Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.067
% 0.44
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.067
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Visa, Otomatik Ethereum Ödeme Planını Önerdi

visa ethereum

Visa, Ethereum kullanıcılarının kendi kendine saklanan bir cüzdandan otomatik ödemeler düzenlemelerine olanak tanıyabilecek bir blok zinciri hesabı planı önerdi.

Ödeme devi, konuya ilişkin önerisini 19 Aralık Pazartesi günü yayınladığı bir blog yazısında açıkladı. Bu yazı, Ağustos ayında yayınlanan daha önceki bir araştırma makalesini özetledi.

Şirket, otomatik ödemeleri gerçekleştirmek için şu anda çekirdek geliştiriciler tarafından değerlendirilmekte olan bir Ethereum özelliği olan Account Abstraction’ı (Hesap Soyutlama) kullanmayı öneriyor. Şirket, bunun kullanıcıların yinelenen fatura ödemelerini kolayca yapma imkanı verdiğini söylüyor.

Ödeme devi şirket, banka hesapları ve emanet kripto cüzdanlarının otomatik ödemeleri düzenlemek için kolayca kullanılabilmesine rağmen, bu tür bir ödemenin “blok zincirinde yürütülmesinin o kadar kolay olmadığını” belirtti. Şirket, bu yılki Crypto Hackathon yarışmasının bir parçası olarak olası bir çözümü araştırdığını söyledi.

visa ethereum

Visa, Kullanıcı Hesaplarını ETH İle Birleştirdi.

Şirket, hesap soyutlamasını kullanarak, kullanıcı hesaplarının ve akıllı sözleşmelerin işlevlerini tek bir ETH hesabı türünde birleştirebildiğini açıkladı ve ortaya çıkan hesabı “yetkilendirilebilir hesap” olarak adlandırdı.

Bu yaklaşım, bir kullanıcının otomatik ödeme akıllı sözleşmesi kullanmasına olanak tanıyor. Yetkilendirilebilir hesaba sahip bir kullanıcı izin verdikten sonra, otomatik ödeme sözleşmesinin ücretlendirme işlevini çağırarak bir ödemeyi tetikleyebilir. Kullanıcının yetkilendirilebilir hesabı da otomatik ödeme sözleşmesini gelecekteki ödemeler için bir beyaz listeye ekler.

Ödeme devi, Ethereum’un EIP-4337 gibi çeşitli önerilerin bir parçası olarak var olan Hesap Soyutlamasını henüz uygulamadığını belirtti. Bu sınırlamalar ışığında Visa, ETH temel blok zincirinin bu özelliği destekleyecek şekilde genişleten bir katman-2 ağı olan StarkNet üzerinde yetkilendirilebilir hesaplar uygulamıştır.

Görünüşe göre ödeme devi şirket çalışan bir otomatik ödeme çözümü üretmiş olsa da, bu özelliği müşterilerine ne zaman sunacağını belirtmedi.

Bu özelliğin Visa’nın genellikle geleneksel borsalarla bağlantılı olan geniş ödeme kartları yelpazesinde uygulanması pek olası görünmüyor. Ancak bu özellik, şirketin ETH cüzdanlarıyla etkileşime girmesi ile kullanıcı ve banka odaklı mutabakat hizmetlerinde kullanılabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version