamasının (200 günlük EMA) 27.35 dolara yakın baskısı altında sallanıyor. ETC/USD, 19 Temmuz’da dalga direnci yakınında güçlü bir düşüş eğilimine tanık oldu. Bu, neredeyse bir yıl içinde günlük işlem hacmindeki en büyük artışla doğrulandı. Ek olarak, 0.382 Fib çizgisini direnç olarak 27.47 dolar civarında test ettikten sonra ret geldi.

ETC şimdi, “aşırı alım” göreli güç endeksi (RSI) nedeniyle aşağı yönlü geçici eğilimi ile 22-25 dolar fiyat aralığında konsolide oluyor. ETC, 22 Temmuz’un fiyatından yüzde 25 daha düşük bir şekilde 22 doların altına düşerse, 50 günlük EMA’sına 19 dolara yakın bir düşüş bekliyor. Tersine, 25 doların ve 200 günlük EMA’nın üzerinde başarılı bir kırılma, ETC’nin fiyat artışını 30 doların üzerine çıkarabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir