Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.064
% 1.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.064
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Vitalik Buterin 2023’te Kripto İçin 3 ‘Büyük’ Fırsatı Açıkladı

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, kriptoda henüz gerçekleştirilmemiş üç “büyük” fırsatı paylaştı: kitlesel cüzdan kullanımı, enflasyona dayanıklı sabit paralar ve Ethereum destekli web sitesi girişleri.

Bankless’ın ortaklarından David Hoffman ile yaptığı bir röportajta konuşan Vitalik Buterin, Hoffman’ın merkezi olmayan uygulamalar için “benimseme dalgasının” artık sona erdiği ve geliştiricilerin gelip yeni merkezi olmayan uygulamalar oluşturması için “daha az fırsat” olduğu yönündeki endişelerine yanıt vererek 2023 yılında kripto endüstrisine bakış açısını paylaştı.

Buterin, Hoffman’ın bahsettiği “belirsizlik dönemini” bir kenara bırakarak, öncelikle kriptoyu sıradan insanların kullanmasını kolaylaştırmak ve milyarlarca kullanıcıyı bünyesine katabilmesini sağlamak için cüzdan altyapısında daha fazla geliştirme yapılması gerektiğini öne sürdü.

Ethereum kurucu ortağı, “Bir milyar insanın kullanacağı bir cüzdan yapabilirseniz, bu çok büyük bir fırsattır” dedi.

Vitalik Buterin’dan Enflasyona Dayanıklı Stablecoin Önerisi

Buterin ikinci olarak, hem zincir üzerinde hem de daha geniş makroekonomide her türlü koşula dayanabilecek hiperenflasyona dayanıklı ve küresel olarak erişilebilir bir stabilcoin yaratmanın sektör için devrim niteliğinde olacağını söyledi:

“ABD doları hiperenflasyonuna kadar ve bu da dahil olmak üzere her şeye dayanabilecek bir stabilcoin yapabilirseniz, bu durumdan geçen herkes için bir can simidi gibi hissedecek bir şey yaratabilirseniz bu da büyük bir fırsattır.”

Ancak Buterin, bunun nasıl başarılabileceğine ilişkin herhangi bir teknik öneri sunmadı.

Vitalik Buterin

Son olarak Buterin, Ethereum’un Facebook, Google, Twitter ve diğer merkezi tekellerden oturum açma yetkilerini almasına katkıda bulunacak herhangi bir teknik gelişmenin, nihayetinde Ethereum’un internet tabanlı uygulamalar üzerinde daha fazla pazar hakimiyeti elde etmesini sağlayacağını söyledi:

“Eğer Ethereum ile oturum açıp çalışabilirseniz ve Facebook, Google ve Twitter’ı internetin oturum açma efendileri olmaktan çıkarabilirseniz, bu başlı başına büyük bir fırsat, değil mi?”

Ethereum’un kurucu ortağı son birkaç haftayı, sektörün önümüzdeki yıllarına ilişkin iyimserliği de dahil olmak üzere kripto alanına ilişkin öğrendiklerini ve tavsiyelerini paylaşarak geçirmiş görünüyor.

Vitalik Buterin 5 Aralık’ta yaptığı açıklamada blok zinciri tabanlı kimlik, merkezi olmayan otonom organizasyonlar (DAO’lar) ve hibrit uygulamaların Ethereum ve merkezi olmayan teknolojilerin geleceği konusunda kendisini heyecanlandırdığını belirtti.

Birkaç gün önce, 3 Aralık’ta Ethereum kurucu ortağı, yatırımcıların fiyattan ziyade teknik gelişmelere odaklanarak uzun vadeli bir bakış açısına sahip olmalarının önemini yineledi.

FTX’in çöküşünün ardından Buterin, 21 Kasım’da kullanıcılara ve yatırımcılara bir protokol üzerinde uygulanabilecek insan etkisinin seviyesini göz önünde bulundurmalarını tavsiye etti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir